Hej på er! Ikväll bjuds det på några kakor som jag har haft i min "vill-prova-på-recept-mapp" ett bra tag nu. Förra våren läskades Camilla med dessa godsaker och nu har jag gett efter.
20 st dumlekakor
200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 Dumlekolor
20 Noblesse
200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 Dumlekolor
20 Noblesse
Blanda smör, socker, vetemjöl och bakpulver. Låt degen stå i kylen ca 30 minuter. Dela degen i 20 bitar och rulla dem till bollar. Placera i folieformar, dela dumlekolorna på hälften och tryck ner två delar (alltså en hel kola) i varje boll. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, ca 10 minuter. Ta ut kakorna ur ugnen och lägg på en Noblesse på varje medan de fortfarande är varma. Låt chokladen smälta och ställ därefter kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt.
20 kommentarer:
De här kakorna måste jag också prova! :)
Oj det lät ju väldigt sött och gott! Jag önskar dig också en trevlig helg!
Ja, visst är det godiskakor! Lättätna sådana :) Ha en skön helg! Min ska ägnas åt projekt bygga ovanvåning så det blir nog dåligt med bakandet denna helgen..
De är verkligen supergoda, det kan jag gå i god för. Min mamma bakar dem hela tiden. Perfekta att ha i frysen och plocka fram när sötsuget är som störst.
dumlekakor som är så gott :-)
Härlig helg på dig med! :D
Tina N: Kul =)
Linda: Tack! Jo, lite sött är det allt, men jag tycker det blev gott i lite mindre mängder! Det går nog fint att dra ner lite på Dumlen om man vill ;-)
Camilla: Tack så mycket! Ja, det var riktiga godiskakor! Då är vi två som har fullt upp med "husfix", vi får ta igen bakandet framöver ;-)
Carro: Hihi, kul att din mamma bakar dem hela tiden =)
Cupcakesfluffan: Roligt att du också gillar dem!
Mlinda: Tack tack =)
Åh dumlekakor som är såååå gott, måste nog nästan ställa mig och baka imorgon :-)
Hade nästan glömt bort dumlekakorna! Dom är ju sååå goda!
Kanske ska byta ut mitt matbrödsbakande till en liten kakbak-dag istället?!
/Mari
Dom såg riktigt goda ut ;)
Jag har gjort dessa en gång men glömde Noblessen ovanpå, fast jag har ätit dem kompletta hos andra och de är jättegoda. Jag älskar dem!
Ja, dessa är verkligen som godis. Jag hittade receptet i Allers för ett par år sedan när de hade ett helt uppslag med kakor som innehöll olika sorters godis. Med andra ord många mumsiga kakor.
Sara: Hihi =)
Neoma: En kakbakdag sitter ju sällan fel ;-)
Milli: Så kul att du tycker det!
Erika: Kan tänka mig att de är goda även utan noblesse, men det kändes som att de blev lite extra lyxiga med chokladen ovanpå. Kul att du också tycker de är goda =)
Remsan: Åh, det låter som ett härligt uppslag! Tack för din kommentar!
Har också varit sugen på att pröva sånna..Det låter ju underbart gott!
Detta är bland det godaste...:)
Dumlekakor är väl bland det godaste man kan äta. Brukar baka mina med havregryn!
Vi bakade dumlemuffis en gång och de blev goda, dessa låter strået vassare faktiskt.
Mums dom ser mycket goda ut! :)
Åh jag älskar dem, väldigt bra bas att fylla med en massa andra godsaker också, jag fyllde dem med mangopure och blandade kokos i degen och ringlade över mörk choklad efter gräddning. Lite exoktiska "grottor".
Men den klassiska dumle är riktigt sockersöt och god!
Viktoria: De satt inte helt fel, så de kan vara värda att testa på ;-)
Johannesbo: Tack för din kommentar, kul att du tycker så mycket om dumlekakor!
Mor-Mia: Det låter gott att ha i havregryn, tack för att du delar med dig!
Mårtenssons kök: Kul att ni också gillar dessa kakor!
Ida: Tack så mycket för din kommentar =)
Li: Tack för din kommentar, så roligt att du delar med dig av hur du testat att göra!
Skicka en kommentar
Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥