torsdag 1 juli 2010

Mer födelsedagsfirande

Igår blev jag uppvaktad av familj, några släktingar och barndomsvännen med delar av hennes familj. Dagen till ära gjorde min sambo en jordgubbstårta! Är det någon tårta som hör samman med min födelsedag så är det just gräddtårta med jordgubbar!! Det är en stolt Hanna som kan tala om att sambon gjort hela den goda tårtan själv - alltifrån tårtbotten via fyllningar till dekoration! Björn testade på att spritsa grädde och hade planerat att modellera ett hjärta och pryda tårtan med, men tiden blev knapp.. (Varför blir det ofta så?!) Ni förstår säkert att det pratas en hel del tårtor här hemma, när sambon kan uttryck som tyll och modellering, hihi ;-) Hur som helst så var det kul att själv bli lite uppvaktad med tårta, och nog verkar det som att Björn kan ha talang för det hela, eller hur?! =) I och med detta inlägg öppnar jag kategorin "gästbakare", där jag lägger upp bakverk jag smakat utan att själv ha bakat.

18 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Vad roligt att få en tårta av sambon. Jag tycker att han lyckats väldigt bra, jättefin är den. Hoppas att den är god också.

Min man och min son kan också en massa "tårt"-uttryck. Så jag tror att jag pratar ganska mycket tårta hemma jag också. :-)
Kram Erika

Cecilia sa...

Härligt att bli bjuden som omväxling! Det gjorde han bra, tycker jag. Tjusigt spritsteknik också, han har uppenbarligen studerat under en mästare ;)

ps. gillar din fina bloglovinknapp! mycket roligare än min stela. egen skapelse?

Idas Söta sa...

Ja, det ser ju vem som helst att han har talang :) Tjusigt spritsat!

Kaksmulan sa...

Ha ha uppenbarligen smittar du ;) Den var ju jättefin. Min käre man skulle varit jätteduktig på att hitta numret till bageriet istället...

Carro's Blogg sa...

Så trevligt att du får en tårta för en gång skull. Hoppas du hade en mysig födelsedag.

Skulle du i framtiden få förhinder och inte hinna baka det du planerat kan du ju alltid be sambon att rycka in som förstärkning. Han verkar ha talang han också.

Cupcakesfluffan sa...

Ja din sambo kan allt göra tårtor han med och gräddtårta med jordgubbar är så gott

viktoriia Andersson sa...

den var jättegod! =)

Tulipan´s bakverk sa...

Men guuuuuuuuuuuuuuuuuuuuud så söt han är! :)

Tina sa...

Men så roligt att sambon också kan baka! :D Det blev ju en snygg tårta! Ni blir ett bra bakar-team ;)

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack för era kommentarar! Björn kommer bli glad när han läser dem =)

Erika-Bakglädje: Ja, det var det verkligen! Tycker också att han lyckats bra =) Missade att skriva att tårtan var god, men har lagt till det i texten nu ;-) Hihi, så roligt att din man och son också lärt sig tårtuttryck :D

Cecilia: Ja, det var kul att bli bjuden som omväxling =) Mästare är kanske att ta i, men nog har han allt slängt ett öga lite då och då när jag har bakat och dekorerat ;-) Det är en bekant till mig som är väldigt pysslig av sig (dissys.blogspot.com) som har gjort Bloglovinknappen. Tyckte också den var mycket roligare än de vanliga knapparna..

Ida - Chokladsockerkaka: Hihi, så glad han kommer bli för dina ord!

Kaksmulan: Hihi, jo det verkar så =) Men en köpt tårta sitter ju inte heller fel ;-)

Carro´s Blogg: Tack! Hihi, det är en bra idé =)

Cupcakesfluffan: Ja visst är det gott! Han överraskade mig positivt må jag säga =)

Vickan (Viktoriia Andersson): Björn blev så glad för att ni tyckte det =)

Tulipan´s bakverk: =)

Tina: Hihi, det skulle vi nog kunna bli ;-) Att han kunde baka blev nog lite av en överraskning för honom själv =)

Cecilia sa...

Ja, mycket fin och annorlunda Bloglovin-knapp, gillar den mkt =) Bloglovin och jag kommer inte helt överens, har varit reggad där sen i mars när jag startade men den behandlar mig som om den inte hittar min blogg (trots nyregistrering). Det går dock att prenumerera på min blogg genom dem, så jag får vara nöjd med det.. :)
Trevlig helg!

Tobbe sa...

Ville bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109

Tove sa...

Vad härligt att få en tårta, ibland har man ju inte alltid lust att göra tårtor åt sig själv. ;-) Och fin är den, han har nog följt noga med när du gjort tårtor. :-)

Hanna - Bakfnatt sa...

Cecilia: Jag provade att söka på din blogg på Bloglovin och den finns med, fast under kategorin "Alla". Har du "tagit kontroll" över bloggen? Om inte så rekommenderar jag dig att göra det, då kan man välja vilken kategori man vill bli placerad i osv =) Ha en fin helg!!

Anonym sa...

Hej Hanna och Björn!
Tårtan var lika god som den ser ut att vara.
Många tack för det fina kalaset.
Kramar till er båda.
Mamma och svärmor.

Cecilia sa...

Tack, Hanna! Jag har försökt 'ta kontroll' tidigare men då hittade den inte koden på min sida så jag kom inte vidare. Det slog mig idag att det kanske är för att jag reggade mig innan jag skaffade .se-adressen jag har nu, så jag gjorde om det. Få se om jag kan ta kontrollen nu =)

Tack och trevlig helg!

annica - annicake sa...

Härligt när man kan dela intresset med sin sambo! Låt honom inte bli för duktig bara så du får konkurrens i köket ;)

Min man är utbildad kock, så man kan säga att det blir lite trångt i köket ibland.. Måltiderna blir dock kompletta, han står för maten och jag för det smarriga till efterrätt :)

Må så gott i sommarvärmen!

Hanna - Bakfnatt sa...

Tove: Missade dig visst innan, vi måste ha skrivit kommentarerna samtidigt ;-) Känns faktiskt riktigt kul att själv bli bjuden på tårta, speciellt när det är man själv som firas! Kanske Björn har studerat mig mer än jag lagt märke till - man går ju lätt in i sin egen värld när man håller på ;-)

Mamma: Tack själv för uppvaktningen!! Så roligt att Björn får massa beröm =) Kram!

Cecilia: Hoppas på det bästa! Bara kul att kunna vara till hjälp =) Just .se-adresser kan ställa till det på både det ena och andra sättet har jag fått erfara.. Ha en fin helg!

Annica - Annicake: Hihi, har svårt att tro att han skulle vilja djupdyka i bakningen på samma sätt som jag gjort, men annars hade det varit väldigt roligt! Låter fint med kompletta måltider! Vi har det likadant här hemma - Björn står för maten, och jag för bakningen ;-) Ha det fint!

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥