måndag 8 februari 2010

Bananmuffins

En saftig muffins för alla bananälskare! Muffinsen är både snabbgjord och enkel att lyckas med.

16-18 normalstora muffins

Ingredienser

125 g rumstempererat smör
175 g strösocker
2 ägg
2 stora bananer, mosade
1 tsk bikarbonat
2 msk kokande mjölk
1 tsk bakpulver
225 g vetemjöl

Gör såhär

Vispa smör och socker tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget under omvispning. Blanda ner de mosade bananerna. Koka upp mjölken, lös upp bikarbonaten i mjölken och blanda ner blandningen i smeten. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt. Grädda i mitten av ugnen, 180 grader, 18-20 minuter.

Receptet har jag hittat här.

6 kommentarer:

sana sa...

Det är lätt och gott va? men "kokande mjölk " hur länge ska man koka och kan man bara ta i micro?

Hanna sa...

Sana: Jag lät mjölken koka upp i en kastrull. Så snart den började koka tog jag bort kastrullen från plattan och rörde ner bikarbonaten. Det borde fungera att koka upp mjölken i micro, men jag tycker det är lättare i kastrull eftersom man lättare ser vad som händer ;-)

sana sa...

aha nu förstå jag tack hanna

Hanna sa...

Sana: Vad bra att du ställde en fråga om det som var oklart! Jag har justerat lite i arbetsbeskrivningen nu.. =)

Tove sa...

Vad roligt att du gillade det här receptet också! :-) Nu förväntar jag mig se bilder på banancupcakes dekorerade med apor och bananer. ;-)

Hanna sa...

Tove: Hihi! ;-)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥