torsdag 22 juli 2010

Köket börjar ta form..

Här kommer en efterfrågad och utlovad bild på hur det går med köksrenoveringen. Tak, golv och väggar är sedan länge färdigt, men sedan tog det stopp. Efter att allt har stått helt stilla lite väl länge tog vi till slut hjälp av en snickare så att bänkskåpen fick komma på plats. Det känns som en otrolig lättnad och äntligen börjar man se slutet på köksrenoveringen! Visst, vi har en hel del kvar att göra: kakla, installera bänkskivor och vitvaror, ordna med diverse lister, få upp handtag, vattnet inkopplat, elen dragen och säkert en hel del annat jag inte tänker på just nu. Det kommer ta några veckor innan bänkskivorna levereras, men jag ser fram emot att ha ett helt färdigt kök inom två månader! Längtar!!

18 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Vad härligt det kommer att bli när allt är klart.

Carro's Blogg sa...

Det ser ut som om det kommer bli jättefint när det är klart. Här i Gästrikland är det också renovering på programmet. Hoppas ni har tid att njuta av sommaren också...!

Tulipan´s bakverk sa...

åhh vad fint det blir :) Kök är nog det värsta man kan renovera i ett hus..åhhh jag vet exakt hur jag skulle vilja ha det här... meeeeen..... låter det vara oskrivet och osagt *S*

Hoppas du snart har ditt kök klart.. man vill gärna ha kök tills hösten... sommaren är perfekt annars.. man äter mindre och när man väl äter så kan man grilla ;)

Kram Stina

Kaksmulan sa...

Vad roligt att få se hur det går, det kommer att bli jättefint! Tänk vad mycket fint det ska bakas i det köket ;) Lycka till med fortsättnigen.
Kram Gun

Anonym sa...

Ska bli spännande att få se slutresultatet =)

Idag är sista dagen på tävlingen i min blogg så kika in imorgon för att se vinnaren.
Lycka till!

/Lisa - Sockerrus

Tove sa...

Roligt att du visar en bild på hur köksarbetet framskrider! Jättefint blir det säkert när det blir färdigt! Ett nytt kök skulle verkligen inte vara helt fel, men stort arbete är det och jobbigt att vara utan kök... Så nöjer mig med att följa med ert projekt. :-)

Bland muffins och pelargoner sa...

Jag vet precis hur du har det. Bytte kök förra året (samtidigt som resten av huset renoverades), puh vilket jobb! Det händer dessutom mer än vad man räknat med från början... Vi fick tex ta upp ett stort hål i grunden för att hitta rören.. Men nu ett år senare är det kalasfint! Lycka till mer ert :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Erika: Ja verkligen! Har man stått utan kök så länge som vi har gjort så kommer det förmodligen att kännas som en vardagslyx att ha ett fungerande kök =)

Carro: Hoppas det!! Vi har tänkt om lite på vägen, så det kommer inte riktigt bli som vi först tänkt.. Hoppas det blir bra ändå! Vi ser till att få lite luckor så vi får njuta av sommaren också. Men det är lätt hänt att renovering blir lite som ett heltidsjobb, vid sidan av ens vanliga jobb.. Ja, du förstår nog vad jag menar ;-)

Stina: Tack =) Ja, det är lite jobbigt att inte ha kök - eller mycket jobbigt när man vill baka! Men något som vi upplevde som värre var att renovera tvättstugan! Vi stod då utan varmvatten i ca 2 månader - på hösten! Hu, det vill jag inte uppleva igen! Men, men.. Om vi skulle flytta någon gång så lär det bli till ett hus med nytt kök ;-)

Gun: Tack för dina fina ord! Det känns som att många tårtor riktigt längtar efter att få bli tillverkade i det nya köket ;-)

Lisa: Det är vi fler som tycker =)

Tove: Jo, lite skillnad från förra bilden är det allt. Hu, är glad att vi kommit framåt!! Har länge drömt om ett nytt kök - som känns helt rent om du förstår vad jag menar.. Så det får vara värt allt slit =)

Johanna: Hihi, låter väääldigt bekant! Att man inte nöjer sig med ett projekt i taget?! Och precis som du skriver så kan man aldrig räkna ut vad man står inför - det dyker ständigt upp nya överraskningar! Men så skönt för er att det är klart nu!! Kan tänka mig att ni njuter för fullt =)

Annica - annicake sa...

Det kommer bli jättefint i ditt kök när det är klart ser det ut som!! Blir väldigt sugen på att göra om i mitt, men det är ju frågan om jag klarar av att vara utan den lååånga tid det kommer att ta om vi inte anlitar hantverkare redan från dag 1.. ;)

Ha en riktigt skön helg!

yasemin sa...

Vad roligt att få renovera. Det ser riktigt fin ut redan.

Helena sa...

Jag håller med föregående talare, köket ser redan fint ut! Fint golv!

Hanna - Bakfnatt sa...

Annica: Tack!! Det är en alldeles speciell känsla med ett nytt kök, eller omgjort för den delen, så jag förstår dig =)

Yasemin: Tack, tack =)

Helena: Tack så mycket! Ja, det golvet har vi fastnat för, så det är lagt på hela övervåningen också =) Det kan verkligen göra en enorm skillnad att byta golv!

Mona sa...

Åhh vad fint det kommer bli, ett helt nytt kök. wow!

Kolla tävlingen på min blogg som pågår just nu i bara en vecka! Massa bakformar och strössel!

Bakpassion.blogg.se

Hare bäst/

Mona

charlotta sa...

vi ska snart också ge oss in på en (mindre) köksrenovering tack vare (?) att vår diskmaskin läckt vatten. jeij. ska dock bli skönt att få ny vask, ny bänk och framför allt ny ugn - hurra!

viktoriia Andersson sa...

Gud vad fint =)

Hanna - Bakfnatt sa...

Charlotta: Oj, ingen kul anledning att behöva ge sig på en renovering! Men när ni fått lite nya grejor på plats så kommer det säkert kännas riktigt härligt =)

Viktoria: Tack!

Hege Arvesen sa...

Du er heldig som får så flott kjøkken:) Gleder meg til å se bilder av kjøkkenet fiks ferdig!

Hanna - Bakfnatt sa...

Hege: Jo, jag känner mig lycklig som snart har ett sprillans nytt kök att baka i =) Det kommer bilder på det färdiga köket då det är färdigt, var så säker ;-)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥