onsdag 22 september 2010

Scandinavian cake show 2010

I helgen hölls Scandinavian cake show i Kungälv. Var det några av er som var där? Om någon av er står bakom något av verken nedan så får ni gärna hojta till =) Tillställningen är förmodligen lite utav en dröm för de flesta tårtfantaster. Det är första året jag besöker arrangemanget, men absolut inte det sista! På plats fanns utställningstårtor av skiftande karaktär, tävlingstårtor inom kategorierna "Bröllopstårtor - Retro 70-talet" samt "Motivtårtor - Min drömsemester". Det bjöds på demonstrationer och om man önskade så fanns det möjlighet att i förväg anmäla sig till olika minikurser. Lukten av sockerpasta gick inte att undgå då man gick omkring och sög i sig en massa inspiration och imponerades av de fina verken! Önskar att jag hade haft möjlighet att vara på plats åtminstone under en hel dag, men hann bara titta förbi som allra snabbast en stund under lördagseftermiddagen. Här kommer några exempel på vad som fanns att beskåda!

Tycker dessa katter är så otroligt söta! De fångade min uppmärksamhet från första stund och smittade allt av sig lite glädje =) Just djur gör mig ofta så glad!!

Ytterligare två sötnosar! Tycker att lejonet är väldigt charmigt med huvudet placerat på sniskan och färgvalet på fisken och den söta lilla munnen gjorde mig nästan lite kär vid första ögonkastet!

Några detaljer på tre skilda tårtor. De lite bulliga blommorna blev jag väldigt förtjust i! Också de tillhörande bladen, som inte alls är så tunna som man ofta annars eftersträvar, fattade jag tycke för. Tycker att renarna är ett fint exempel på hur effektfullt det kan bli att blanda olika tekniker och ugglan på kvisten sedan, visst är den underbart söt?! Vill ha den =)

Tre helt olika och fina typer av dekorationer som pryder några av Bröllopstårtorna. Personligen tycker jag att färgkombinationen brunt och orange är väldigt läcker!

Några av tävlingsbidragen till kategorin Bröllopstårtor. Tycker det var kul att se hur olika tolkningarna av temat var och att tårtorna är fina på olika sätt!

Vem skulle säga nej till en sådan här urläcker bröllopstårta?! Inte jag i alla fall! Det fanns så mycket annat fint som personer har lagt ner en massa jobb på och ett av de många verk som inte fastnade på bild, men som ni bara måste ta och kolla in är den otroligt detaljrika och fina tårta som Olga stod bakom och vann med i kategorin Min drömsemester. Vill ni veta mer om arrangemanget i sig så hittar ni det här.

20 kommentarer:

sana sa...

Jag vet direkt att du intresserar Modelleringar saker hihi alla tårtar ser riktigt fantastisk wow...jätte spännande.

Milli sa...

Fina bilder :) Jag var också där för första gången i år :D Jag gick en av kurserna också :) Du får kika in i bloggen om du vill se vad jag gjorde :D

Tove sa...

Vad roligt att du visar bilder från showen! Vi måste ha ganska samma smak angående dekorationer för du har valt att visa bilder på just såna tårtor jag också gillar. :-) Själv har jag besökt Scandinavian Cake Show för några år sedan men har ju lite lång väg så det kräver en del tid & planering (och reskassa) för att åka dit. Men vill nog gärna göra om det. :-)

Tulipan´s bakverk sa...

åhh vad jag hade önskat att vara på denna otroliga härliga event.. meeeeen pga flytt och husköp får jag nog skjuta fram det tills nästa år. :)

Cicci sa...

Jag var där i söndags och höll på att bli tokig bland alla fina saker :)
Du får dessutom en blog award av mig, för att din blogg är bra!

Erika - Bakglädje sa...

Åh, där hade jag velat vara. Vad roligt det skulle ha varit att se allt. Får se till att komma dit något annat år.

kaksmulan sa...

Wow, vilka underbara tårtor. Det ser ut att ha varit ett väldigt trevligt event. Nästa år får du vara med och tävla då lovar jag att komma dit och rösta/heja på dig.

Tina sa...

Så roligt att fara dit och få en massa inspiration! Skulle vara kul att fara dit nästa år :) och fy vilken söt fisk alltså, man blir verkligen kär! ;D

Tanja Hansson sa...

Jag var där, men tyvärr ingen av dina tårtor är min. Vann 1 priset av juryn och även "highly commended" med mitt andra bidrag på bröllopstårtor :) Visst är det underbart med så många fina tårtor?!

Hanna - Bakfnatt sa...

Sana: Hihi, jag älskar modellerade saker =) Det var en kul upplevelse att vara där!

Milli: Kul att du också var där och så roligt att gå på kurs =)

Tove: Hihi, så kul att vi har liknande smak! Förstår att det blir lite utav ett projekt för dig att ta dig till showen och att du står över det, men att du samtidigt vill göra om det =)

Tulipan´s bakverk: Ibland kommer det verkligen saker och ting emellan! Jag är glad att jag hann kika förbi en riktigt kort stund. Du får ta igen det något annat år ;-)

Cicci: Hihi, känner igen det där =) Tack så mycket!

Erika: Ja, det var allt värt ett besök! Du får se till att komma iväg något år framöver ;-)

Kaksmulan: Ja, visst är de fina!! Hihi, det var gulligt av dig =) Det hade varit väldigt roligt att vara med någon gång!

Tina: Ja, helt underbart =) Hihi, kul att du också kärade ner dig i fisken ;-)

Tanja Hansson: Så tråkigt att jag inte fick med din tårta! Hade velat lägga upp många fler bilder, det fanns ju så mycket fint! Stort grattis till dig i alla fall =) Ja, det är underbart med så mycket kreativitet på ett och samma ställe!

Maria sa...

Åh vad jag blir avis, ville ju också åka dit! Men det är rätt så lång resa för mig och med tre barn så är det inte bara att sticka iväg så det får bli ett annat år :) Synd att du inte hann vara där längre! Måste ha varit fantastiskt kul att se alla fina tårtor :)

Sofia - Oförglömliga tårtor sa...

Vad roligt att se min tårta på bild, och att du gillade den! Den sista bilden, den vita tårtan med blommor i brun, röd och orange gjorde jag :o) Hemskt tråkigt att nästa show inte är förrän september 2012! Jag längtar redan!!! :o) Då kanske du också ställer upp?

Hanna - Bakfnatt sa...

Maria: Kan tänka mig att det hade varit ett ställe för dig ;-) Du får helt klart ta igen det ett annat år! Det var en väldigt kul upplevelse, och det fanns så mycket fint att se på! Nästa gång skall jag allt se till att ha mer tid att vara på plats!

Sofia: Så kul att du kikar in och lämnar ett avtryck, jag tyckte verkligen om ditt bidrag!! Har också förstått att det inte blir något nästa år, så det blir en lång väntan till 2012.. Vem vet, då kanske jag också ställer upp ;-)

Anonym sa...

Det var så sjovt og hyggeligt denne gang. Bare ærgeligt at vi ikke fik hilst på hinanden. Dejligt at se at du kan lide min ugle kage :-) Knus

Annica - annicake sa...

Vad kul att få se lite bilder från helgen!! Jag skulle varit där och tittat, men fick tyvärr förhinder.

Hanna - Bakfnatt sa...

Vibeke: Så roligt att din helg var fin! Håller med dig att det var synd att vi inte sprang på varandra under den korta stund jag var där. Jag älskar din uggla! Så himla söt =) Kram

Annica: Tråkigt att du fick förhinder så du inte kunde gå! Får försöka ta igen det vid ett annat tillfälle ;-) Kul att du uppskattade bilderna!

charlotta sa...

åh, coolt! det är ju hitta nemo-nemo! jag som älskar den filmen, vad fin han är!

Marie L sa...

Superfin och härlig blogg! Kika gärna in hos min Bak/mat blogg! / Marie

http://marielejon.blogg.se

Hanna - Bakfnatt sa...

Charlotta: Att jag inte tänkte på Nemo!! Visst är filmen härlig och fisken fin =)

Marie: Tack så mycket, så kul att du tycker det =)

hatty sa...

Oj! så mycket fint det fanns här..lägger mig som följare...:)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥