lördag 4 september 2010

Kladdkaka

Till den kombinerade kräftskivan och födelsedagsfesten bakade jag även denna kladdkaka. För att göra utseendet något mer intressant så fick en blomma i flowerpaste stå för dekorationen. Ett väldigt enkelt trick ;-) Testade ett nytt recept men väljer att inte lägga ut det här då jag inte blev helt nöjd med resultatet. Är någon på jakt efter ett recept på kladdkaka, så tycker jag däremot att detta recept fungerar fint. Hoppas ni har en skön helg allesamman!

13 kommentarer:

Kaksmulan sa...

Vilken bra och enkel idé att göra en kladdkaka festlig. Jag brukar köra florsocker och hallon men denna ser ju betydligt mer lyxig ut.
Ha en härlig helg

Erika - Bakglädje sa...

Vad vackert det blev med blomman i mitten. Väldigt snyggt med pärlorna, det gav blomman lite mer liv.

Lena-Tårtan sa...

Väldigt fint med blomman på, kakan ser god ut också även om du inte var nöjd med den själv.

Annica - annicake sa...

Fiffigt att lägga en blomma på och göra den så fin!!
Kladdkaka går ju alltid hem! gottigottgott! :)

Cupcakesfluffan sa...

Kladdkaka är gott, fint med blomman på

Carro's Blogg sa...

Jag har verkligen härliga minnen från min studenttid då jag ofta bjöd på kladdkaka, enkelt och gott. Bland annat lyckdes jag charma min numera man med en kladdkaka när jag bakade en till honom.

En gång lyckades vi dock göra skorpa av kakan, vi lämnade den inne i ugnen i USA (gasugn) medan vi åt middag. När vi sedan skulle bjuda våra gäster på kladdkakan var den hård som tegelsten.

Tulipan´s bakverk sa...

gahh jag gjorde en för ett tag sen och blev så besviken... men svärmor gör nog världens godaste kladdis.. får väl fråga efter receptet snart :P

Däremot måste jag säga att det piffade verkligen upp kakan med den vita fina blomman ;)

Erka Perka sa...

Tjusigt! Ett tag var kladdkaka för mig sånt där man bara svängde ihop när man var sugen på nåt gott men den har verkligen stigit i status till en i mitt hem vanligt förekommande bjudkaka. Med din dekoration stiger den ännu mer. :-)

Hanna - Bakfnatt sa...

Kaksmulan: Hihi, ja det är ett enkelt knep. Att pudra lite florsocker på och dekorera med bär är också sådant som lyfter intrycket!

Erika: Tack så mycket!

Lena: Tack, tack! Bortsett från kanterna som blev torra så var kakan också god. Framförallt dagen därpå!

Annica: Ja, med någon slags dekoration så blir den helt klart roligare att titta på! Kladdkaka går som du säger så gott som alltid hem, även om kanterna är mer torra än kladdiga ;-)

Cupcakesfluffan: Kan bara hålla med, själv är jag ett stort fan av kladdkaka! Tack för din kommentar!

Carro: Så härligt att du delar med dig av kladdkakeminnen! Kul att läsa =)

Tulipan´s bakverk: Det låter som att du får fråga efter det där receptet och sedan dela med dig till oss andra, hihi! Tack för din kommentar!

Erka Perka: Tack så mycket! Kul att läsa om hur dina tankar om kladdkakor har förändrats! En god kladdkaka fungerar alldeles utmärkt som bjudkaka =)

sana sa...

Aldrig baka denna kaka förut!!
din choklad kaka se mysigt ut med de vit blommor.De verkar jätte gott också ;d

Tina sa...

På skolan och konditori centrum fodrar vi inte locket, utan sätter bara marsipanen direkt på grädden, så den smälter ju efter någon dag. Den brukar dock hålla sig till dagen efter, men jag tror det beror på att vi kavlar marsipanen 2,75mm tjock.

Hemma då man vet att den ska ätas samma dag så brukar jag kavla tunnare, eftersom iaf jag tycker att det är godare med ett tunnt lock :) Hoppas det var till någon hjälp!

Den här kladdkakan såg grymt god ut btw ;)

Anonym sa...

Hej....
Superfin blomma ... love it...
kakan ser väldigt aptitlig ut ...
du är så duktig så...vad du än gör så blir det superbra..
Kram,Marleine

Hanna - Bakfnatt sa...

Sana: Åh, om du aldrig har testat att baka kladdkaka förut så tycker jag absolut att du skall ta och göra det! En perfekt kladdkaka är bara sååå gott! Tack för din kommentar!

Tina: Tack för din kommentar och tack så mycket för ditt svar! Tycker det är intressant att höra hur man gör på konditorier jämfört med hemma =)

Marleine: Tack snälla, du gör mig så glad! Roligt att du gillade blomman =) Kram

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥