måndag 16 november 2009

Blommor i flowerpaste

För att få lite mer "liv" i blommor gjorda med hjälp av utstickare så placerar jag dem i små hemmagjorda "koppar" i aluminiumfolie, där de får ligga till sig ett tag. Silverkulorna fäster jag genom att pensla en mycket liten mängd vatten på blommorna för att därefter försiktigt trycka fast silverkulorna. Ett annat alternativ kan vara att använda ätbart lim, något jag själv inte provat ännu.

6 kommentarer:

Björn sa...

Vilka gulliga blommor!

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack Björn =)

Anonym sa...

Hej,
Jättefina tårtor! Tänkte passa på att fråga, om man ska ha många blommor på en tårta, så är det ju skönt att ha kunna göra dem i förväg, men finns det något bra sätt att förvara dem på så de inte blir så torra? Är det stor skillnad på att använda sockerpasta/marsipan/flowerpaste?

//mia

Hanna - Bakfnatt sa...

Hejsan Mia! Tack så mycket för din kommentar och ursäkta att svaret har dröjt! Det finns en fördel med att låta blommorna torka: då håller de formen bättre =) Men vill man ha mjuka blommor så kan man förvara dem i en lufttät burk med lock. Sockerpasta och marsipan håller sig mjukt ett bra tag, medan flowerpaste stelnar väldigt fort. Hoppas svaren är till hjälp!

Anonym sa...

Hej Hanna, tack för att din blogg finns! Du är en av mina inspirationer när jag bakar. Något jag undrar över ofta är var du har fått tag på blomstansar, dom små blommor som du pryder på tårtor och cupcakes med? Har försökt att hitta dom bla på Panduro men där var det väldigt begränsat.

/Mikiko

Hanna - Bakfnatt sa...

Hej Mikiko! Tack snälla för dina fina ord, de värmer verkligen =) De verktyg som du undrar över kallas för utstickare. Testa att googla på det så kommer du att få upp flera butiker som säljer sådana!

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥