Om Bakfnatt

Hejsan! Nu ska du få följa med på historien bakom Bakfnatt. Det hela började med att jag för några år sedan satt vid datorn. Jag kan inte minnas vad det var jag sökte efter, men hur som helst så hamnade jag på en blogg, fylld med helt fantastiska tårtor. Aldrig hade jag tidigare stött på tårtor som liknade dessa - så färggranna, fina och roliga! Tårtorna var dekorerade med blommor av alla de slag, gulliga små figurer och jag blev bara så glad av att titta på dem.

Det är svårt att beskriva känslan som jag fylldes av den där gången. Jag var såklart väldigt fascinerad och snart blev jag ivrig som ett barn som vill lära sig något nytt. Från att knappt ens ha bakat förut så ville jag helt plötsligt dyka in i en sockersöt värld för att testa på nya material och arbetstekniker och se tårtor växa fram. Jag kunde sitta som klistrad framför datorn och läsa recept, inspireras av fantastiska tårtbilder och försöka förstå mig på arbetstekniker på Youtube. När jag vaknade på morgonen så kunde det första jag tänkte på vara: Tårta! Jag hade helt enkelt fått fnatt. Närmare bestämt bakfnatt!

Kort därpå hade jag startat upp Bakfnatt och det dröjde inte länge innan jag började upptäcka den ena bloggen efter den andra, vilka på olika sätt inspirerar med läskande recept, fina alster och trevlig läsning. Bak- och dekoreringsredskapen blev med tiden allt fler här hemma och jag tog varje tillfälle i akt att få skapa tårtor och cupcakes - för om det inte finns någon viss anledning att baka, så kan man ju alltid se till att skapa en, eller hur ;-)

Efter en tid lät jag bloggen bjuda även på sådana bakverk som inte är dekorerade. Just att skapa dekorationer och att dekorera bakverk hör fortfarande till bland det roligaste jag vet, men jag kan också finna en tillfredsställelse i att skapa något gott både snabbt och enkelt. Från att i början bara ha bjudit på sötsaker så rymmer bloggen idag också sådant som skulle kunna kategoriseras som matigt bak.

Om någon för tre år sedan skulle ha sagt att jag i framtiden skulle ha en bakblogg så hade jag nog mest skrattat. Baka? Blogga? Jag?! Men så blev det. Och det är jag väldigt glad för, eftersom det har visat sig vara fantastiskt kul! Jag vill säga ett stort tack till er som kikar in här i min lilla vrå och tar er tiden att skriva en kommentar eller två. Det både värmer och inspirerar! Sedan så vill jag också framföra ett offentligt tack till Tove med bloggen Baka baka liten kaka. Vem vet, hade jag inte råkat snubbla över denna fantastiska blogg under hösten 2009 så hade Bakfnatt kanske inte ens blivit till!

Min förhoppning är att Bakfnatt på ett eller annat sätt kan inspirera och jag önskar dig som läsare en trevlig vistelse på bloggen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥