lördag 7 augusti 2010

Marsipanrulltårtor

Återigen ville mitt systerbarn ha marsipantårtor och naturligtvis ville jag stå henne till tjänst! Det är ju så roligt att bli ombedd att göra tårtor =) Gällande fyllning så hade hon samma önskemål som sist, alltså grädde, jordgubbar och riven mjölkchoklad. När jag rullat ihop tårtan ser jag till min besvikelse att den rivna chokladen står kvar på bordet! Det fick bli att skicka med den för sig. Tråkigt när sådant händer, men alltid lär man sig något..

Nu får ni höra och häpna, men rulltårtan är gjord efter receptet på Sverigerullen (det är ju så enkelt och gott)! Den långa rulltårtan fick bli två korta och orsaken till det berodde helt enkelt på frakten! Jag hade enbart små tårtkartongen hemma så en lång rulltårta hade aldrig fått plats ;-)


20 kommentarer:

Anonym sa...

Kan tänka mig att ditt systerbarn blev dubbelt så glad när du kom med två tårtor =D Supersöta tycker jag att de blev =) Gillar att rosen ser fångad ut av den gröna tråden.
Måste ta o göra en rulltårta m marsipan någon dag. Har nämligen varit sugen på att göra det sen du la ut din första för rätt länge sen nu ;-)

Fortsätter diskussionen här:
Nu har jag testat att blanda Sp med modelleringspasta och det sprack inte alls. MKT smidigare att arbeta med mao. Har dock inte sett hur det blir när det torkat än, men snart så. Jag blandande ungefär 50/50. Tack så jättemycket för tipset =)

Kul att du gillade tårtan med biltemat o Tack för den fina kommentaren, är så himla kul att få =D

/Lisa - Sockerrus

Cupcakesfluffan sa...

Vilka söta rulltårtor, snyggt med blomrankan och blommorna på

Tina sa...

I skolan så har vi massor med pärmar med recept! en pärm med småkakor, en med bakelser, en med tårtor osv :) Vi använder aldrig vanliga receptböcker, eftersom vi gör mycket större satser när vi bakar på skolan. T ex när vi gör chokladbollar gör vi en sats på 5kg smör. så, tyvärr inget som finns att köpa :)

Men jag har skrivit av och sparat några recept på datorn vi använder på skolan, så om du vill kan jag maila till dig :)

Emma Rosengren sa...

Vilka söta o fina rulltårtor!! :)
Rulltårta e ju så gott!! :)

Sköna o Gröna Ting sa...

God morgon Hanna!
Lika vackra skapelser som alltid:)
Har din sommar varit bra?
Idag skall jag försöka ge mig på att baka en rulltårta vilket jag av någon anledning sällan lyckas med:)
Ja ja, skam den som ger sig....

Hoppas du får en söööön söndag.
kram kram
Marianne

Carro's Blogg sa...

Vilken lycklig liten tjej med en tårtbakande moster!

Annica - annicake sa...

Jättesöta tårtor!!

jag måste helt enkelt göra en rulltårta! håller med Lisa, varit sugen på det sedan jag såg din första! :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Lisa: Tack! Hihi, jo hon blev glad! Så roligt att du känner dig inspirerad att göra marsipanrulltårta! Själv har jag verkligen fastnat för det, men det har du nog redan märkt ;-) Så roligt att det blev bättre när du spädde ut modelleringspastan med sugarpaste!Resultatet blir ju inte stenhårt, men enligt mig helt klart tillräckligt hårt för att man skall kunna göra figurer som bär upp sin egen kropp =) Blir spännande att se vad du har för modelleringsprojekt på gång!

Cupcakesfluffan: Tack så mycket för din kommentar!

Tina: Så härligt det måste vara med alla pärmar på skolan! Där hade jag nog kunnat fastna ett bra tag ;-) En chokladbollssats med 5 kg smör är inte att leka med, hihi. Det vore jättegulligt av dig att maila några recept, vad snäll du är! Jag skall fundera lite över hurdana recept som kan vara av intresse, så hör jag av mig till dig! Blev väldigt inspirerad av de bakelser du lade upp igår, får nog bli att testa dem snart ;-)

Stök i köket: Tack så mycket! Personligen har jag aldrig varit jätteförtjust i rulltårtor, men när jag testade det hela med marsipan så ändrade jag mig! Tycker det blir en helt annan sak ;-)

Marianne: Morrn, morrn! (För mig är klockan 14 "morgon" då jag är inne i arbetsperioden och jobbar natt, hihi). Tack för din fina kommentar! Jo tack, jag har haft en bra sommar - men man undrar varje år vart den tar vägen! Hoppas din sommar varit fin den också! Håller tummen för dig att du lyckas med rulltårtan och önskar dig en fortsatt fin söndag! Kram

Carro: Jag hoppas hon är lycklig över bakverken, men tjejen är inte så liten.. Till hösten fyller hon 26 år =) Det är lite häftigt att brorsan och systerdottern är födda samma år, hihi!

Annica: Tack =) Så roligt att du också är sugen på att täcka rulltårta med marsipan! Ser fram emot att det dyker upp på din blogg framöver =)

sana sa...

Alltid fina dina roulltårta!!
Den ser verkligen jättegod ut;=) enkel dekorera men ser lyxigt ut.

Hege Arvesen sa...

Du lager så fine rullekaker!! Dette må jeg også prøve en gang! Hege/ www.kakedesign.blogspot.com

Erika - Bakglädje sa...

Jättesöta tårtor. Alldeles lagom dekorerade. Jag måste testa att täcka en rulltårta... hmmm... måste fundera ut ett bra tillfälle att göra en tårta först. :-)

Madicken sa...

Verkligen fint! Vilken härlig blogg du har! Så mycket smaskiga saker!Jag har precis börjat mina försök i att göra cupcakes och tårtor! Det är ju sååå kul!

Om du vill så får du gärna vara med och tävla + länka till min tävling där man just nu t ex kan vinna ett Cupcake-dekoreringsset m.m.

MVH
Victoria

Hanna - Bakfnatt sa...

Sana: Tack, så roligt att du tycker det =)

Hege: Tack så mycket! Det tycker jag verkligen att du skall ta och göra =)

Erika: Tack, tack! Du kommer säkert på ett bra tillfälle, så det blir spännande att se resultatet sedan =)

Victoria: Tack snälla! Ja, visst är det roligt! Välkommen in i tårt- och cupcakesvärlden =)

Helena Ljunggren sa...

Du gör de sötaste bakverk jag någonsin sett. Jag blir alldeles lycklig när jag kikar in här, jag vill smaka på allt :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Helena: Tusen, tusen tack! Att du blir lycklig över att kika in här och vill smaka på allt gör mig bara så himla glad =)

Tove sa...

Så fina rulltårtor du gjort igen! Det är väldigt gulligt med dekorerade rulltårtor, och du har ju blivit riktig proffs på sådana. :-)

Matilda Bakar | Fotograferar sa...

Hej Hanna!

Roligt att du hittat till min bak | fotoblogg ochatt jag där kunnat "bidra" med någonting :0) Som du kanske märkte så är det mer en fotoblogg med andra saker än bakverk men... det kommer mer av den varan när sommaren är över och alla härliga "bilder" ute täcks av snö.
Du verkar ha en otroligt fin blogg och är verkligen jätteduktg att baka/skapa. jag har kikat runt lite men skall nu ta mig en ordentlig rundvandring här.
ha det gott & kika gärna in hos mig igen
/Matilda

Annelie sa...

Men så fina!
Du är så himla duktig och en inspirationskälla för mig.

Har ännu inte testat Sverigerullen, men ska göra det till helgen när mina föräldrar ska barnvakta lite.

Trevlig vecka!

Hanna - Bakfnatt sa...

Tove: Hihi, tack =) Har verkligen fastnat för att göra dessa godsaker, så det är nog att vänta att det blir många fler i framtiden ;-)

Matilda: Hej och tack skall du ha! Gillade din idé med lakritssnören kring tårtan =) Ha det fint!

Annelie: Tack så mycket, det värmer verkligen att läsa att du hittar inspiration här! Så kul att du skall testa Sveigerullen =) Enligt mig är det en riktig hit ;-) Ha en skön vecka du också!

Fenix sa...

Hej!

Jag har en utlottning/tävling på www.themuffinbaker.blogg.se, check it out! :)

http://themuffinbaker.blogg.se/2010/august/tavlingutlottning.html

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥