Dessa muffins blev verkligen goda som de är! Visserligen hade såväl bär som choklad en tendens att vilja sjunka till botten, men nästa gång jag bakar dessa (för det lär bli fler gånger) så skall jag finhacka chokladen och prova att försiktigt skaka bären i en påse med potatismjöl, alternativt rulla bären i potatismjöl - detta skall minska risken att de sjunker! Jag skall också prova att röra ner hallonen i smeten istället för att peta ner en hallonbit i varje muffins som jag valde att göra. På så sätt kan man få fler goda överraskningar i muffinsen ;-) Receptet kommer härifrån.
12 st muffins
♥ Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
1 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
100 g vit choklad (jag använde 50 g)
2 dl hallon
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt. Blanda mjölken och det smälta smöret, blanda med smeten. Rör ner hallonen och den ganska så finhackade chokladen. Fyll muffinsformar till hälften. Grädda i 225 grader, ca 15 minuter (större muffinsformar kräver mer tid, mindre behöver kortare tid). Använd provsticka för att se om muffinsarna är färdiga - provstickan skall vara torr efter att ha blivit instucken i muffinsen.
5 kommentarer:
Hejsan!
Har inte sett din blogg förut, men nu har jag hittat hit och kommer definitivt tillbaka!!! =)
Du gör verkligen jättefina cupcakes och tårtor!!
hej!hanna
get var riktigt god din muffin tycke jag
vitt choklad passa mycket bra med hallon
jag hade gjort också som dig när jag bakade
bär muffin men du kan också använda florsocker
det funkera bra som mjöl
Veronica: Åh, tack! Alltid trevligt med återkommande besökare =)
Sana: Aha, tack för tipset om florsocker! Håller helt med dig om att vit choklad och hallon är en fin kombination =)
Hejsan Hanna, tummen upp för en riktigt bra blogg. Jag har följt din blogg nu i två veckor men har inte hunnit skriva något, så idag fick det bli av
Måste säga att hallon+vitchoklad muffinsen var såååå god!!
Bären kan vändas i potatismjöl också, det går lika bra, det gjorde vi när jag jobbade som konditor engång i tiden :)
Tack så mycket Fatma, vad glad jag blir! Vad kul att du också tyckte om muffinsen! När en f.d. konditor tycker det fungerar bra att använda potatismjöl till bären så måste det betyda att tillvägagångssättet är bra! =)
Skicka en kommentar
Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥