söndag 4 juli 2010

Rulltårta i all enkelhet

Idag bjuds det på en rulltårta som är gjord på nolltid! Medan bottnen svalnar kan man göra i ordning fyllningen - och när man har kommit så långt, ja, då är man i princip färdig =) Denna rulltårta är fylld med krossad ananas, hackade jordgubbar och vispad grädde. Friskt, enkelt och gott! Det finns hur många godsaker som helst som man kan fylla en rulltårta med.. Vad tycker Du är gott att ha i?

13 kommentarer:

Idas Söta sa...

Ser smarrigt ut! Väldigt sött med gräddrosetterna ovanpå!

sana sa...

De verkar jätte gott!!
vilken kul ide' med ananas och jordgubbar ;=d riktig friskt och somrigt känslar hihi....
för mig Gröntte rulltårta med rödabönner paste och vispa grädde är min favorit ;=d eller bananrulltårta med hallonsylt

Bland muffins och pelargoner sa...

Hejsan! Tackar för alla kommentarerna, trevligt och snällt :) Verkar som en given succé när det är full sol och man inte vill stå i köket så länge, men ändå har något gott till kaffet :)

Erika - Bakglädje sa...

Det enklaste kan ibland vara det godaste. Jag skulle också fylla rulltårtan med jordgubbar, framför allt en varm sommardag. På vinterhalvåret kanske jag skulle välja inlagda persikor.
Kul att du spritsat och satt jordgubbar på rulltårtan.

Tove sa...

Vad fin rulltårta, och säkert jättegod! En annan god rulltårta är en med chokladbotten fylld med skivad banan & vispgrädde, och så en som min mamma ofta gjorde när jag var barn: chokladbotten fylld med vispgrädde smaksatt med en massa krossade franska pastiller (har ni såna i Sverige? Det är chokladdragéer med mintsmak). Blev visst mycket choklad igen. ;-)

Carro's Blogg sa...

Jag gillar de mesta fyllningar, men på vintern när det är svårt att få tag på färskabär föredrar jag jordgubbsylt.

Till påsk brukar vi skiva upp rulltårtan och sedan toppa med grädde och en persika. Det är jättegott och sedan ser det ut som ett ägg.

Hoppas du får mycket nöje med din nya fina Kitchenaid. Vi köpte en i USA och är jätte nöjda.

Hanna - Bakfnatt sa...

Ida: Tack =)

Sana: Såg kombinationen ananas och jordgubbar på en blogg ganska nyligen, men kan inte minnas vilken.. Tyckte det lät så gott så jag var tvungen att testa ;-) Tack för att du delar med dig av dina favoriter!

Johanna: Precis! Helt perfekt när man vill/behöver lägga tid på annat ;-)

Erika: Ja, visst kan det?! Låter gott att ha persika i! Tänkte att lite spritsad grädde och några bitar jordgubbar kunde liva upp rulltårtan lite ;-)

Tove: Det var ingen som klagade ;-) Hmm, känner inte till franska pastiller.. Men så gott det låter med sådana i en rulltårta =) Choklad fungerar oftast (eller alltid, hihi)!

Carro: Kul att du också delar med dig! Låter som gulliga påskbakelser =) Kul att ni är nöjda med er Kitchen Aid! Jag ser fram emot att använda min inom kort!!

Remsan sa...

Ska vara något friskt tycker jag. Gillar när söta smaker i en kaka bryts med syrliga bär till exempel.

annica - annicake sa...

Jordgubbar och ananas är ju underbart gott!

en av mina favoriter är chokladrulle med after eightkräm i.

en annan jag bakade mycket ett tag, som är av det lite nyttigare slaget med fruktsocker istället för vanligt strösocker, och är fylld med äppelmos och kanel.

Rulltårta borde man göra oftare egentligen, så smidigt och så gott! :)

Cecilia sa...

Håller med dig om att det enkla ofta blir väldigt effektfullt. Som här t ex, jättegulligt med gräddtopparna!

Hanna - Bakfnatt sa...

Remsan: Tack för att du delar med dig! Sött och friskt i kombination är väldigt fint =)

Annica: Åh, rulltårta med smak av after eight låter gott! Den nyttigare varianten låter inte fel den heller ;-) Det är verkligen smidiga och goda bakverk ja!

Cecilia: Tack =)

Elin sa...

Mums vad god den ser ut. Och kombinationen ananas jordgubbar låter inte dumt. Själv tänkte jag testa mig på Leilas recept på amarettorulle. Mandel och mandelmassa är ju så gott tycker jag!

Hanna - Bakfnatt sa...

Elin: Så roligt att du tycker den ser god ut! Ananas och jordgubb var gott tillsammans! Leila + mandel + mandelmassa lär ju inte kunna bli fel det heller ;-)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥