torsdag 23 december 2010

Julgodis inspirerat av Rocky road

Nu är det inte många timmar kvar till själva julafton! I år är jag ovanligt sent ute med allt som hör till, skall alldeles strax ge mig ut på lite klappjakt och inhandla julmat. Förr hade det varit helt otänkbart, men just nu tycker jag faktiskt att det känns ganska så skönt. Det är nog första året som jag ärligt kan säga att jag inte har stressat upp mig! Nog om saker runt omkring, nu tar vi en titt på några godsaker som skall fram på gottebordet imorgon!

Rocky road har ju blivit väldigt populärt och här har ni ett godis som är inspirerat av det. Ulrika hade blandat ner skumtomtar i sitt godis och jag tyckte det blev så fint med lite mer färg och ville gärna göra likadant. Godiset är väldigt enkelt och tacksamt att göra. Dessutom kräver det knappt någon tid alls. Smält choklad i ett vattenbad och blanda ner lite godsaker som ni har hemma. Vill ni ha skumtomtar eller andra större godisbitar i så kan det vara en idé att klippa dem i mindre bitar först. Bred ut över blandningen i en form klädd med bakplåtspapper (eller direkt på ett bakplåtspapper), låt stelna i kylskåp och skär sedan upp i bitar. Godiset ovan består av choklad, skumtomtar, pistagenötter samt naturella och saltade cashewnötter.

Det kan ju finnas lite olika anledningar till varför man väljer att utesluta en eller annan ingrediens. Själv står jag över skumtomtar och nöjer mig med lite olika nötter blandade med choklad. Inte riktigt lika färgglatt, men väldigt gott ändå! Speciellt om nötterna är lite salta =)

18 kommentarer:

skogslunden sa...

Vi gjorde Rocky Road på Marabous mjölkchoklad med polkasmak. Inga jordnötter i pga allergier, cashew istället. Det blev oväntat gott!
God Jul till dig och tack för all bakinspiration under året!

Bakverk och Fikastunder sa...

Perfekt när man kan göra efter eget tycke, jättefint med skumtomtar i ;-)

Cecilia sa...

Ser jättegott ut!

God jul på dig Hanna! Hoppas att du får en mysig julhelg.

Tove sa...

Rocky Road tycks ju vara verkligt pop så kanske det också måste testas någon gång. Jag tycker i alla fall din egen variant verkar ännu godare än den med skumtomtar, fast den varianten kanske barn tycker mera om. :-) Passar också på att önska dig en riktigt god jul!

kockajäveln sa...

God Jul önskar vi på The Strange Bakery. Hoppas du får en underbar julhelg!:)

Jenny sa...

Önskar dig en riktigt God Jul! :)

Helena mitt i smeten sa...

Mmm, ser väldigt gott ut det där! God jul på dig Hanna!

Pernilla sa...

Jag håller med om att det blir lite roligare med tomtar i, och det är ju bra att man kan ha i precis vad man själv tycker är gott :)

God jul!!

Hanna - Bakfnatt sa...

Skogslunden: Tack för din kommentar, kul att du delar med dig av er variant! Det värmer att höra att du har funnit inspiration här under året! God jul på dig!

Bakverk och Fikastunder: Ja visst är det perfekt när man kan göra lite som man vill! Tycker också att skumtomtarna tilltalar ögat =)

Cecilia: Tack för din kommentar! God jul på dig också, önskar dig en härlig helg!

Tove: Tack! Ja, godiset verkar ju verkligen vara populärt. Det bästa med två varianter är att man får välja ;-) Hoppas att du får en finfin jul!

Chili: Tack så mycket, detsamma =)

Jenny: Tack, tack. God jul på dig också!

Helena: Kul att du tycker det! God jul, hoppas du får en fin helg!

Pernilla: Håller helt klart med dig, det är toppen när man själv kan stoppa i vad som önskas =) God jul på dig!

Unknown sa...

Min favorit variant är helt klart att göra den med en burk kondenserad mjölk och lite smör. Jag har även i ½ dl Baileys med kaffe smak, mmm går bara inte att sluta äta =)

Thumman sa...

Julefrid, önskar jag dig!!

Ulrika - Milleröra sa...

God jul! Hoppas du får en alldeles alldeles underbar jul! :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Tony: Kul att du delar med dig av din variant =)

Thumman: Tack, detsamma!

Ulrika: Tack för din julhälsning, hoppas du har det fint!

elin sa...

det här kan ju vara det godaste julgodis som finns! har inte heller skumtomtar i mina, men dumlekolor blir mycket gott:)

Livsnjutaren sa...

Jag gjorde också min egen variant, jag kallade dom Fias Off roadare. Där var smält choklad,ahlgrens bilar ,polly och jordnötter;)

Hanna - Bakfnatt sa...

Elin: Tack för din kommentar =)

Livsnjutaren: Kul att du gjorde en egen variant och också gav den ett namn =)

Anonym sa...

Nästa år blir det skumtomtar till mina rocky roads, det låter ju jättegott!

Hanna - Bakfnatt sa...

Mylittlebakery: De som åt av dem uppskattade dem =) Tack för din kommentar!

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥