fredag 3 februari 2012

Grekiska matmuffins

Jag gillar verkligen känslan av att ha färdiga godsaker i frysen, sådant som man bara plockar fram och låter tina eller värmer upp lite snabbt. Det var på tiden att fylla på förrådet här hemma och jag ville ha något som fungerar fint som mellanmål. Sedan ett tag tillbaka har jag varit sugen att testa på några grekiska matmuffins som Karin har bakat, tyckte att fyllningen lät så himla god! Fetaost, soltorkade tomater, färsk basilika... mmm! Det fick bli att göra en sats och gott blev det =)


Ingredienser, 12-16 stycken

6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 ägg
3 dl filmjölk
75 g smält smör

Fyllning
300 g fetaost
1 liten rödlök
2 dl svarta oliver
1 dl färsk hackad basilika
4 msk strimlade soltorkade tomater


Gör så här
Skär och hacka fyllningen, lägg undan lite till toppingen. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa samman ägg, filmjölk och det avsvalnade smöret. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd ner fyllningen och blanda väl. Fördela smeten i muffinsformar och toppa med den undanlagda fyllningen. Grädda i 200 grader, ca 20 minuter tills muffinsen har fått fin färg.

33 kommentarer:

Hovkonditorn sa...

Både låter och ser gott ut! Och väldigt praktiskt att ha i frysen.

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack =) Man borde nästan ha mer av sådant i frysen lite oftare ;-)

sana sa...

Låter spännsnde med matmuffins!! jag har aldrigt smakat de förutt och tycker att måte prova göra de också.

Annica - annicake sa...

Mmm, de här ser riktigt smarriga ut! Perfekt att ta fram ur frysen när man behöver ett mellis :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack för din kommentar Sana! Kul om du också testar på matmuffins =)

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack Annica! Det får nästan bli att plocka fram en ur frysen redan idag ;-)

Smulansbakblogg sa...

a ja ska också göra matmuffins snart,tänkte fylla med ost,purjolök och annat gott.
nu blir ja allt sugen då ja ser dina,smarriga ser de ut

Amy's piece of cake sa...

Mums, de ser jättegoda ut. Sparar omedelbart ner receptet!

Carola-Mycakes sa...

Vad fräckt med matmuffins.. Perfekt för oss som åker mycket husvagn.. Bara att ta med sig en påse och ha i frysen.. Älskar dessa smaker.. Är dock inte så förtjust i fetaost som varit i ugnen.. Tror du att det funkar med mozzarella istället? eller parmesan?

Hanna - Bakfnatt sa...

Kul! Mmm, låter gott med purjolök och ost! Det finns så mycket gott man kan ha i, helt perfekt =) Tack för din kommentar!

Hanna - Bakfnatt sa...

Så roligt att du tycker de ser goda ut! Hoppas att du tycker de smakar gott i fall du testar på dem =)

Hanna - Bakfnatt sa...

Ja, det måste ju vara helt perfekt att ha med sig =) Hmm, vet inte om jag har testat på mozarella som liksom är "inbakad" om du förstår, så jag vet inte hur det blir.. Har visserligen sparat ett recept på matmuffins som innehåller just mozarella - och då i kombination med pesto. Låter ju om inte annat väldigt gott =) Man kan säkert experimentera med lite vad man vill skulle jag tro!

Malin`s Diner sa...

Har tänkt göra matmuffins ett tag, men inte fått tummen ur. Dessa ser jättegoda ut!

Kram

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack! Jag känner igen mig i det du skriver, ibland tar det tid innan man får gjort något som man länge tänkt göra.. Hoppas att det blir några matmuffins framöver =) Kram!

Remsan sa...

Låter jättergoda! Jag älskar alla sorters bröd och rätter som kan passa på buffébord, alltså ihop med så mycket annat.

nattugglan sa...

oj så mycket gott du bakar!! Jag tycker oxå om att baka.. just nu har jag in blåbärsmuffins i ugnen.Nu ska jag läsa vidare bland dina recept...

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack för din kommentar! Tycker också att sådant som passar på buffébordet är toppen =)

Hanna - Bakfnatt sa...

Hihi, kul att du tycker det =) Härligt att du också tycker om att baka och så gott det låter med blåbärsmuffins!

Tove sa...

Fiffigt med matiga muffins! Jag bakar ofta salta pajer men de här kunde ju nog vara en välkommen omväxling, både i bakandet och ätandet. ;)

Hanna - Bakfnatt sa...

Mmm, salta pajer! Tycker att pajer av alla de slag är väldigt gott ;-) Och visst är det kul med lite omväxling, både i bakandet och ätandet, hihi!

Maria sa...

Åh, så gott. Oliver ger en sån himla god sälta!

Pralin från matmedmera sa...

Riktiga frukost muffins. Tack för tipset

Nena sa...

Tycker ocksa det ar riktigt kul att fylla pa i frysen sa att man vet om att man bara kan tina upp nagot gott nar man vill:) Dessa grekiska muffinarna ser riktigt lackra ut och ska helt klart testas...och hamna i frysen:))

Lätta och Goda recept sa...

Mmm, gott gott.
Hoppas allt är bra.

Hanna - Bakfnatt sa...

=)

Hanna - Bakfnatt sa...

Ja, de kan allt sitta fint till frukost =)

Hanna - Bakfnatt sa...

Hihi, härligt att läsa =)

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack snälla, allt är fint här, hoppas detsamma! =)

MISS ALICIA sa...

Åh, de här måste jag prova! Har varit sugen på att göra pizzabullar ett bra tag, men jag tror att det får bli såna här istället :-)

Hanna - Bakfnatt sa...

Kul! Inte för att det är något fel på pizzabullar heller, det är ju riktigt gott ;-)

Caroline | Tiden på Tegelbacken sa...

De ser jättegoda ut! Har tänkt göra matmuffins ett bra ta men inte kommit loss. Blir kanske till att baka i helgen :-)

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack så mycket för din kommentar Caroline =)

Anonym sa...

jättegoda matmuffins

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥