tisdag 1 juni 2010

Sverige har fått sin Nationaldagstårta!

I våras arrangerade Arla tävlingen Nationaldagstårtan. Målet med tävlingen var att Nationaldagen skall få en alldeles egen tårta, och att en ny mattradition därmed skapas. Svenska folket har nu sagt sitt och i fredags utsågs det vinnande bidraget, "Sverigerullen", skapad av Maria Oskarsson! Här kan ni se en bild på tårtan, ta del av receptet och höra vad Årets Konditor 2009, Conrad Tyrsén, säger om tårtan! Personligen tycker jag att tårtan låter minst lika smarrig som den ser ut att vara =) Tror du att Du kommer vara en av dem som bakar denna tårta på söndag?

4 kommentarer:

Carro's Blogg sa...

Jag tror inte det blir något speciellt firande av 6de juni hos oss iår. I stället blir det nog lite jobb hemma i huset.

Tårtan såg ju smarrig ut, påminner lite om min jordgubbstårta. Jag bakar dock inte med marsipan, utan garnerar med jordgubbar och grädde.

Kaksmulan sa...

Här blir det Nationaldagsfirande med Svenska skolan redan på lördagen. Som bekant är man alltid mest svensk utomlands ;) Det har blivit en tradition att jag bakar Nationaldagsbakeler till skolan, så även i år. Jag brukar också göra en rulltårta som jag fyller med hallonsylt och vaniljkräm och garnerar med vispgrädde, bär och svensk flagga. Kanske får bli en tårta istället i år.

maria sa...

Va roligt att du kommenterar tävlingen och dess resultat på din blogg!!
Det är jag -Maria som står bakom receptet...
Måste säga att du har en trevlig blogg som ger inspiation!!!
Och självklart ska jag äta nationaldagstårta i helgen!!!

Hanna - Bakfnatt sa...

Carro´s Blogg: Ja visst ser den god ut?! ;-) Det är väldigt gott med bara jordgubbar och grädde också!

Kaksmulan: Hihi, kan tänka mig det =) Så roligt att du har som tradition att baka till skolan!

Maria: Så roligt att du har hittat hit och gillar min blogg! Förstår att du skall äta Sverigerullen denna dag, och det gör du med all rätt ;-) Grattis till vinsten!!

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥