söndag 5 december 2010

Lakritstryffel i juletider

För en tid sedan hade jag som ambition att bjuda på en julkalender här på bloggen. Tyckte det var riktigt roligt förra året och ville gärna göra om det. När den 1 december närmade sig så insåg jag att jag inte skulle ha en möjlighet att hinna med ett sådant projekt, så jag valde helt enkelt att inte tänka så mycket mer på det. Självklart kommer här att bli en och annan godsak, men inte riktigt så många som 24 stycken ;-)

Först ut blir denna lakritstryffel. Trots att jag ännu inte har lärt mig äta (eller kanske snarare uppskatta) mörk choklad i några större mängder, så gillar jag tryffeln. Tycker att choklad och lakrits gör sig bra tillsammans och har som plan att kombinera smakerna åtminstone en gång till i jul.

Vilka smaker ser ni gärna tillsammans under julen? Det skulle vara roligt att få ta del av, oavsett om det rör sig om traditionella smakkombinationer eller mer originella sådana =) Önskar ni recept på lakritstryffeln så hittar ni det här!

21 kommentarer:

Tove sa...

Så fina bilder! Man får ju lust att göra tryfflarna bara på grund av dem. :-) (Är inte så förtjust i lakrits i övrigt). Ja, jag kan tro att det var ett stort projekt (och roligt) att ha en julkalender på bloggen, kommer ihåg att jag var väldigt imponerad av den ifjol. Nu är det i alla fall skoj att läsa att du har några godsaker i bakfickan. :-)

Cecilia sa...

Vad kul med lakritstryffel som julgodis, det ska jag lägga på minnet. Annars blir det ju mycket traditionellt; mintkyssar, knäck, ischoklad (som jag inte är så hemskt förtjust i) och nötter och russin. Och så en ny favorit från förra året: vegansnickers som mamma gjorde. Borde kanske göra dem..

Erika - Bakglädje sa...

Vilka juliga bilder, riktigt fina! Jag har inte testat choklad och lakrits, så jag vet inte vad jag tycker om det... men planen är att göra ett julgodis med just den kombinationen. Så snart vet jag vad jag tycker om det.

Carina sa...

Ser mycket goda ut!! Jag älskar lakrits och tycker att det passar bra både till jul och övriga året.
Recept?
Jättefina bilder!!

skogslunden sa...

Väldigt vackra bilder du tar på dina bakverk! Lakritstryffeln ser så mumsig ut. Blev glad att Carina här ovan frågade efter receptet, för jag trodde att det kanske var jag som inte begrep var man kunde hitta det:)Kul med en ny och annorlunda julgodsak.
Kram Jennie

Hanna - Bakfnatt sa...

Tove: Tack snälla, så roligt att läsa din kommentar =)

Cecilia: Det är väl kanske inte det första man tänker på då man hör julgodis, men jag tycker att det fungerar fint =) Är inte heller förtjust i ischoklad.. Spännande med vegansnickers!

Erika: Tackar! Blir roligt att höra om du gillar kombinationen =)

Carina: Tack så mycket! Håller helt med dig, lakrits passar året om ;-) Var nog inte så tydlig i inlägget, men om du klickar på den gröna texten "denna lakritstryffel" så kommer du till inlägget (som du hittar här): http://bakfnatt.blogspot.com/2010/04/lakritstryffel.html

Anonym sa...

WOW... fantastiskt fina.. har inte en aning hur det skulle smaka med lakrits tryffel, men de ser fruktansvärt mumsiga ut...och hjälp vilka snygga bilder...NICE !!!
ser fram emot nästa advents bak ;)
Kram,Marleine

Cupcakesfluffan sa...

Så gott det ser ut, älskar lakrits så det här godiset passar nog mig perfekt :-)

Helena mitt i smeten sa...

Jag är riktigt svag för kombinationen lakrits och choklad och dina tryfflar ser ljuvliga ut!

Hanna - Bakfnatt sa...

Jennie: Oj, missade din kommentar innan! Bra att du också förtydligade att det inte var självklart var man hittar receptet. Har gjort det lite enklare att hitta nu ;-) Tack så mycket för dina fina ord! Kram!

Marleine: Tack vännen för dina fina ord! Ser fram emot att baka mer och det hinner nog bli något mer gott innan tredje advent ;-)

Cupcakesfluffan: Så roligt att du också älskar lakrits och tycker att det ser gott ut, tack för din kommentar!

Helena: Härligt att fler är svaga för kombinationen! Tycker i och för sig att choklad är gott till det allra mesta, men just med lakrits så blir det lite spännande också =) Tack för din kommentar!

sana sa...

Jag kan inte låta mig att tänka om dina godis ;) de är så gott med bilden som du presentera Wow...Yummy ;d

Sköna o Gröna Ting sa...

Hej kära Hanna!
Vilka ljuvliga tryffel gósaker du frestar med!!!
Jag är fullkomligt förälskad i den smakkombon och kan föräta mig på dessa härligheter:)

Ja du, jag är ju svag för marsipan smaksatt med lime, citron, apelsin och nu till jul smaksätter vi med polka.., sååå gott!!!!
jag är ganska dålig på att baka julgodis men skall bannimej bli bättre!!!
kram
Marianne

Linda & Bengtssons Baksida sa...

Åh jag som är ett sånt lakritstroll måste nog testa dessa...!....också... har typ en miljon tryfflar inplanerade redan, så vad gör det med en sort till ;) Verkar fantastiskt goda!

Smilla sa...

Såna ska jag defentitivt göra och ta med mig på julafton! Låter ju supergott!
Och, som vanligt, grymt fina bilder!!=)
Kram

Annica - annicake sa...

Helt klart nåt som jag måste göra denna tryffel med lakrits och choklad!! Får nog dock vänta till dagarna innan jul om det ska bli nåt kvar till självaste julafton.. ;)

choklad i alla former och olika kombinationer blir det här i jul annars!

Hanna - Bakfnatt sa...

Sana: Tack så mycket för din kommentar =)

Marianne: Härligt att du också är svag för kombinationen och kul att du delar med dig av smakkombinationer som du gillar =) Kram!

Linda: Hihi! Frågar du mig så tycker jag att de är riktigt goda, speciellt om man inte krossar sönder allt lakritsströssel till fint pulver, utan låter en del små knapriga bitar finnas kvar ;-)

Smilla: Så roligt att du är sugen på att göra dem! Tack snälla för dina fina ord, kram!

Annica: Jättekul att du också vill göra tryffeln! Låter som en bra idé att vänta lite med att göra den, det borde jag också ha gjort. Kan avslöja att det inte kommer finnas en enda kvar här på själva julafton.. Låter gott med massa choklad! Även om det passar utmärkt året om så är det ju lite speciellt med julen och choklad ;-)

mumsfillibaba sa...

Oj! Jag som äääälskar lakrits. Får kanske testa...

Remsan sa...

Åh, låter som en tryffel helt i min smak.

yasemin sa...

Vilka hrliga juliga bilder. Låter hemskt gott med lakrits. Du fick jättefin form på tryfflarna också, tycker annars att det är lite pyssligt själv :)

Kaksmulan sa...

Något hände med min kommentar?? Dessa ser supergoda ut och det är så gott med choklad och saltlakrits ihop. Jag måste hinna göra dessa. Har du testat choklad och lakritskola? De är också farligt goda så testa om du inte redan gjort det. Ha det bra!!

Hanna - Bakfnatt sa...

Sofie: Hihi, det låter som en bra idé =)

Remsan: Kul, tack för din kommentar!

Yasemin: Tack så mycket! Nja, en och annan är visst lite platt undertill.. För allra bästa resultat kanske man skulle testa att rullat dem två gånger. Första gången då smeten fortfarande är lite halvmjuk, andra gången när kulorna stelnat en aning (eftersom kulorna då hunnit sätta sig lite grann). Jag vet inte, men kanske det skulle ge riktigt runda och fina tryfflar? Får nog försöka testa det någon gång ;-)

Kaksmulan: Något verkar ha hänt, för detta är den första kommentar jag fått av dig på detta inlägg.. Jättekul att ännu fler gillar kombinationen och att du vill hinna med att göra dem! Vet inte om vi tänker på samma kola, men en som jag skall göra innan jul är chokladdoppad lakritskola. Låter vansinnigt gott =) Tack för tipset, ha det fint!

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥