Finns det någon bakelse som är sötare än grodbakelsen eller kan utmana dess charm? Inte som jag kan komma på i alla fall, jag tycker att de är så fina! Gillar man bakverk och är förtjust i djur så kan ju en kombination av de båda knappast bli fel ;-)
Det är inte varje dag man arbetar med marsipan utan att eftersträva ett "veckfritt" resultat! Ett av knepen för att få till ett slätt resultat är att kavla ut ett ganska så rejält lock av marsipan, men vill man däremot ha det "lite livligare" som på bilden ovan så är det bara att stansa ut ett lock i sådan storlek att det täcker bakelsen och inte mer ;-)
Det är inte särskilt svårt göra sin egen grodbakelse! Man kan göra på lite olika sätt, men här får ni ta del av hur jag gjort. Ta ut en cirkel av en tårtbotten och dela den i två. Bre vaniljkräm på den första bottnen. Lägg på nästa botten, bre på lite hallonsylt och spritsa därefter på grädde så att det bygger lite på höjden. Forma eventuellt till grädden med en kniv så att den bildar en slät kulle. Kavla ut marsipan, stansa eller skär ut ett runt lock och placera över bakelsen. Gör munnen genom att skära ett snitt med en vass kniv, spritsa därefter lite pyntgelé i mungipan och förse grodan med ögon. Jag färgade lite marsipan svart och rullade till små bollar. Inspiration till tillvägagångssättet har jag fått från Tina, tack återigen =)
Det är inte särskilt svårt göra sin egen grodbakelse! Man kan göra på lite olika sätt, men här får ni ta del av hur jag gjort. Ta ut en cirkel av en tårtbotten och dela den i två. Bre vaniljkräm på den första bottnen. Lägg på nästa botten, bre på lite hallonsylt och spritsa därefter på grädde så att det bygger lite på höjden. Forma eventuellt till grädden med en kniv så att den bildar en slät kulle. Kavla ut marsipan, stansa eller skär ut ett runt lock och placera över bakelsen. Gör munnen genom att skära ett snitt med en vass kniv, spritsa därefter lite pyntgelé i mungipan och förse grodan med ögon. Jag färgade lite marsipan svart och rullade till små bollar. Inspiration till tillvägagångssättet har jag fått från Tina, tack återigen =)
19 kommentarer:
Bakelser är så lyxigt... Jättesöt groda!
Åhhh grodan e så god. Och denna blev jättesöt.
Älskade denna bakelse när jag var liten. Nu är det dock rätt längesen jag åt den :)
Vad söt den var :)Jättebra beskrivning också ifall man själv blir sugen på att göra grodbakelser =)
Så himla söt grodbakelse !! :)
Vilken söt lite grodbakelse. Min son väljer nästan alltid en sån när vi är ute på café och fikar. :-)
Søt!
Kan jeg spørre hvor du får tak i kakeserviettene dine?
M:)
Bakverk och Fikastunder: Tack, visst är det lyxigt?!
Tulipan´s bakverk: Hihi, nej det är väl inte varje dag man äter en sådan ;-) Håller med dig om att den är väldigt smarrig! Tack för din kommentar!
Milli: Tack så mycket! Kul att du uppskattade beskrivningen =)
Matbloggen: Tack, tack!
Erika: En till som är förtjust i grodbakelserna då =) Tack för din kommentar!
Monica: Tack! Jag har haft dem liggande här hemma ett bra tag nu, men tror att de är köpta i någon matbutik.. Är de svåra att få tag i hos er?
Vad söt lilla grodan ;) och de låter inte svårt allt hehe. Jag tycker att det blir kul när man baka till barnkalos!
Va söt den va. =) Varje gång jag var i affären när jag var liten ville jag ha en sån, men fick aldrig någon. Kanske får göra några nu. =p
Vad god den ser ut! Och väldigt söt är den också :)
Till och med jag som inte tycker om prinsessbakelser skulle inte nej till en sådan liten sötnos!
Grodan är en favorit! Din är jättesöt!
Sana: Tack snälla! Sådana grodor hade säkert gjort sig jättefina på ett barnkalas =) Inte svårt att göra heller, bara kul ;-)
Johanna: Tack! Hihi, låter som en fin idé att ta igen det nu då ;-)
Ida: Tack, tack! Kul att du tycker den ser god ut också =)
Remsan: Oj, så roligt! Tack så mycket =)
Helena: Kul att den är din favorit! Tack för din kommentar =)
Vilken härlig grodbakelse
Ursöt! :)
åh, så söt grodbakelse! :)
Cupcakesfluffan: Tack =)
Cecilia: Hihi, kul att du gillar den!
Annica: Tack, tack!
Ja, den var rolig! Dessutom ser den god ut, då den avslöjar lite av fyllningen. :-)
Tove: Tack, kul att du tycker så! Håller med om att det ofta ser gott ut när man anar fyllningen =)
Skicka en kommentar
Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥