måndag 7 december 2009

Marsipan

Ingredienser
3/4 dl vatten
1 1/2 msk margarin eller smör
3 1/2 msk vetemjöl
500 g färsk mandelmassa (exempelvis den här)
3 dl florsocker
Ev karamellfärg

Gör såhär
Koka upp vatten och matfett i en liten kastrull.
Vispa i mjölet.
Sjud smeten tills den släpper botten.
Låt smeten svalna helt.
Smula sönder mandelmassan.
Arbeta samman mandelmassa, smet och siktat florsocker.

Förvara marsipanen kallt, insvept i aluminium- eller plastfolie.

(Recept hämtat från Matklubben, "LillaJa").

1 kommentar:

erica sa...

Vad duktig du är!! Igår provade jag att göra sockerblommor för första gången till mina julcupcakes som jag ska baka, vad kul det var!
Såhär blev det:
http://erica.myshowroom.se/mina-forsta-sockerblommor/

kram erica

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥