lördag 19 december 2009

Grundrecept på smörkräm

Enligt originalreceptet skall nedanstående mängd räcka till att spackla två normalstora tårtor, men jag får det bara att räcka till en stor. Jag får nog öva mig på att spackla tunnare ;-)

Ingredienser
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten (i mitt tycke kan det behövas mer)
smaksättning (se nedan)

Gör såhär
Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret under omvispning, lite i taget. Tillsätt vattnet och smaksättningen under omvispning.

Nedan kommer smakförslag som jag själv har provat på. Listan kommer att uppdateras allteftersom jag provar nya smaker.

Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (alltså samma vatten som i grundreceptet). Själv använder jag dock 4-5 tsk vatten, vilket ger en mer lättarbetad konsistens.
Choklad: 30 g kakaopulver eller 50 g smält och avsvalnad mörk choklad
Likör: 3 tsk valfri likör. (Jag tycker att smaken blir lite för klen med bara 3 tsk, så jag tar 4)
Vanilj: 1 tsk vaniljessens

Ursprungsreceptet är från boken Beginner´s Guide to Cake Decorating, men är hämtat härifrån.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Hanna!
Jag kommer absolut att kika in på din blogg, lagt till den i min blogglista. Helt fantastiskt underbara, humoristiska, smaskiga bakverk.
Kliar i fingrarna att få börja provbaka. Jag är glad att du vill dela med dig av ditt kunnande.

Hanna - Bakfnatt sa...

Hej och tack för ditt fina inlägg! Bara att kavla upp ärmarna och sätta igång nu då ;-) Det hade varit roligt att kunna kika in på din blogg också, ifall du vill lämna din adress? =)

Anonym sa...

Hej! Vilken färg får den färdiga smörkrämen om man gör chokladvarianten med kakao? Blir den blekbrun eller en mörkare variant?

Hanna - Bakfnatt sa...

Anonym: Hej! Jag har bara gjort varianten med kakao en gång och det var längesedan så jag minns inte hur smörkrämen blev.. Men, om du kollar in den länk som följer så kan du se resultatet på en annan chokladsmörkräm, med samma ingredienser fast olika proportioner. I ovanstående recept är det mer kakao i förhållande till övriga ingredienser, så den borde ju bli mörk ;-) http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2008/07/enkel-chokladsmrkrm.html

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥