
Knäckflarn
75 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk bakpulver
2 msk grädde
2 msk sirap
Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.*
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, ca 5-7 minuter, tills de fått en gyllenebrun färg.
Låt kallna på plåten.
Rulla ihop dem till rullar innan de stelnat.
* 1 tsk smet blir ca 5-6 cm i diameter efter gräddning, 1,5 tsk 7-8 cm, och 1 msk 9-10 cm.
Smörkräm
125 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
Ev 2 msk kakao
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker.
Tillsätt äggulan och vispa ihop.
Såhär gör du rullarna
Peta in (alternativt spritsa) smörkräm i knäckflarnsrullarna då de har kallnat.
Doppa ändarna i smält blockchoklad.
Förvara rullarna kallt. De går att frysa.
6 kommentarer:
åhh, mums, jag älskar krokantrullar!! tycker det är så gott med det knäckiga skalet och den krämiga fyllningen inuti, mmmm!!!
Kan bara hålla med =)
Åh äntligen en riktigt bra bakblogg!! :) Dessa såg extra goda ut - de får jag nog ta och provbaka nån dag!
Tack så mycket Camilla - vad glad jag blir!! Om du skulle göra krokantrullar och få till en bra smörkräm så är du mer än välkommen att dela med dig ;-)
Har letat efter detta recept och ska genast prova!!!! Är oxå en stooor favvo på kondiset!!
Linda: Kul att du också gillar krokantrullar =)
Skicka en kommentar
Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥