torsdag 11 februari 2010

Chokladmuffins med smak av hallon

Detta recept bygger på godismuffins, men jag har gjort om det lite grann =) Kombinationen choklad och hallon sägs ju vara god och jag tycker det är både roligt och gott med saker i smeten som inte är smet. En kombination av detta resulterade i chokladmuffins innehållande två typer av hackad choklad; mörk med hallonsmak samt vit.

Receptet ger ca 12 st stora muffins

Ingredienser
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
2 dl gräddfil
2 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Hackad vit choklad (mängd efter tycke och smak)
Hackad mörk choklad med hallonsmak (mängden får du bestämma själv)

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd sedan försiktigt ner det i smeten. Rör ner större delen av chokladen. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Lägg några hackade chokladbitar på toppen av varje muffins. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥