lördag 20 februari 2010

Blåbärscupcakes

Två cupcakes så lika, men ändå olika! Tycker det är roligt att "leka" med olika former för att se vilken effekt det får. Personligen fastnade jag mest för den platta cupcaken - vilken tycker Du bäst om?

Blåbärsmuffins
Vit chokladfrosting
Täckta och dekorerade med sugarpaste

27 kommentarer:

Sköna o Gröna Ting sa...

Ja..,vad skall jag säga???
Du é makalös på att få till det och jag tycker ju att båda är minst lika fina!!!
Det måste vara oerhört mycket arbete som ligger bakom dina skapelser och jag undrar om jag hade haft mage att sätta tänderna i dom:)

Ha en underbar lördag, hoppas du inte blivit insnöad som vi har blivit:(
Kramar till dig
Marianne

Birgitta sa...

Hej Hanna!
Sååå himla vackra " muffins "! I går gjorde jag dina wienernougat muffins fast utan wienernougat ha..ha.. Jag tog en bit mörk choklad o en bit vit choklad i varje muffins o när dom var färdiga så lade jag ett hallon på o serverade med en klick grädde. Dom blev jättegoda men lite väl kladdiga.
kram Birgitta ( med rosen bladen du vet..)

Design A Cake sa...

Håller med dig, men de är fina båda tillsammans också. Lite diplomatiskt sagt :-).

Hanna sa...

Marianne: Tack =) Jo, det ligger en hel del arbete bakom det mesta jag publicerar - men det är väldigt roligt och utvecklande! För att inte tala om avkopplande =) Ha en skön dag du också, hoppas att det löser sig med snön snart ;-)

Birgitta: Tack så mycket! Din komposition lät väldigt god =) Nu vet jag ju inte om det var själva muffinsen, eller allt tillsammans som blev för kladdigt, men det bästa tipset jag kan ge när det gäller att få "lagom" gräddade muffins är att använda en provsticka. Tandpetaren (eller vad man använder) skall vanligtvis vara torr då man tar ut den, men har man choklad eller annat kladdigt i muffinsen får man tänka på att det kan kladda av sig. Muffinsen skall också släppa från muffinsformen då den är färdig. Hoppas informationen kan vara till någon hjälp i framtida bak ;-)

Design a cake: Hihi, tack =)

Minerva Cakes sa...

Åh, de var ju jättesöta!!

Hanna sa...

Tack så mycker Minerva Cakes! =)

Tillägg: Kände att jag var lite otydlig i svaret till Birgitta.. Med "släppa från muffinsformen" menar jag att det skall vara enkelt att lossa pappret från muffinsen utan att den följer med - inte att pappret lossnar av sig själv som det lät som ;-)

sana sa...

Wow!! vilket fin, underbar muffin och vackra dekeration

Tulipan´s bakverk sa...

hm.. nu va du juh inte alls rolig.. för jag tycker dom e kanon snygga båda två så jag kan inte välja en av dom ;)
Jätte fina... hela dom är som ett smarrigt blåbär :) MUMS!

Kram Stina

Annica sa...

Båda två var jättesöta Hanna, men "måste" jag välja så tar jag nog den platta, för omväxlings skull :)

Underbara formar!! Passar ju alldeles utmärkt till ett pojkdop bl a!

Trevlig fortsättning på helgen!

Hanna sa...

Tack till er alla! Roligt att höra vad ni tycker =) Trevlig helg på er!

Elin sa...

Båda är jättefina, men om jag måste välja så tycker jag nog bäst om den vänstra. Jag köpte faktiskt idag just såna formar som du använt, och nu ser jag dom på din blogg!

Ja det är nog inte så konstigt att du missat min blogg. Jag har startat den ganska nyligt och är helt nybörjare på det här med blogvärlden. Kul att du gillade den =)

Hanna sa...

Elin: Vad roligt att du tycker bäst om den höga varianten, det visar ju bara på att olika utföranden tilltalar olika människor =) Vad skoj att du har likadana formar, det får bli att kolla in vad du fyller dem med ;-)

Karin Rosa maränger sa...

Såå fina!

Daniella - BakeCake sa...

Jätte fina! Dekorationen var verkligen pricken över i:et! ;)

Ha en jätte mysig vinterdag!
Om du har varit ute i det kalla vädret kanske det sitter fint med lite varm choklad och en filt i soffan?
Det har jag gjort och den varma chokladen är värd att testa ;) receptet finns nu publicerat!
Kram
Daniella - BakeCake

Tove sa...

Så söta igen! Fint med blåa formar och blåa blommor till blåbärscupcakes! ;-) Båda är fina, men kanske jag tycker lite bättre om den platta. :-)

Hanna sa...

Tack Karin, Daniella och Tove! Tycker det är roligt att försöka matcha smaken och dekorationerna med formarna =)

Tulipan´s bakverk sa...

hej gumman! Hittade en bild som mest liknar den tyllen jag använder till mina cupcake´s den du frågade om ;) kika in här
http://www.hwl.dk/images/imagehandler.ashx?path=/product-images/43008.jpg&width=120&height=90
Den ser dock lite smalare ut än min men det kan juh vara bilden åxå. Omkretsen på min är 8mm. Står på tyllen. Är en sån där stor bageri tyll typ ;)
Jag googlade runt lite och fann denna bilden så om du googlar kanske du finner den någonstans där du kan köpa den ;)

Kram Stina

Hanna sa...

Tack för hjälpen snälla Stina! Skall hålla ögonen öppna efter någon liknande =)

Rebecca sa...

Jättefina! Var har du köpt formarna? Är toookig i muffinsformar. :)

Hanna sa...

Tack så mycket Rebecca! Formarna kommer från Siluett of Sweden, och kan bland annat köpas på www.klarafardiga.com. De finns i flera fina färger =)

Rigmor sa...

Åh, så sugen jag blir! Blåbär är en favortit och i det vackra formatet du gjort dina blir jag såld.;-)

Tulipan´s bakverk sa...

Bara någon månad kvar så har vi första marknaden i byn. Springer jag på dom jag köpte av och hittar den så lovar jag att sno till mig den snabbt som ögat och skicka den till dig. Ja ifall du inte hittat den före ;)

Kram Stina

Hanna sa...

Rigmor: Tack, snälla! Vad roligt att du gillar dem!

Stina: Vad gullig du är!! =)

Anonym sa...

Väldigt vackra båda två :D
En dum fråga kanske... men hur sätter du fast blommorna på SP? ligger dom bara där eller har då ätbart lim elr nått? Tacksam för svar!
Kram Lisa

Hanna sa...

Hej Lisa och tack för din kommentar! Jättekul att du ställer frågan! Nu kan jag bara svara för mig själv, för det finns säkert de som gör annorlunda.. Vill man vara säker på att blommorna stannar kvar bör man limma fast dem. Precis som du själv skriver kan man använda ätbart lim (finns att köpa på tårtbutiker). Ett alternativ är att använda lite vatten - det räcker ofta med att bara dutta lite vatten med en pensel på undersidan av blomman för att sedan placera ut den. Personligen föredrar jag att använda vatten i så stor utsträckning som möjligt (eftersom det är naturligt). Jag använder ätbart lim vid fastsättning av de ätbara kulorna i mitten av blommorna samt då bättre hållfasthet krävs, exempelvis vid modellering. Man kan också göra sitt eget ätbara lim genom att vispa upp äggvita lite lätt, eller blanda 1 tsk äggvitepulver med 1 tsk vatten, men detta har jag ännu inte provat själv. Nu fick du visst svar på lite mer än du frågade om ;-) Hoppas det kan vara till någon hjälp och lycka till!

lisa sa...

Tack så mycket! :D
Nu var du till stor hjälp :)
lisa

Hanna sa...

Lisa: Bara roligt att kunna hjälpa till =)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥