torsdag 17 december 2009

Dumlecupcake med chokladhjärtan

Det händer att jag får frågan var jag gör av alla bakverk – äter jag upp allt själv? Svaret är kort och gott nej. Det finns en sak som jag har förätit mig på och jag vill inte begå samma misstag igen. För omkring 15 år sedan praoade jag på en marängfabrik. Det var fritt fram att äta trasiga maränger. ”Schysst”, tänkte jag, ”här behöver man inte bli hungrig” och ”gratis är ju alltid gott”. Det visade sig vara gott om trasiga tårtbottnar, eller rättare sagt så blev det så när jag stod vid maskinen.. Redan efter två dagar hade jag ätit för mycket av det goda. Då hade jag åtta praodagar kvar. Dagarna fylldes med obehagligt ljud från marängerna när de snuddade vid varandra och jag känner fortfarande rysningar av att ta i de små sötsakerna. Idag slinker en eller annan maräng ner, men jag lär nog aldrig uppskatta maränger på samma sätt som förr. Är det något inom bakvärlden som jag absolut inte vill föräta mig på så är det fluff! Det fungerar riktigt bra som tårtfyllning och är det godaste jag vet att ha på en cupcake. Det gäller med andra ord att passa sig om man vill fortsätta njuta av cupcakes som den ovan ;-)

6 kommentarer:

åsa - hello sugar! sa...

nämen gud så söt! dina chokladhjärtan med pärlor är underbara!!

Annicka sa...

Vilken underbar sida,säljer du dina "saker"?

monika sa...

Sååå fint du kan göra :)

Hanna sa...

Tack för era fina kommentarer! Annicka: vad glad jag blir över din fråga! Min förhoppning är att kunna börja ta emot beställningar under våren 2010, så håll utkik =)

Sandra drömkaka sa...

Den var helt ljuvligt fin, som en liten vinterdröm :) & cupcakes är ju så gott och roligt att göra :)

Hanna sa...

Tack Sandra! Ja, visst är det både gott och kul att göra cupcakes!!

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥