fredag 5 november 2010

Oreo cake balls

Det här med att köra Oreo-kakor i matberedaren, blanda ut smulorna med lite Philadelphiaost, rulla smeten till bollar och doppa alltsammans i smält choklad är enligt mig ett alldeles underbart påfund! Tycker att det är otroligt gott och det får helt klart bli ett par cake balls som fredagsgodis idag!



1 pkt Oreo-kakor
75-100 g Philadelphiaost
Ca 100 g mörk choklad

Kör kakorna till fina smulor i matberedaren. Rör ner lite Philadelphiaost i taget och blanda ordentligt tills smeten håller ihop. Rulla till bollar i önskad storlek och låt dem stelna något i kylen. Smält chokladen i vattenbad och doppa bollarna. Förvara i kylskåp. Vill du hellre göra cake pops så hittar du en beskrivning på det här.


Man kan göra cake balls med någon mjuk kaka, andra sorters kakor och/eller cream cheese, men det har jag inte testat ännu. Om du däremot har gjort det och dessutom vill rekommendera någon annan variant än ovanstående så får du gärna lämna ett litet avtryck! Det är alltid kul att veta vad folk tycker, samt att få inspiration till framtida bakning =)

61 kommentarer:

Maria sa...

Mmm oreo cake balls är så goda! Själv så gillar jag att blanda med kesella istället och doppa i vit choklad, men jag har kanske lite mer "barnsmak" ;-)

Jättesöta blev de i alla fall!

Angelica sa...

Gud så fina!!! Man kan blanda med ren nougat eller frosting också! :)

Bakverk och Fikastunder sa...

Jag har fått för mig att jag inte gillar denna kakan, men får nog ta å köpa mig ett paket! Jättefina fredagsmyskakor du gjort ;-)

Linda sa...

Jag har har aldrig smakat oreos men de dyker upp lite överallt på bloggar så det får nog bli ändring på det =) De ser i alla fall vansinnigt goda ut!

Evelina sa...

Jag föredrar cream cheese istället för philadelphia! Jag har provat med Oreo men även med Ballerina kladdkaka och dom blev Jättegoda! :)

Smilla sa...

Vad gulliga dom är!! =) Mycket fina och säkert mycket goda. Men jag har, som Linda sa innan mig, heller aldrig smakat oreos, får nog göra det snart.......;))

Sofia - Oförglömliga tårtor sa...

Vad söta de här var! Jag gillar hur du har dekorerat dom och oreos är ju farligt goda! :o)

Kaksmulan sa...

Dessa är mina favoriter helt klart, livsfarligt goda. Jag gjorde en cheesecake variant på min blogg för ett tag sedan som inte är dumma heller. Ha en trevlig helg!
och missa inte att du kan vinna choklad hos mig, det sitter ju aldrig fel ;)

Ida - Chokladsockerkaka sa...

Vilka söta! Jag har ju inte provat det här med cake balls än, känns som att det kanske är dags för det snart! Ha en skön kväll!

Hanna - Bakfnatt sa...

Maria: Kan bara hålla med! Kul att du delar med dig av din favorit, tack för din kommentar =)

Angelica: Tack, både för fin kommentar och tips =)

Bakverk & Fikastunder: Hihi, du får nog ta och testa en kaka eller två och se om du har rätt ;-) Personligen tycker jag väl att kakan är helt ok, men att den gör sig så mycket bättre just som boll eller klubba, det blir kladdigt och gott! Tack för din kommentar!

Linda: Är inte förvånad över att de dyker upp lite var stans, för de är ju så goda =) Tycker absolut att du skall ta och testa!

Evelina: Ballerina kladdkaka låter inte fel ;-) Tack för din kommentar!

Smilla: Tack så mycket! Frågar du mig så tycker jag att du har missat något, så jag tycker du gör helt rätt om du testar ;-)

Sofia: Tack så mycket!

Kaksmulan: Hihi, härligt att du också verkar vara helt såld på dem! Själv har jag bara ätit dem en gång förut, fast då som klubbvariant.. Det är helt klart något jag kan bli sugen på, speciellt när jag ser dem på andra bloggar ;-) Cheesecake lät spännande! Nej, choklad sitter aldrig fel, skall kika in hos dig! Ha en fin helg du också!

Ida: Tack! Det låter som att det är dags för dig att testa det snart =) Ha en fin kväll du också!

Anonym sa...

Såååå söta.... eleganta är nog rättare...
kram. Marleine

Monica sa...

Fine! Hvordan får du de små, hvite perlene til å sitte fast? Limer du dem på en og en?

M:)

Helena sa...

Åh, va söta!

Cecilia sa...

Jättesöta! Ser helt perfekta ut.

Johanna sa...

Åh gud va söta! =) Och oreos är ju så gott.

Hanna - Bakfnatt sa...

Marleine: Tack söta du =) Kram!

Monica: Jag strör över dem innan chokladen hinner stelna, då torkar de fast av sig självt ;-) Tack för din kommentar!

Helena: Tack tack!

Cecilia: Tack så mycket! Hihi, du skulle nog inte tycka detsamma om du såg undersidan! Tycker att det är knepigt att få till det fint runt hela! Behöver öva och gärna hitta något bra knep ;-)

Johanna: Tack snälla!

Ida sa...

Jättesöta :)
Men tycker nog det verkar som jag är den enda som inte är förtjust i cake balls. Testade för några veckor sedan med mjuk kaka, och konsistensen var verkligen underlig. Gjorde senare med oreos men nja, tyckte smaken blev alldeles för stark, dock mycket bättre konsistens.
Men vad vet jag, det kan vara jag som är kräsen också ;-)

mm cake design sa...

Dem är alldeles för sötta dina cake pops.
På min sida fins en annorlunda recept med vilken jag tävlar. Har lagt den igår,så kolla järna kanske något du kan vara med.

Erika - Bakglädje sa...

Åh, vad fina de är! Precis lagom mycket strössel och vad vackert det blev med de små, små blommorna.

Hanna - Bakfnatt sa...

Ida: Tack så mycket! Hihi, där ser man så olika man kan tycka!

Mm cake design: Tack för dina fina ord och för tipset om tävlingen, får se hur det blir med den ;-)

Erika: Tack snälla, så roligt att du gillade dem =)

Moster sa...

vad fina de blev!

Elin sa...

Det låter väldigt gott. Detta måste jag testa nån gång!

sana sa...

Du gör mig golen igen hehe !! Nu måste jag köpa Oreo kex för att göra de söta cakeball som dig ;)

Annica - annicake sa...

Jättesöta!!

har varken provat kexen oreo eller att göra cake balls, men man blir ju väldigt sugen att testa när man ser såna här små läckerbitar! :)

V a n i l l a sa...

Jag har aldrig smakat Oreo... men efter detta tips så kommer jag helt klart köpa hem sådan och följa ditt tips om Oreo Cake Balls.

Ha en mysig lördagskväll !

Annelie sa...

Verkligen jättefina!
Har endast gjort med mjuka smulor från sockerkaka, men att göra med hårda kakor också öppnar ju ännu fler smakmöjligheter. Tack för tipset!

Sen undrar jag hur du gjort de pyttesmå söta blommorna. En utstickare kanske, men vilken isf.

Anette sa...

Åh så underbart fina och verkar supersmarriga! Måste jag ta och testa nån gång :) Verkar ju inte alltför svårt...

Jeanette sa...

Vi provade med citron sockerkaka, ca 300 gr om jag inte minns fel. Sen tog vi 4-5 ballerina kex med smak av citron och lime. Blandade med lite rivet citronskal och sen philadelphia ost till lagom konsistens. Doppade dem sedan i mörk choklad. Smak brytningen blev ljuvlig.

Hanna - Bakfnatt sa...

Moster: Tack så mycket!

Elin: Härligt, det tycker jag att du skall göra =)

Sana: Hehe ;-)

Annica: Tack för din fina kommentar!

Vanilla: Hihi, låter som en bra idé =) Önskar dig en fin fortsättning på helgen!

Annelie: Tack! Och jag borde väl nästan ta och testa på att göra dessa bollar med mjuk kaka, hihi. Tycker bara att det är så gott med Oreo.. Till blommorna har jag använt mig av den minsta av dessa utstickare: http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=858

Anette: Tack snälla! Så roligt att du blev inspirerad att testa =)

Jeanette: Så roligt att ni har testat att kombinera både mjuk och hård kaka, det kan jag inte minnas att jag har stött på förut! Kul också med skilda smaker som får mötas sådär =) Tack för att du delar med dig!

Tulipan´s bakverk sa...

Nu är det dax igen.. att hämta en award inne hos mig ;)

Kolan sa...

hejsan!

hittade hit via facebook.. vilken underbar blogg.. man blir ju bara så sugen på att testa allt! :P
Jag undrar hur du får till dina cupecakes och muffins så fint i formarna..?
Kram från Kolan

Hanna sa...

Å vilka fina, och så jättegulligt dekorerade! Fint med små blommor och pärlor. Och oreo-kakor som är så goda!! Måste testa :-)

Jennie sa...

Jättefina! Så jämnt och fint du har fått chokladen, det lyckas jag aldrig med! Jätteläckert med det vita strösslet och blommorna.

Hanna - Bakfnatt sa...

Tulipan´s bakverk: Tack så mycket Stina =)

Kolan: Hej och tack så mycket! Så roligt att du har hittat hit och gillar bloggen =) Nu kanske jag misstolkar din fråga, men i sådana fall är det bara att fråga igen ;-) Dels så använder jag formar av hög kvalitet, dels så gräddar jag muffinsen i en muffinsplåt. Det senare hjälper formarna att hålla formen =)

Hanna: Tack snälla! Hihi, gillar du kakorna som de är så tycker jag absolut att du skall testa, mums!!

Jennie: Tack! Det är inte alla som blir så jämna som dessa blev, jag tycker att det är svårt att få chokladen jämn och fin, speciellt efter att ha doppat några stycken.. Kanske det beror på att chokladen kyls ner? Hade gärna kommit på något knep eller fått en aha-upplevelse om hur man bäst går tillväga ;-)

cilla sa...

de ser helt underbara ut, får väl testa verkar kul. kramisar

Sofia - Oförglömliga tårtor sa...

Jag gillar din blogg väldigt mycket och hittar inspiration här, så därför vill jag ge dig en Cherry on Top Award: http://unforgettable-cakes.blogspot.com/2010/11/cherry-on-top-award.html

Matilda sa...

vilken härlig idé! måste helt klart testas någon gång!!! :D

Angelica - Angel - Dolliver sa...

Så himla dekorativa! Mina favorit-cakeballs är helt klart med Ballerina kladdkaka - å andra sidan har jag inte testat med oreos... Kanske dax då? ;-)

Ha de så gott!
// Angelica

Ps. Du har fått en award av mig, om du vill ha den dvs? :)

Moa - Leos mamma sa...

Åh ser gott ut!

Anmäl dig gärna till min veckans blogg och missa inte de underbara tävlingarna i menyn! =)
Där är bla en tävling om muffinsformar!

Hanna - Bakfnatt sa...

Cilla: Tack, så roligt att du är sugen på att testa! Kram!

Sofia: Tack så mycket, jättekul att du gillar bloggen!

Matilda: Tror inte att du kommer ångra dig, de är ju såå goda ;-)

Angelica: Trippeltack =) Tack för din kommentar, för att du delar med dig av dina favoriter och för awarden! Tycker helt klart att du borde ge Oreo-kakorna en chans! Ha det fint!

Moa: Tack för din kommentar!

Kolan sa...

Då är det muffins formar av högre kvalite jag får leta efter då.. för muffinsplåt använder jag.. men det är väl det att formarna ska vara hårdare då..
Har du nåt tips om var man kan hitta fina muffinsformar med bättre kvalite?

Jag... sa...

Du har en award att hämta hos mig om du är intresserad

Sofia sa...

Åh nej! Jag älskar Oreos och måste ju testa detta...idag! Jag hittade din blogg för en liten stund sen och sitter nu här och gapar över alla dina konstverk. Jisses vad du kan människa!

Jag har bokmärkt din sida, för jag återkommer igen. Ha en bra dag!

Hanna - Bakfnatt sa...

Kolan: Jag kan varmt rekommendera Siluetts formar! Du hittar deras återförsäljare på hemsidan, http://www.siluett.se/

Jag.. Tack, tack!

Sofia: Hihi, ja det tycker jag att du borde göra då ;-) Tack snälla för dina fina ord! Välkommen tillbaka och ha en fin helg!

Jenny sa...

Ska man dekorera dessa bollar direkt efter man doppat dem i chokladen? innan man ställer in dem i kylskåpet :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Jenny: Jag gör på det sättet och tycker att det fungerar fint! Om du lägger på dekorationerna innan chokladen hinner stelna så fastnar dekorationerna av sig själva ;-)

Jenny sa...

Okej, tack så mkt ;D ska ta och desta detta recept nångång! Ser riktigt goda ut iaf :D

Ulrika sa...

Har testat detta receptet, mums vad goda de var! :)dock blev de inte lika fina som dina.
Hur "doppade" du bollarna i chokladen för att få de så runda och fina?

Hanna - Bakfnatt sa...

Jenny: Det var så lite så =) Hoppas du testar, de är riktigt goda!

Ulrika: Så kul att du också tyckte om dem! Jag satte bollarna på grillpinnar, doppade dem i choklad och lät sedan pinnarna stå i ett högt glas medan chokladen stelnade. Det blir ju ett litet hål efter pinnarna, men det kan man ju ha nedåt i formarna sedan ;-)

Yasemin sa...

Så himla söta Hanna. Jag vill verkligen prova dessa ngn gång, men det har inte blivit av bara.

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack Yasemin! Låter som att du får ta och testa dem någon gång framöver =)

Anna sa...

Gjorde dessa idag och både jag och dottern tyckte att de var jättegoda! Dum fråga; hur gör du när du doppar dem? Om man tar upp dem med fingrarna och lägger på tallrik så blir de inte så där jämna och fina som de ser ut att vara på din bild.

Hanna - Bakfnatt sa...

Anna: Så roligt att ni testat att göra dessa och att ni gillade dem =) Jag satte bollarna på varsin pinne, doppade dem i chokladen och lät därefter chokladen stelna i kylskåpet medan bollarna fortfarande satt på pinnarna. Det är praktiskt att ställa pinnarna i ett högt glas, gärna fyllt med socker för då står pinnarna stabilt under tiden som chokladen stelnar. Därefter är det bara att plocka av bollarna. Det blir ju ett litet hål på undersidan, men det kan man ju lägga nedåt ;-) Ha en fin helg!

..Carl-Astrid sa...

Supergoda!!!!

Hanna - Bakfnatt sa...

Carl-Astrid: =) Tack för din kommentar!

Chrissie sa...

Hittade ett liknande recept på en annan blogg, så nu har jag köpt ingredienser och ska prova din version med att lägga dem i kakformar istället för på pinne.

Hanna - Bakfnatt sa...

Chrissie: Ja, detta recept (och varianter på det) stöter man på lite varstans =) Hoppas att du också kommer tycka om dem! Tack för din kommentar!

Bakspecialisten Jessica sa...

Dessa är ju såå goda, jag gjorde dom häromdagen! :) Här är ett recept på en annan variant av kakbollar; http://jexxicaa.blogg.se/2011/january/cute-cakeballs.html

Ha en bra dag! :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Bakspecialisten Jessica: Ja, visst är de?! Mums =) Kul att du delar ed dig av en annan variant! Ha en fin dag du också och tack för din kommentar!

Från jäst till gäst sa...

Vad söta de är!

Hanna - Bakfnatt sa...

Från jäst till jäst: Tack så mycket =)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥