söndag 28 februari 2010

Bokrea!

För några dagar sedan drog årets bokrea igång och jag har inhandlat en första omgång med böcker =) Bakom båda dessa böcker står Sveriges "okrönte chokladkung", Jan Hedh. De otroligt vackra bilderna, som gör att man vill bläddra igenom böckerna gång på gång, står Klas Andersson för. Choklad - mer av det goda berör bl.a. chokladens historia, vägen från kakao till choklad, och chokladtekniker. Boken innehåller massor av recept på exempelvis praliner, desserter, glass och tårtor. Sylt och marmelad innehåller bl.a. fakta om frukter och bär, syltens historia och bjuder på mängder av recept på klassiska sylter, geléer, marmelader och safter. Även nyskapande recept och spännande blandningar ryms inom bokens pärmar.

Det är alltid trevligt att kunna dela med sig samt få lite tips av likasinnade, så om Du har fyndat någon bakbok under årets bokrea så skulle det vara roligt om du delade med dig! Likaså om du har någon bakbok hemma som du aldrig skulle släppa ifrån dig =)

lördag 27 februari 2010

Hallonmuffins med vaniljkräm

Efter detta inlägg kommer det bakverk med annat än hallon i - jag lovar! Men vad skall man göra när man stöter på ett recept som bara låter så himla gott att man inte får ro i kroppen förrän man provat det?! En sådan känsla infann sig efter att ha studerat Helena Ljunggrens fina hallonmuffins! Muffinsen får presenteras tillsammans med Siluett of Swedens lyxiga formar och mitt nyinköpta våningsfat som jag blev störtförälskad i vid första ögonkastet!

Ca 10 muffins

Ingredienser
2 ägg
1,5 dl strösocker
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl vaniljkräm (marsánkräm fungerar bra)
2 dl hallon
Potatismjöl till hallonen
Florsocker att pudra de färdiga muffinsen med

Gör såhär
Börja med att göra vaniljkrämen så den får stå en liten stund. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och blanda ner det i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner det i smeten. Skaka hallonen försiktigt i en påse med potatismjöl. Vänd ner ca 1,5 dl av hallonen i smeten. Fyll 3/4 av muffinsformarna på följande sätt: Lägg en klick smet på botten av formarna, sedan en klick med vaniljkräm och ovanpå detta ett lager med smet. Avsluta med att trycka ner några hallon på toppen. Grädda mitt i ugnen, 180 grader, ca 15-20 minuter. Pudra lite florsocker över muffinsen före servering.

torsdag 25 februari 2010

Halloncupcakes med.. larver!

Färska frukter och bär är ju bara så himla gott! Ibland får man dock med annat på köpet.. Smarrigt?! Kanske om "överraskningarna" består av en sugarpaste-marsipan-blandning ;-) Till dessa cupcakes provade jag en ny frosting, men den levde tyvärr inte upp till förväntningarna, så ni får hålla tillgodo med muffinsreceptet - som ni hittar här.

onsdag 24 februari 2010

Hallonmuffins med vit choklad

Dessa muffins blev verkligen goda som de är! Visserligen hade såväl bär som choklad en tendens att vilja sjunka till botten, men nästa gång jag bakar dessa (för det lär bli fler gånger) så skall jag finhacka chokladen och prova att försiktigt skaka bären i en påse med potatismjöl, alternativt rulla bären i potatismjöl - detta skall minska risken att de sjunker! Jag skall också prova att röra ner hallonen i smeten istället för att peta ner en hallonbit i varje muffins som jag valde att göra. På så sätt kan man få fler goda överraskningar i muffinsen ;-) Receptet kommer härifrån.

12 st muffins

Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
1 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
100 g vit choklad (jag använde 50 g)
2 dl hallon

Gör såhär
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt. Blanda mjölken och det smälta smöret, blanda med smeten. Rör ner hallonen och den ganska så finhackade chokladen. Fyll muffinsformar till hälften. Grädda i 225 grader, ca 15 minuter (större muffinsformar kräver mer tid, mindre behöver kortare tid). Använd provsticka för att se om muffinsarna är färdiga - provstickan skall vara torr efter att ha blivit instucken i muffinsen.

måndag 22 februari 2010

Enkelt och gott

Ibland vill man bara ha det enkelt och många gånger fungerar det precis lika bra som när man har lagt flera timmar på ett och samma bak. Enligt min mening saknar dessa cupcakes en enda ingrediens: färska jordgubbar! När jag har kollat runt på olika bloggar och stött på sommarinlägg med kombinationen choklad, vispad grädde och jordgubbar har jag fått en sådan otrolig längtan efter sommaren! Tänk vad mycket gott man kan baka med färska frukter och bär! Längtar!!

Leilas kladdkaksmuffins
Vispad grädde
Dekorationer i spritsad choklad

lördag 20 februari 2010

Blåbärscupcakes

Två cupcakes så lika, men ändå olika! Tycker det är roligt att "leka" med olika former för att se vilken effekt det får. Personligen fastnade jag mest för den platta cupcaken - vilken tycker Du bäst om?

Blåbärsmuffins
Vit chokladfrosting
Täckta och dekorerade med sugarpaste

Blåbärsmuffins

Enligt originalreceptet skall man få ut 20 normalstora muffins. Jag har bytt ut hallon mot blåbär samt minskat mängden vit choklad. Muffinsarna blev inte de allra vackraste, men smaken var det inget fel på ;-)

Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
1 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
50 g vit choklad
Blåbär, mängd efter egen smak

Gör såhär
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt. Blanda mjölken och det smälta smöret, blanda med smeten. Rör ner blåbären och den ganska så finhackade chokladen. Blanda väl. Fyll muffinsformar till hälften. Grädda i 225 grader, ca 15 minuter (större muffinsformar kräver mer tid, mindre behöver kortare tid).

torsdag 18 februari 2010

Riesencupcakes

En av mina läsare har fastnat för Riesenkola i cupcakes, och det ville jag naturligtvis prova på! Det fick bli en kombination mellan kladdkaksmuffins och Riesenfluff. Choklad + choklad är ju en ljuvlig kombination, kan det någonsin bli fel?! Tack Annica!

Leilas kladdkaksmuffins
Riesenfluff
Dekorationer i sugarpaste

Tack mina läsare!

Tänka sig, detta är Bakfnatts 101:e inlägg! Tiden går ju som bekant snabbt då man har roligt, och ni läsare bidrar till mycket glädje! Alla fina och uppmuntrande kommentarer, erfarenhetsutbyten, frågor och förfrågningar, allt fler besökare och läsares engagemang över huvud taget gör det riktigt roligt att lägga kärlek på bloggen och driva den framåt! Så.. TACK till er alla som gör det så roligt!!

onsdag 17 februari 2010

Rosiga cupcakes

Såväl muffinsformarna som innehållet i denna cupcake är helt i min smak! Muffinsformens vackra linjer passar fint med innehållet som denna gång är choklad, nougat och ännu mer choklad med smak av kaffe - mums! Dessutom är dekorationerna gjorda av marsipan som jag tycker är riktigt gott. Inte nog med att marsipanen är god, den är också helt underbar att göra rosor i, för att inte tala om att rulla bollar med! Det kommer att bli mer marsipan framöver, var så säkra ;-) Från början hade jag tänkt göra en frosting efter ett recept, men någonstans på vägen släppte jag det och gick helt enkelt min egen väg. Det är jag glad över, för gott blev det =)

Choklad- och kaffefrosting

Nedanstående mängd räcker till att bre frosting på ca 4 st normalstora cupcakes.

Ingredienser

20 g mjukt smör
100 g flor med chokladsmak
1/4 tsk vaniljsocker
1 - 1 1/2 msk bryggt kaffe

Gör såhär

Vispa ingredienserna krämigt med elvisp. Om du tycker att konsistensen är för lös, låt frostingen stå i kylskåp en liten stund så stelnar den till sig.

tisdag 16 februari 2010

Fettisdagen

För min del är det färdigbakat med semlor för denna säsong, men jag tänkte bjuda på lite annorlunda fakta om semlan, som också benämns fastlagsbulle, fettisdagsbulle och hetvägg.

Är du i Finland och skall införskaffa dig en semla bör du använda benämningen fastlagsbulle - annars får du räkna med att bli serverad en ostfralla! Bli inte förvånad om semlan du köper i Norge saknar mandelmassa - förbered dig på vaniljkräm eller kanske en klick hallonsylt som fyllning! (Tack Tove och Eva för att ni delat med er av denna semlefakta!)

Det är skillnad på semla och semla. Den största ätbara varianten bakades till bullfesten 1996 av bagare i Alingsås. Den uppmätte 113 cm i diameter och enbart bullen vägde ca 60 kg. Med mandelmassa och grädde uppgick vikten till inte mindre än 134 kg och semlan fick en inträdesbiljett till Guinness rekordbok. En betydligt större semla, men förmodligen inte lika god, finner ni i Örnsköldsvik. Där har en jättesemla uppförts i snö med förmån för SOS-barnbyar i Haiti. Här kan ni kolla in den.

Idag tycks det inte finnas några regler om när man får börja sälja semlor. Så har det dock inte alltid varit. Enligt Svenska Semleakademien mottog Jordbruknämnden under 1950-talet en polisrapport om en bagare i Malmö som gjort sig skyldig till att baka och sälja semlor före fettisdagen. På denna tid var det dessutom enbart tillåtet att baka och sälja semlor på tisdagar.

Enligt Svenska Bageriförbundet äter den genomsnittlige svensken fyra till fem semlor per säsong.

Har Du ätit någon semla idag? Hur vill du ha Din semla?

måndag 15 februari 2010

Chokladmuffins med wienernougat

Detta recept bygger på godismuffins, fast med lite ändringar såklart =)

Av receptet får man ut ca 12 st stora muffins.

Ingredienser
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
2 dl gräddfil
2 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
12 bitar hackad wienernougat

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd sedan försiktigt ner det i smeten. Rör ner större delen av wienernougaten. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Lägg några hackade wienernougatsbitar på toppen av varje muffins. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min. Låt svalna på galler.

söndag 14 februari 2010

Grodtårta i kärlekens tecken

Temat för månadens sötsak är kärlek och jag har valt att utgå från sagans värld. Beroende på vilken historia som berättas så blir grodan en prins på olika sätt och ovanstående groda blir det naturligtvis genom att bli kysst =) Djur ligger mig varmt om hjärtat och som barn kunde jag pussa på riktiga grodor. Kanske inte i hopp om att de skulle bli en prins, utan snarare för att jag tyckte de var så söta ;-) Tårtan består av två sockerkaksbottnar, hallonsylt och grädde. Locket och dekorationerna är gjorda i marsipan (bortsett från ögonen och kronan som är flowerpaste). Helt enkelt lite som en prins(ess)tårta utan vaniljkräm och med rosa marsipan istället för grön!

lördag 13 februari 2010

Bakfnatts "bästa" semla 2010

I jakten på den perfekta semlan har jag provat olika recept och knep. Med risk för att det kan framstå som att jag inte har något annat för mig om dagarna så har jag provat att ha kesella i degen, bytt ut sockret mot vit sirap och haft en skål med vatten i ugnen under gräddningen. Jäst degen i omgångar, tillsatt mer kardemumma för smakens skull och suttit med ficklampa (eftersom ugnsbelysningen är ur funktion) och studerat bullarna sekund för sekund, klockat tiden, utvärderat bulle efter bulle. Ökat gräddningstiden med 5, 10 och 15 sekunder. Höjt temperaturen, kortat gräddningstiden. Lagt folie på bullarna då de börjat få fin färg på utsidan, men inte varit färdigbakade inuti. Vänt på x antal plåtar, eftersom ugnen uppenbarligen tar ojämnt (något jag inte märkt vid bakning av muffins, tårtbottnar etc). I samtliga fall har jag varit noga med jäsningen och tagit vara på knepet att låta degen jäsa till dubbel storlek, snarare än att utgå från den tid som står i receptet. Ändå blir jag inte nöjd. Inte med konsistensen i alla fall. Balansgången mellan en något kladdig bulle och torr känns hårfin. VAR ÄR MIN LUFTIGA BULLE?! Nog om vetebullen. Såväl fyllningen som grädden har också fått utstå en hel del experimenterande. Resultatet enligt mina testpersoner och mig själv? MUMS! Båda kommer de att användas om och om igen =) Kampen om hur jag skall få till min efterlängtade lätta och lufitga semlebulle får fortsätta nästa år. Nu är frysen mätt på släta, inte riktigt helt perfekta vetebullar. Någon som har något tips på vad man kan göra med dem, förutom semlor?

Även om jag inte har lyckats med vetebullarna till 100% så kanske du gör det. Jag väljer att lägga ut receptet av tre anledningar: 1. Bullarna blev goda i smaken. 2. Det är Leila Lindholm, min ”receptidol” (för er som inte märkt det), som står bakom receptet, vilket måste betyda att det är bagaren det är fel på och inte receptet ;-) 3. Många bloggare runtom verkar vara nöjda med just det receptet.

Recepten och arbetsbeskrivningarna på vetebullarna, fyllningen samt grädden hittar ni här. Lycka till med ert semlebak inför fettisdagen den 16/2 2010! Hoppas att det smakar!

Vetebullar, grundrecept med variation

Av detta recept kan du kan baka olika typer av bullar och kransar. Arbetsordningen nedan sträcker sig fram tills första jäsningen. Därefter går man tillväga på olika sätt och använder olika ingredienser beroende på vad man skall baka. Allteftersom jag bakar nya bakverk med detta recept så kommer inlägget att uppdateras.

Ingredienser
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 st ekologiskt ägg
12 dl vetemjöl special

Gör såhär
Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm dem med mjölken tills den är fingervarm, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 minuter.

Receptet kommer från Leila Lindholm, och hon använder det bl.a. i sina Sticky Buns som ni hittar här.


SEMLOR
Dela degen i 18 delar. Rulla till släta bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper, alternativt i bullformar. Låt jäsa under bakduk i 45-60 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, 6-7 minuter. Låt svalna på galler. Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ut önskad mängd innanmäte. Rör innanmätet krämigt med riven mandelmassa och grädde (se nedan). Fyll bullarna med mandelmassblandningen, spritsa på grädde (se nedan), lägg på locket och pudra florsocker över bullarna. Ett tips är att använda en tesil till detta =)

Semlefyllning (egenkomponerad)
1 del inkråm (innanmätet på bullarna)
2 delar riven mandelmassa
Valfri mängd grädde beroende på hur fast eller lös fyllning som önskas. Till 40 g inkråm och 80 g mandelmassa använde jag 2 ½ msk grädde. Detta räckte till 5 semlor, något som naturligtvis beror på hur mycket innanmäte man gräver ur.

Semlegrädde (egenkomponerad)

Räcker till ca 5 semlor
60 g riven mandelmassa
3 dl vispgrädde
1/4 tsk vaniljsocker
1/4 tsk florsocker


KANELBULLAR

Passa på att göra smörkrämen under tiden som degen jäser.

Smörkräm
200 g mjukt smör
1 dl strösocker
1 msk malen kanel
Blanda samman ingredienserna till en krämig fyllning.

Dela degen och kavla ut till en rektangulär platta, ca 1 cm tjock. Bred ut hälften av smörkrämen över degen. Rulla ihop till en rulle. Skiva rullen i 3-4 cm tjocka skivor. Gör en rulle till. Lägg skivorna i pappersformar. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek i 45-60 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö pärlsocker över. Grädda bullarna gyllene i 200 grader långt ner i ugnen ca 10 minuter.

torsdag 11 februari 2010

Retrocupcakes

Igår var jag så trött att ögonen gick i kors, men det hindrade mig inte från att baka =) Jag ville ju prova mina nya fina formar! De var riktigt stabila och höll formen fint - trots att jag bakade utan muffinsplåt! Nu över till det ätbara.. Chokladmuffinsen innehåller hackad mörk choklad med hallonsmak samt hackad vit choklad. På toppen finner ni vit chokladfrosting. Något för chokladälskaren?! ;-)

Chokladmuffins med smak av hallon
Vit chokladfrosting
Dekorationer i sugarpaste

Chokladmuffins med smak av hallon

Detta recept bygger på godismuffins, men jag har gjort om det lite grann =) Kombinationen choklad och hallon sägs ju vara god och jag tycker det är både roligt och gott med saker i smeten som inte är smet. En kombination av detta resulterade i chokladmuffins innehållande två typer av hackad choklad; mörk med hallonsmak samt vit.

Receptet ger ca 12 st stora muffins

Ingredienser
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
2 dl gräddfil
2 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Hackad vit choklad (mängd efter tycke och smak)
Hackad mörk choklad med hallonsmak (mängden får du bestämma själv)

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd sedan försiktigt ner det i smeten. Rör ner större delen av chokladen. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Lägg några hackade chokladbitar på toppen av varje muffins. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min. Låt svalna på galler.

onsdag 10 februari 2010

Siluett of Sweden

Idag är jag lite extra glad! Jag har nämligen fått äran att baka i ett urval av Siluett of Swedens finfina bakformar, och det tackar jag allra ödmjukast för =) Det riktigt kliar i fingrarna och jag kan inte bestämma mig för vilken muffinsform som får bli först ut! Skall det bakas cupcakes som för tankarna till savannen, 70-talet eller kanske rent utav låta det hela bli en färgexplosion utan dess like? Eller varför inte låta en mer elegant och exklusiv cupcake växa fram? Möjligheterna är minst sagt många!

Siluett of Sweden tillverkar och säljer marknadens bredaste sortiment av pappers- och kartongbaserade produkter för bakning och dekoration. Som specialitet har företaget firmatryckta produkter. Om du vill veta mer om företaget, dess produkter eller vilka deras återförsäljare är så kan jag varmt rekommendera ett besök på Siluetts hemsida.

tisdag 9 februari 2010

Banancupcakes med apa

Jag älskar djur, och det är väldigt roligt att modellera de små sötnosarna! Sedan att de inte alltid ser så verklighetstrogna ut, ja det får lov att vara en annan historia ;-) Några av mina läsare har varit generösa och delat med sig av sina favoritcupcakes, och det är jag naturligtvis glad över =) Idag går mitt lilla extra tack till Tove (igen), som tycker mycket om kombinationen bananmuffins och cream cheese frosting.

Bananmuffins
Cream cheese frosting
Dekorationer i sugarpaste

måndag 8 februari 2010

Bananmuffins

En saftig muffins för alla bananälskare! Muffinsen är både snabbgjord och enkel att lyckas med.

16-18 normalstora muffins

Ingredienser

125 g rumstempererat smör
175 g strösocker
2 ägg
2 stora bananer, mosade
1 tsk bikarbonat
2 msk kokande mjölk
1 tsk bakpulver
225 g vetemjöl

Gör såhär

Vispa smör och socker tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget under omvispning. Blanda ner de mosade bananerna. Koka upp mjölken, lös upp bikarbonaten i mjölken och blanda ner blandningen i smeten. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt. Grädda i mitten av ugnen, 180 grader, 18-20 minuter.

Receptet har jag hittat här.

söndag 7 februari 2010

Morotscupcakes med kanin

Jag har länge funderat på att göra morotscupcakes, men det har bara inte blivit av - förrän nu. Det är lätt att fastna i sina favoritsmaker (för min del choklad), men jag är så glad att jag provade detta smarriga recept jag hittade på Toves blogg! Tack Tove och Miss Cupcakery för att ni delade med er av några av era favoritkombinationer - morotscupcakes med cream cheese frosting!
Morotsmuffins med nötter
Cream cheese frosting
Dekorationer i sugarpaste

lördag 6 februari 2010

Morotsmuffins med nötter

En, enligt mitt tycke, riktigt god morotsmuffin! Nötterna ger lite lagom tuggmotstånd och smaken av kanel känns klockren!


16 muffins

Ingredienser
90 g smör
2 ägg
90 g farinsocker
90 g strösocker
200 g finriven morot
50 g hackade hasselnötter
200 g vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk kanel

Gör såhär
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Vispa ner morot, hasselnötter och smör. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat samt kanel och tillsätt detta i smeten. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, ca 15 minuter.

Receptet kommer ursprungligen från Peggy Porschens bok Cake Chic, men jag har hittat det här.

torsdag 4 februari 2010

Tema cupcakes på gång!

Nä, vad säger ni? Nu känner åtminstone jag att det är dags att dra igång nästa tema =) Semlorna får tillfälligt ge plats åt.. cupcakes!! Jag kan inte med ord beskriva hur sugen jag är på att baka dessa underbara ting! Den absolut godaste cupcake jag själv har ätit är nog Dumlecupcake med chokladhjärtan (godismuffins med dumle + dumlefluff) som jag presenterade under julkalendern. Tätt efter kommer kladdkaksmuffins med vit chokladfrosting som jag bakat till två olika tjejfester. Säkerligen sitter många av er på egna favoriter och naturligtvis är jag nyfiken! Vilken cupcake är just Din favorit??

tisdag 2 februari 2010

Mera semlor åt folket!

Det är bara att konstatera att min bror är en sann semlefantast! Det dröjde inte många timmar efter första semlebaket tills han hörde av sig och undrade om jag hade justerat i receptet, vilket jag inte hade gjort. Vid halv tio på kvällen kom han över och vi vispade grädde, vägde inkråm och mandelmassa. Målet var att försöka förbättra fyllningen i semlorna. Den nya fyllningen blev bra mycket godare, enligt vårt tycke då ;-) Nu är det bara en fin bulle som saknas!

måndag 1 februari 2010

Kenwood à la 70-tal

För några år sedan fick jag mammas inte alltför väl använda köksmaskin. Baktraditionen inom familjen är allt annat än stark och mamma var nog inte ensam om att tro att maskinen gick i graven i samma stund jag tog över den. Men, tänkte jag, det är väl en ”bra-att-ha-pryl” och ställde av den längst in i ett skåp. Den härligt brandgula 7,8 kilosklumpen (ja, jag har vägt den) har under sin livstid inte behövt arbeta särskilt hårt. I samband med gårdagens semlebak var det dock dags att damma av maskinen. Det var ett slags hallelujah-moment att bara hälla i ingredienserna i bunken och låta ”Ken” ta hand om den kladdiga degen. Tack mamma, för en av mina nyvunna bästisar i köket =)