onsdag 11 augusti 2010

Veganska chokladmuffins

Detta recept som kommer från Flickan & kakorna ger höga och fina muffins med mycket smak av choklad!

Ingredienser till 12 muffins
1 1/3 dl sojadryck
1 tsk vinäger
3 1/2 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl kakao
1 1/4 dl rapsolja
1 1/2 dl agave

Gör såhär
Vispa mjölk och vinäger luftigt i en bunke, låt stå någon minut. Sikta under tiden de torra ingredienserna i en annan bunke. Tillsätt agave och olja samt mjölk-vinägerblandningen till de torra ingredienserna och blanda. Försök få bort klumparna utan att blanda alltför länge. Smeten är till en början ganska så tunn, men tjocknar snart till sig. Dessa muffins växer en hel del i ugnen, så det räcker att fylla muffinsformarna till strax över hälften. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, 18-20 minuter. Känn med en provsticka, den skall inte vara kladdig. Låt svalna på galler.

5 kommentarer:

Sköna o Gröna Ting sa...

Spännande att prova på något nytt..., och så blev dom ju lika vackra som alla dina andra skapelser:)
Ha en skön kväll...
Kram
Marianne

Tove sa...

Det här receptet har jag faktiskt på min "recept att testa"-lista. :-) Måste nog baka de här cupcakesen snart, har läst så mycket gott om dem. :-)

Hanna - Bakfnatt sa...

Marianne: Ja, det var verkligen spännande att baka veganskt! Tack, vad du är snäll! Ha det gott, kram!

Tove: Så kul, det tycker jag att du skall göra! Blir spännande att se vad du gör med dina =)

Maria sa...

Du har en award att hämta hos mig. Tack för en underbar blogg!

Hanna - Bakfnatt sa...

Maria: Tack så mycket! Jättekul att du gillar bloggen =)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥