söndag 10 januari 2010

Vit chokladfrosting, 2

Räcker till att spritsa 12-15 cupcakes

Ingredienser
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
50 g philadelphiaost

Gör såhär
Hacka chokladen fint och lägg den i bunke.
Hetta upp grädden i en kastrull, men låt den inte börja koka.
Häll grädden över chokladen, rör tills all choklad smält.
Låt stå kallt, helst över natten.
Vispa upp.
Tillsätt philadelphiaosten och rör om.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Hanna! Underbara tårtor!
Vet du om man kan spackla en tårta med frosting under sugarpasten? mvh/Tina

Hanna - Bakfnatt sa...

Hej Tina! Tack så mycket för din kommentar! Om sugarpasten innehåller gelatin så skall den stå emot grädde bättre än sådan som är gelatinfri. Vet att en del använder frosting under sugarpaste (åtminstone på cupcakes), men kan tyvärr inte svara på vilken typ av frosting det är. Har själv inte testat att spackla en tårta med frosting och sedan täcka med sugarpaste. Jag brukar köra på "det säkra kortet" och använda smörkräm, även om sugarpasten innehåller gelatin. Ledsen att jag i dagsläget inte kan ge dig ett bättre svar på din fråga! Om du testar att spackla tårtan med frosting så får du mer än gärna tala om hur det gick =) Önskar dig ett stort lycka till!

Saga sa...

Hej Hanna

Vet du om det går att frys in den här frostingen? Separat eller redan på cupcaksen?
Med vänlig hälsning Saga

Hanna - Bakfnatt sa...

Hej Saga! Jag har inte testat att frysa in frostingen så jag vet tyvärr inte hur den blir. Lustigt nog så ska jag göra frostingen imorgon (för att använda den på lördag) och jag skulle kunna testa att frysa in någon cupcake med frosting då och se hur det blir =)

Hanna - Bakfnatt sa...

Hej igen Saga! Nu har jag testat att frysa in en cupcake med denna frosting och det gick fint =) Jag jämförde frostingen med sådan som jag låtit stå i kylen och det var ingen skillnad på vare sig smak eller konsistens!

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥