söndag 10 januari 2010

Leilas kladdkaksmuffins

12 st muffins

Ingredienser

2 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1/2 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör såhär

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka chokladen, smält den i ett vattenbad och blanda den sedan med smeten.
Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut.

Bakom receptet står Leila Lindholm, och du hittar det här.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mums det låter jättegott Detta måste jag bara testa mvh Susanne

Hanna sa...

De är riktigt smarriga och helt klart värda att testas =)

Anonym sa...

hej. kan man använda nått annat än mörk chocklad? tillexempel ljus chocklad?

Hanna - Bakfnatt sa...

Anonym: Hej! Vet inte hur resultatet blir med annan choklad än mörk, eftersom jag själv inte testat det. Det skulle i och för sig vara intressant att veta, så om du väljer att testa så får du hemskt gärna återkomma och tala om hur resultatet blev =) Om du vill så kan du ju i annat fall följa ett annat recept på kladdkaksmuffins, kanske detta (som var det första som dök upp så jag googlade på kladdkaksmuffins ljus choklad): http://www.recept.nu/1.298089/charlotta_malhotra/efterratter_godis/charlotta_malhotras_ljusa_kladdkaksmuffins_med_vispad_gradde

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥