fredag 25 juni 2010

Midsommarcupcakes

En tjej på jobbet önskade några cupcakes till midsommar, och jag är inte den som tackar nej till att skapa om tid finns! Enda önskemålet var kladdkaksmuffins, i övrigt hade jag helt fria händer. Ni får ta del av hur en cupcake blev - arbetskamraten får nämligen nöjet att dekorera resten själv! Det kändes som en bättre idé att skicka med dekorationer för sig än att jag skulle dekorera den ganska så lösa frostingen och sedan ta med mig alltsammans i en bil på skumpiga vägar ;-)

Vill passa på att önska alla mina härliga läsare en underbar midsommar!! Hoppas att vädret visar sig från sin bästa sida och att ni får njuta av god mat, någon smarrig efterrätt och kanske en och annan lek eller dans runt midsommarstången ;-)

10 kommentarer:

Tulipan´s bakverk sa...

ÅHh lika ljuvliga som vanligt gumman :)

Igår på Lövmarknaden i Karlskrona så såg jag i ett stånd att dom sålde siluetts bakformar.. började fundera på om det faktiskt är okej men det kanske det är om det gått till på rätt sätt ;)

trevlig midsommar!

Kram Stina

Idas Söta sa...

Vilken söt cupcake :) Vilken kul idé att skicka med dekorationerna! Ha nu en härlig midsommar!

bagerskan sa...

Hej!
Jag hoppas du får en riktigt varm och skön midsommar med god mat och smaskig jordgubbstårta!
Många soliga kramar Karin

Hanna - Bakfnatt sa...

Stina (Tulipan´s bakverk): Tack snälla! =) Det där med formarna vågar jag inte kommentera, vet ju inte hur det hela gått till.. Hoppas din midsommar var kanon!

Ida - Chokladsockerkaka: Tack =) Det kändes som en kul idé att skicka med dekorationerna - det kan ju vara roligt att också låta andra prova på det där med dekoreringen ;-)

Karin: Tack! Det stämde riktigt fint! Visserligen hade det kunnat vara varmare, men vädret var i alla fall helt ok! Hoppas din midsommar också blev fin!

Cecilia sa...

Härliga blå färger!

Tror inte jag bakat med blått. Får jag helt klart prova om det kan bli så här somrigt och vackert!

Hanna - Bakfnatt sa...

Cecilia: Tack för din kommentar!! Ser fram emot att se vad du skapar för någonting med blått ;-)

Sandra sa...

Hej Hanna!

Tänkte fråga dig om vilka cupcakes + frosting/topping du skulle rekommendera om man måste färdigställa dem helt dagen innan? Vilka tror du skulle klara en dag i kylskåp?

Sugarpaste dekorationer lär väl smälta bort - men då får man hitta på någon annan form av dekoration.

Förlitar mig på din expertis! =)

Hanna - Bakfnatt sa...

Hej Sandra! Personligen föredrar jag att frosta cupcakes samma dag de skall ätas. Om du inte har möjlighet att frosta + dekorera dem samma dag så skulle jag nog rekommendera kladdkaksmuffins - de blir nästan ännu godare dagen efter! Tycker att många andra muffins har en tendens att bli torra efter att ha stått i kylen ett tag. Till det skulle jag välja en frosting som inte innehåller grädde, eftersom grädde som står ett tag ganska så lätt blir lite tråkig. Tror inte att det är någon större fara med dekorationer i sugarpaste, men för att vara på den säkra sidan så kan man ju alltid spritsa dekorationer i choklad och dekorera med eller hitta på något helt annat ;-) OM man har lite tid samma dag som cupcakesen skall ätas så kan man dagen innan göra frosting som man sedan plastar in, eller varför inte förvara den i en försluten spritspåse? Man får då tänka på att ta fram den en liten stund innan cupcakesen skall frostas så den mjukar till sig. Men ibland har man ju ingen möjlighet att göra det samma dag ;-) Stort lycka till!!

Sandra sa...

Tack tack, för ditt snabba svar!

Problemet är just det, att jag inte har möjlighet att göra något samma dag utan de måste leveras klara dagen innan.

Jag testade kladdkaksmuffinsen igår, och de var kanongoda! Så sådana får det bli, med någon god frosting.

Tack för expertisen!

Hanna - Bakfnatt sa...

Sandra: Det var så lite så, bara kul att kunna hjälpa till =) Roligt att du gillade kladdkaksmuffinsen! Lycka till i jakten på en god frosting och ditt kommande projekt!

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥