![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFnB-YlNYEJdBFv_TibfARlPfMuijT2uZfaMXpB8HLtCTG2_Utmg1eo1ukc69JBdNogBEp6cvZrOjiNb72e8Qpe4zC4Jh8zATCfcQZe0DCV8GVHXbhYyekSQ9h9WE47_slFHY1gm6I2GA/s400/Bananmuffins1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKIJgx_9gFez96oUGCTKakI_oZYJKKpH0AL1SAbLwr8ck5M_i4XeJjGtwne0tpyWQ-YW1u83bpG-SdrGjte7_-cLCYbUpnQ2GP8lddni38iMsMPwWH66Zjif92382Ccuvo9MXrlBR1ho4/s400/Bananmuffins2.jpg)
En saftig muffins för alla bananälskare! Muffinsen är både snabbgjord och enkel att lyckas med.
16-18 normalstora muffins
♥ Ingredienser
125 g rumstempererat smör
175 g strösocker
2 ägg
2 stora bananer, mosade
1 tsk bikarbonat
2 msk kokande mjölk
1 tsk bakpulver
225 g vetemjöl
♥ Gör såhär
Vispa smör och socker tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget under omvispning. Blanda ner de mosade bananerna. Koka upp mjölken, lös upp bikarbonaten i mjölken och blanda ner blandningen i smeten. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt. Grädda i mitten av ugnen, 180 grader, 18-20 minuter.
Receptet har jag hittat
här.
6 kommentarer:
Det är lätt och gott va? men "kokande mjölk " hur länge ska man koka och kan man bara ta i micro?
Sana: Jag lät mjölken koka upp i en kastrull. Så snart den började koka tog jag bort kastrullen från plattan och rörde ner bikarbonaten. Det borde fungera att koka upp mjölken i micro, men jag tycker det är lättare i kastrull eftersom man lättare ser vad som händer ;-)
aha nu förstå jag tack hanna
Sana: Vad bra att du ställde en fråga om det som var oklart! Jag har justerat lite i arbetsbeskrivningen nu.. =)
Vad roligt att du gillade det här receptet också! :-) Nu förväntar jag mig se bilder på banancupcakes dekorerade med apor och bananer. ;-)
Tove: Hihi! ;-)
Skicka en kommentar
Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥