söndag 28 februari 2010

Bokrea!

För några dagar sedan drog årets bokrea igång och jag har inhandlat en första omgång med böcker =) Bakom båda dessa böcker står Sveriges "okrönte chokladkung", Jan Hedh. De otroligt vackra bilderna, som gör att man vill bläddra igenom böckerna gång på gång, står Klas Andersson för. Choklad - mer av det goda berör bl.a. chokladens historia, vägen från kakao till choklad, och chokladtekniker. Boken innehåller massor av recept på exempelvis praliner, desserter, glass och tårtor. Sylt och marmelad innehåller bl.a. fakta om frukter och bär, syltens historia och bjuder på mängder av recept på klassiska sylter, geléer, marmelader och safter. Även nyskapande recept och spännande blandningar ryms inom bokens pärmar.

Det är alltid trevligt att kunna dela med sig samt få lite tips av likasinnade, så om Du har fyndat någon bakbok under årets bokrea så skulle det vara roligt om du delade med dig! Likaså om du har någon bakbok hemma som du aldrig skulle släppa ifrån dig =)

11 kommentarer:

Vardags-mirakel sa...

Härligt med bakböcker om choklad! Ha det bra, kram Eva.

Helena Ljunggren sa...

jag har så himla svårt för att slita mig från någon av mina kok/bakböcker. Jag bläddrar i olika varje dag och jag njuter av bilderna. Maken tycker att det får räcka med böcker men aldrig att jag tänker sluta köpa. Det ligger kokböcker lite var som helst i huset. En bok som gjorde mig positivt överraskad är Melker Anderssons - Hemma hos Melker Andersson. Fantastisk på alla sätt, enkla recept och kanonfina och genuint foto. Den är inte på rea men väl värd sina kronor :)

Helena Ljunggren sa...

Och Jan Hedh, underbara böcker!!

Torill sa...

For en fantastisk flott blogg du har, og du er virkelig en kunstner med modelleringen din:) Jeg bare elsker den pingu-kaka di:) Har lyst til å prøve ut noen av muffins-oppskriftene dine, jeg fikk bare såååå lyst på muffins etter å ha scrollet meg gjennom innleggene dine:)

Tove sa...

Receptböcker är skoj! Skulle kunna ha hur många som helst, men ingen som läser min blogg har knappast missat att Leilas A Piece of Cake är min favorit. ;-) Har en bok av Jan Hedh (Desserter) också men har ännu inte gett mig tid att prova hans recept, de är lite mer tidskrävande. Men boken är härlig att bläddra i, full med vackra bilder och en massa nyttig information.

Hanna - Bakfnatt sa...

Vardags-mirakel: Kan bara hålla med - choklad är trots allt den största favoriten här =)

Helena: Tack för ditt tips! Skall ta en titt på boken då tillfälle ges =) Bilderna gör ju så otroligt mycket - ibland kan jag köpa böcker bara för fotonas skull ;-)

Torill: Åh, tack för dina fina ord! Vad roligt att du gillar modelleringarna och att du blir sugen på att provbaka någon muffins =)

Tove: Nä, jag har inte missat att Leilas A Pice of Cake är din favorit, hihi! Men jag har full förståelse - det är min favorit också =) Även många av recepten i ovanstående böcker av Jan Hedh verkar vara tidskrävande, men jag skall allt ta och prova någon gång framöver! Tänk vad kul att till sommaren göra egen sylt att ha i tårtor ;-)

Kristin sa...

Vad gulligt av dig att tänka på mig, det roliga är att jag redan har köpt den nu på bokrean! Den verkar verkligen lovande och det finns så många goda pralinrecept jag vill prova!

Anonym sa...

Bär & Bakverk på Åhléns. Ser kanske inte så mycket ut för världen på framsidan, men vilka recept och bilder inuti! Av Helene Johansson.
/Karro

Hanna - Bakfnatt sa...

Kristin: Vad kul! Med tanke på dina pralinprojekt kändes det verkligen som en bok som skulle kunna falla dig i smaken ;-)

Karro: Tack för tipset! Skall hålla utkik efter den boken! =)

Elin sa...

"A piece of cake" är en favorit för mig också. Sen gillar jag en bok som heter "Muffins - små pyntade cupcakes". Väldigt fina och söta bilder och trevliga recept.

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack för tipset Elin! Sökte på boken nu och det var ett bra pris på den =) Skall hålla ögonen öppna efter boken på stan - gillar att bläddra i boken innan jag köper ;-)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥