onsdag 17 februari 2010

Rosiga cupcakes

Såväl muffinsformarna som innehållet i denna cupcake är helt i min smak! Muffinsformens vackra linjer passar fint med innehållet som denna gång är choklad, nougat och ännu mer choklad med smak av kaffe - mums! Dessutom är dekorationerna gjorda av marsipan som jag tycker är riktigt gott. Inte nog med att marsipanen är god, den är också helt underbar att göra rosor i, för att inte tala om att rulla bollar med! Det kommer att bli mer marsipan framöver, var så säkra ;-) Från början hade jag tänkt göra en frosting efter ett recept, men någonstans på vägen släppte jag det och gick helt enkelt min egen väg. Det är jag glad över, för gott blev det =)

9 kommentarer:

Maria sa...

Men vad söta! Och säkert goda, chokladälskare som jag är...

sana sa...

Hej!! hanna
det var mycket fint som alltid eiei
kan jag frågar: är det svårt att göra rosa blommor jag alldrig gjort eller har du lite Tips för mig som vill prova...

Linda sa...

Åh, detta låter gott! Älskar nougat, choklad och kaffe.. perfekt kombination.

Tack för kommentaren på tårtan :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack Maria! De satt inte fel ;-)

Sana: Tack =) Gå in på filmklipp (under etiketter). Där har jag lånat en film från Youtube som väldigt bra visar hur man kan gå tillväga. Filmsnutten heter "Att göra en ros" och den har jag haft stor nytta av! Om du väljer att göra en ros i marsipan (istället för sugarpaste eller flowerpaste) så behöver du inte använda något vatten, för bladen klibbar sig fast i varandra fint ändå =)

Linda: Gillar också kombinationen - den blir det nog fler gånger ;-)

Jennie sa...

Så vackra!

Tove sa...

Här sitter jag och är lite småhungrig och så får jag syn på de här, blir ju inte mindre hungrig av det. ;-) Jättevackra är de också! Tycker förresten också det funkar bättre att göra rosor i marsipan än tex sugarpaste, och allra bäst funkar det nästan med en blandning av marsipan och sugarpaste - detta är också jättebra att modellera i.

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack så mycket Jennie =)

Tove: Tack! Hihi, jag känner igen det där med att bli (ännu mer) hungrig av att kolla in andras bloggar.. Tack för tipset - så roligt att du delar med dig av din erfarenhet! Har bara läst ren "fakta" om att blandningen mellan sugarpaste och marsipan har många fördelar, kul att höra det från någon som sysslar med det också! Skall allt ta och prova den blandningen någon dag framöver =)

Rebecca sa...

Underbara cupcakes!

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack Rebecca =)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥