fredag 15 januari 2010

Hallongrottor

Tema småkakor inleds med min absoluta favorit bland alla småkakor - hallongrottor! I veckor har jag gått och längtat efter dessa mumsbitar och nu var det alltså dags att göra någonting åt saken. Receptet kommer Matklubben och har fått goda omdömen. Jag kan bara instämma - för gott blev det =)

24 st

Ingredienser
125 g smör
3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 - 1 dl hallonsylt

Gör såhär
Skär det kylskåpskalla smöret i bitar. Blanda alla ingredienser i en matberedare tills de blir en deg. Rulla degen till en längd och skär den i 24 bitar. Rulla bitarna till kulor och placera dem i småbrödsformar. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en syltklick. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, 10-12 minuter.

8 kommentarer:

Design A Cake sa...

Vilken kul idé med småkaksbakning. Hallongrottor är suveränt goda - alltid.

Chokladbiskvier var tidigare mina favoriter, gillar mördegskakor o gärna dubbla med smörkräm i mitten. Just nu bakar jag mest cupcakes o macroner.

Hanna - Bakfnatt sa...

Ja, visst är det alltid gott med hallongrottor - jag ser redan fram emot nästa laddning (de har ju en tendens att ta slut rekordsnabbt).. Macarons verkar vara väldigt spännande - skall ta och prova det någon gång framöver =)

Tulipan´s bakverk sa...

Macarons i flera olika färger ser så himla härliga ut, smarrigt värre. Tyvärr har jag aldrig smakat men är sugen att testa. Tycker däremot att det verkar vara lite småbök att göra dom så det får bli när man är riktigt sugen på att testa dom...

DÄREMOT....... hallongrottor ÄLSKAR jag...... dom är juh såååå goooda och dina blev juh helt otroligt snygga också :)

Du e så duktig med ditt bakande man blir så enormt sugen att testa på allt du gör :)

Kram Stina

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack så mycket Stina - vad glad jag blir!! Så himla roligt att kunna inspirera andra =) Det lutar nästan åt att du får ta och slänga ihop en plåt med hallongrottor snart ;-) Mmm...

Tulipan´s bakverk sa...

Hanna...... haha skojar du... jag blev RIKTIGT sugen *S*

Hanna - Bakfnatt sa...

Hihi, iväg och baka med dig ;-) Ser fram emot att se några hallongrottor på din blogg inom en snar framtid :D

Kaksmulan sa...

Jättefina hallongrottor! det är så gott. Ska bli spännande att se vad du hittar på för något mera. Jag funderar på att göra sirapskakor med choklad.

Hanna - Bakfnatt sa...

Kaksmulan: Ja, visst är det gott?! Sirapskakor med choklad låter spännande! Tack för din kommentar!

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥