lördag 12 december 2009

Mozartkulor

Visst är väl chokladpraliner något alldeles särskilt? Framförallt tycker jag att det känns lyxigt att unna sig en sådan liten godbit då och då.

30 stycken mozartkulor

Ingredienser
125 g mjuk nougat
250 g marsipan
1 msk konjak, rom eller pressad apelsinsaft
150 g mörk choklad
ca 50 g ljus eller vit choklad

Gör såhär
Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och ställ dem i kylen.
Riv marsipanen och blanda den med konjak, rom eller saft.
Dela marsipanen i 30 lika stora delar, forma till kulor och platta ut dem till rundlar.
Lägg en nougatkula på varje marsipanbit och forma marsipanen runt nougaten så att den täcks.
Använd lite florsocker om massan är kladdig.
Bryt den mörka chokladen och smält den i ett vattenbad.
Doppa kulorna i chokladen, använd en gaffel att rulla kulorna med.
Lägg kulorna på bakplåtspapper och ställ dem svalt att stelna.
Smält ev lite ljus eller vit choklad i ett vattenbad och ringla över kulorna när de stelnat.

(Recept hämtat härifrån).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥