Tycker att det är något speciellt med bakelser. De är som en egen liten tårta på något vis och sådant som är litet är ofta ganska så gulligt, tycker jag! Försöker ta varje tillfälle i akt att baka och passade därför på att göra dessa bakelser när vi hade besök av sambons barndomsvän ;-)
Man kan göra dessa bakelser genom att ta ut små cirklar av en tårtbotten som man sedan delar på två (vilka blir varsin bakelse). På bottnarna brer man ut hallonsylt och vaniljkräm. Därefter skär man ut en marsipanremsa, brer ett tunt lager smörkräm på ena sidan och fäster marsipanremsan runt bakelsen. Avslutningsvis spritsar man på grädde och dekorerar efter humör.
Själv använde jag grädde på marsipanremsorna istället för smörkräm, men då skulle också bakelserna ätas snart därpå. Jag använde också till hälften vit kavlingsmarsipan, till hälften grön figurmarsipan smaksatt med päron och det var en väldigt uppskattad smak =) Dessa bakelser är inspirerade av Tinas änkor, tack för att du delar med dig!
Själv använde jag grädde på marsipanremsorna istället för smörkräm, men då skulle också bakelserna ätas snart därpå. Jag använde också till hälften vit kavlingsmarsipan, till hälften grön figurmarsipan smaksatt med päron och det var en väldigt uppskattad smak =) Dessa bakelser är inspirerade av Tinas änkor, tack för att du delar med dig!
27 kommentarer:
Såå söta!
Mums, vad gott det ser ut. Låter inte så svårt heller. Jag gillar marspianen med päronsmak, den är jättegod.
Dina bakelser är jättefina. Snyggt med ett chokladhjärta på.
Ja det är verkligen nåt speciellt med bakelser, som en hel tårta för sig själv och man kan äta hela med "gott" samvete då den är liten :) Söta och säkert goda :)
jag har en tävling på min blogg som kanske intresserar dig. man kan vinna en fin kant linjal till att decorera tex tårtor....http://frokenkok.blogg.se/2010/october/vinn-decorations-linjal-har.html
Bakelserna är jättefina och ser goda ut. :-) Och visst skall man ta tillvara alla tillfällen till bakning. ;-)
mmm vad gott :)
Bakverk och Fikastunder: Tack =)
Erika: Tack för din kommentar! Kul att du tycker de är fina och att de ser goda ut =) Det var inte särskilt komplicerat att göra dem, men om jag gör dem igen skall jag nog ändra om i arbetsordningen lite genom att fästa marsipanremsorna innan jag har på sylt och vaniljkräm. Det blev lite kladdigt att göra tvärtom ;-) Ja, visst är marsipanen god?! =)
Sarah: Hihi, visst kan man?! ;-) Kul att du också tycker det är något speciellt med bakelser! Tack för din kommentar!
Tove: Tack så mycket! Hihi, jag tycker så ;-)
Tulipan´s bakverk: =)
Vad goda de ser ut! Tror också att päronmarsipanen blev jättelyckad till dessa bakelser! :)
Vad gott det ser ut! BAkelser kan man aldrig äta för mycket av! Särskilt inte när de har marsipan omkring sig ;)
Vilka söta små bakelser, ser himla smarrigt ut
åååå va fina....supermumsiga säkert...nu sitter jag och är supersugen...;)
good job sötis..
Marleine
Camilla: Tack! Det blir liksom något lite extra när marsipanen smakar mer än bara marsipan ;-)
Ida: Hihi, visst är de lite extra oemotståndliga då?! Kul att du tycker det ser gott ut!
Cupcakesfluffan: Tack så mycket =)
Marleine: Hihi, önskar att jag hade kunnat bjuda på en ;-) Tack tack!
Dina mini bakelser ser riktigt gott och mycket gulligt ;) jag ska prova imorgon kanske hehe därför att jag ska bjuda min man kompis som komma från Thailand och jag tycker att de ser riktigt svens bakverk ;)
Ser väldigt mumsigt ut!
Så proffsiga de ser ut! Och goda :) Riktiga små läckertheter.
De ser väldigt smaskiga ut!
Päronmarsipan lät ju hur gott som helst!
Ummh, de ser gode ud!
Sana: Tack, så roligt att du kanske tar och testar dem! Perfekt att bjuda sina gäster på ;-)
Maria: =)
Cecilia: Tack snälla!
Annica: Kul att du tycker de ser goda ut! Det är gott med päronmarsipan, så det får du ta och testa ;-)
Camilla: Hihi, tack =)
Mums vilka godbitar! Blir riktigt sugen på att baka :)
Vilka fina godbitar!
Jag gillar också bakelser och de ser riktigt smaskiga ut!!
Vad gott det lät att smaksätta marsipanen. Det ska jag också testa!
Snart låter jag väl som en gammal repig grammofonskiva som hakat upp sig men som vanligt kan jag bara säga att dina skapelser ser jättefina ut.
Jag är faktiskt inte så förtjust i varken smörkräm eller vaniljkräm så det blir alltid grädde med olika blandningar när jag gör tårtor och bakelser.
Vilka jätte fina bakelser! Du är så himla duktig! Hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake
Sandra: Hihi, bara att kavla upp ärmarna ;-)
Annelie: Tack för din kommentar! Kul att du tycker de ser goda ut! Jag har inte smaksatt marsipanen själv, utan använt en marsipan som redan är smaksatt som jag sedan blandat ut med en "naturell" marsipan. Om du vill testa en sådan så kan du kolla i matbutiken, i välsorterade affärer bör den nog finnas =)
Carro´s Blogg: Hihi, tack vad du är snäll! Kul att veta vad du gillar - själv tycker jag också att det är väldigt mumsigt med grädde ;-)
Daniella: Tack så mycket, vad glad jag blir =) Har haft en skön helg, men den har försvunnit alldeles för fort ;-) Hoppas din helg varit fin också, kram!
Vad det ser lyxigt ut, håller absolut med dig att bakelser har det där lilla extra :)
Ser jättemumsiga ut!
En sån skulle passa mig perfekt just nu :)
Elisabet: Jo, det fick allt bli lite lyx mitt i vardagen =) Kul att du också tycker att det är något speciellt med bakelser!
Mumsigheter: Så kul!
Helena: Hihi, tack för din kommentar!
Skicka en kommentar
Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥