
75 st
♥ Ingredienser
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
1 dl skållad hackad mandel
2 msk ströbröd
2 msk smör
♥ Gör såhär
Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck* (ca 15 min. i en vid gryta eller ca 30 min i en gryta med mindre botten.)
Tillsätt mandel, ströbröd och smör.
Fördela smeten i knäckformar.
Låt stelna.
Förvara i kyl.
*Kulprov för knäck: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Knäck-kulan ska vara fast till hård.
(Recept är hämtat härifrån).
2 kommentarer:
men den var väldigt god!!!
Det har jag nog förstått att du tycker ;-)
Skicka en kommentar
Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥