fredag 4 juni 2010

Liten förhandstitt

Imorgon blir det 2-årskalas för en alldeles speciell tjej som är helt tokig i Pippi Långstrump! Ryggsäcken är prydd med världens starkaste tjej och en liten docka, iklädd dessa lite halvknasiga kläder, hänger och dinglar i dess dragkedja. På så sätt följer Pippi x 2 med till förskolan ;-) Pippi går varm på dvd:n, och tjejen älskar Pippi-skivan. Låten "Här kommer Pippi Långstrump" är ju bara för bra! ;-)

Nu över till själva skapandet av Pippi. Då det gäller modellering så är människor det allra svåraste jag har provat på. Tycker att det är svårt att få till proportionerna, kläderna och håret.. Vet inte hur många gånger Pippi fick byta frisyr (eller nåja, utstående flätor hade hon samtliga gånger, men de var uppbyggda på lite olika sätt). Efter att ha provat olika material och arbetsmetoder fick det slutligen bli flätad sugarpaste. Inte det allra snyggaste, men det fungerade bäst. För att få flätorna att stå ut så trädde jag dem på en spaghettibit som hade körts genom huvudet på Pippi. Stackars Pippi! Det kändes nästan lite hemskt och hade jag varit barn så hade jag kunnat gråta över att människan var så ond som gjorde en sådan sak.. Hur som helst så blir det spännande att se hur Pippi tas emot imorgon! Ha nu en fin fredag allesammans!

12 kommentarer:

Tove sa...

Så söt Pippi! Hon är pop hos våra pojkar också. :-) Ja-a, känner till det där med att göra om saker och ting många gånger... Det är svårt att modellera människor, just att få proportionerna rätt... Väntar bara på den där aha-upplevelsen, "så här gör man ju". ;-)

sana sa...

så söt!!
pippi är en av mina barn favorit ;=)och hon är riktigt tuff tjej och mycket roligt flicka, jag tror det är mycket svårt att göra modellering så du är så duktigt

cickan-piece of cake sa...

Jättefin Pippi! :-)
Jag håller fullständigt med om att Pippis frisyr är bland det svåraste jag gjort... JAg gjorde det ju enkelt för mig genom att låta Pippi ligga ner men det var knepigt i alla fall...
Du lyckades ju riktigt bra till slut! :-)

Anonym sa...

Barnet kommer bli själaglad med den tårtan! Du är fantastiskt duktig, Hanna!

Kramar Helena (gamla tösen från posten) :)

Idas Söta sa...

Det märks ju inte ett dugg att du tycker att det är svårt att modellera människor! Hon är ju jättefin! :) Själv satt jag och gjorde en bebis i sp i säkert två timmar igår, herregud vad det var pilligt...

bakformen sa...

Den är verkligen fin...

Hälsningar Pia
bakformen@gmail.com

Kaksmulan sa...

Jättesöt Pippi!!! Modellera människor kommer jag aldrig att ens våga ge mig på ;) Jag gjorde ett par bin inspirerad av dig till mina cupcakes idag. La in en länk till din blogg, hoppas det är ok.
Ha en jättetrevlig helg.
PS när får vi se hur det går med köket.."nyfiken ;)"

Tulipan´s bakverk sa...

Åhhh såååå söt! Fasen.. du e så jävla duktig på modellering... :)
Lika läckert varje gång ;)
Du e guld gumman!


Kraaaam Stina

Hanna - Bakfnatt sa...

Tove: Tack =) Fördelen med att behöva göra om och om igen är ju att man ofta lär sig så mycket på vägen! När den där aha-upplevelsen dyker upp får du mer än gärna dela med dig! Jag lovar att göra detsamma om jag nu kommer dit någon gång ;-) Tills dess får jag fortsätta att öva och öva - övning ger ju trots allt färdighet och man hittar sina egna "genvägar" =)

Sana: Tack, tack! Många är vi som gillar Pippi =) Jo, tycker att det är lite knepigt att modellera människor - men skam den som ger sig ;-)

Cickan - Pice of cake: Tack snälla! Jo, nog var flätorna allt bra svåra att få till! Skulle jag göra Pippi igen så skulle jag kanske göra på samma sätt igen, men låta flätorna bli tunnare längre ut.. Eller så skulle jag kanske testa någon annan teknik ;-)

Helena: Så gulligt sagt, tack så mycket! Det är ju trots allt det viktigaste, att den som får tårtan blir glad =) Kram på dig!

Ida - Chokladsockerkaka: Oj, tack =) Vissa saker ser ibland enklare ut än de är, medan det många gånger också är tvärtom, tycker jag! Kan tänka mig att det är pilligt att modellera en bebis ;-)

Pia (Bakformen): Tack för din kommentar =)

Kaksmulan: Tackar! Självklart är det ok att lägga upp en länk, känns bara väldigt roligt! Jodo, tror allt att du kommer våga dig på att modellera människor - har man väl börjat modellera så går det knappt att undvika ;-) Skall lägga ut bilder på köket snart och stilla din nyfikenhet ;-) Vet att jag utlovade bilder för ett tag sedan, men trist nog så avstannade renoveringen strax därpå och det känns inte så kul att visa upp köket som det är just nu.. Hoppas på att kunna arbeta med det under måndag och tisdag!

Stina (Tulipan´s bakverk): Tusen tack! Det är lika roligt att läsa dina kommentarer varje gång! Kram på dig!

Remsan sa...

Även om nu stackars pippi är "spettad" så är hon väldigt söt :-) Så duktig du är. Och otroligt kreativ!

Linda sa...

Såå söt, vad duktig du är!

Hanna - Bakfnatt sa...

Remsan: Tack, så glad jag blir!

Linda: Tack snälla!

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥