lördag 6 februari 2010

Morotsmuffins med nötter

En, enligt mitt tycke, riktigt god morotsmuffin! Nötterna ger lite lagom tuggmotstånd och smaken av kanel känns klockren!


16 muffins

Ingredienser
90 g smör
2 ägg
90 g farinsocker
90 g strösocker
200 g finriven morot
50 g hackade hasselnötter
200 g vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk kanel

Gör såhär
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Vispa ner morot, hasselnötter och smör. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat samt kanel och tillsätt detta i smeten. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, ca 15 minuter.

Receptet kommer ursprungligen från Peggy Porschens bok Cake Chic, men jag har hittat det här.

4 kommentarer:

sana sa...

jag älskar morotsmuffin,det är min första kakor som jag kan baka när jag varit här i sverige 555 om man har creamcheese på top det blir mer goda eller hur :d

Hanna - Bakfnatt sa...

Sana: Håll utkik så kommer det något som faller dig i smaken inom kort ;-)

Anonym sa...

hej
om jag vore du så skulle jag vara försiktig med att ta emot beställningar mot betalning, skatteverket håller på att granska alla bloggar med detta syfte,de kommer står dig välldigt dyrt,ett råd bara för en som vet.

Hanna - Bakfnatt sa...

Hej Anonym! Innan jag tar emot beställningar är det mycket som skall göras, bl.a. införskaffa F-skattsedel, registrera företag, genomgå kurs i livsmedelshantering samt ordna med lokal och få den godkänd av berörd kontrollmyndighet. Av dessa anledningar säljer jag inte någonting ännu. Men tack i alla fall =)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥