torsdag 27 oktober 2011

Blåbärsmousse

Här är ett recept på en god blåbärsmousse som passar fint som tårtfyllning! Mängden räcker till ett lager fyllning i en tårta på 24-26 cm.

Ingredienser
4 gelatinblad
200 g blåbär
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g färskost (ex Philadelphia)
2 dl vispgrädde

Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Koka upp blåbären och låt puttra några minuter.
3. Sila blåbären och låt vätskan rinna ner i en bunke. Släng det som blir kvar i silen.
4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i den varma blåbärssåsen och rör tills de lösts upp helt. Låt svalna.
5. Blanda socker, vaniljsocker och färskost. Rör ner blandningen i blåbärssåsen.
6. Vispa grädden fast och rör försiktigt ner den bland de övriga ingredienserna.
7. Låt stelna i kylen ca 1-2 timmar.

Enligt ursprungsreceptet som jag har hittat här så används tinade blåbär och arbetssättet ser lite annorlunda ut. Jag valde att koka upp blåbären istället för att låta dem tina och därför skiljer sig arbetssättet ovan något åt ;-)

6 kommentarer:

Tove sa...

Skoj att du gillade receptet! Jag brukar förresten också koka blåbären om jag använder utländska bär (tyvärr hittar man inte alltid inhemska i butiken, och inte har jag hunnit plocka många bär själv heller...). Borde kanske tillägga detta i min blogg också.

Hanna - Bakfnatt sa...

Ja, det var ett riktigt gott och uppskattat recept som kommer att göras fler gånger! Tack för att du delar med dig =) Hihi, det är inte alltid man hinner plocka egna blåbär. Eller så kommer man på att man vill göra det när säsongen är förbi ;-)

Sweet Passion sa...

jag gjorde blåbärsmousse på mina egna plockade svenska blåbär,så mycket godare än de utländska.
har massa kvar i frysen.plockade flera kilon..tog många timmar men de var värt de

Hanna - Bakfnatt sa...

Smulansbakblogg: Så lyxigt med massa egna blåbär i frysen! Det är verkligen värt arbetet och smakar ju så gott! Sedan så kan det vara riktigt mysigt att vara ute och plocka också ;-)

Natalie sa...

Måste pröva, det lät otroligt gott!

Hanna - Bakfnatt sa...

Natalie: Så roligt! Hoppas att du också gillar den =)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥