Det händer att barndomsvännen och jag ställer oss och bakar tillsammans. Till vår hjälp har vi ofta Tilda, tre och ett halvt år gammal som mer än gärna är med och "degar". Tilda har allt kopplat ihop det ena och det andra, för när jag har med mig en kasse hem till dem så utbrister hon: "Ska vi baka?!" =)
Igår gjorde vi pizzasnurror, något som var nytt för oss alla tre. Gott blev det och helt perfekt att ha i frysen och bara kunna plocka fram om man vill ha sig ett mellanmål eller ta med sig lite fika ut! I och med detta inlägg så öppnas en ny kategori här på Bakfnatt: "Matigt bak och sött som mättar"!
Igår gjorde vi pizzasnurror, något som var nytt för oss alla tre. Gott blev det och helt perfekt att ha i frysen och bara kunna plocka fram om man vill ha sig ett mellanmål eller ta med sig lite fika ut! I och med detta inlägg så öppnas en ny kategori här på Bakfnatt: "Matigt bak och sött som mättar"!
Ingredienser, ca 30 st bullar
9 dl vetemjöl (550 g)
1/2 tsk salt
2 msk vit sirap (eller strösocker)
1 ägg
25 g smör
1 pkt (50 g) jäst för söta degar
3 dl fingervarmt vatten
Ägg till pensling
Fyllning
Ketchup
Riven ost
Kryddor
Valfritt pålägg*
* Man kan fylla pizzasnurrorna med lite vad man känner för och/eller har hemma. Vi gjorde två sorters fyllningar. Den som blev mest lyckad bestod av ketchup, finhackad stekt gul lök och bacon, pizzakrydda samt riven ost.
Gör så här
1. Häll vetemjöl, salt, sirap eller strösocker, ägg samt smör i klickar i assistentens skål. Smula jästen över.
2. Häll i vattnet medan assistenten går på lägsta hastighet. Arbeta sedan degen ca 3 min på medelhastighet.
3. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, 20-30 minuter.
4. Kör några tag i maskinen.3. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, 20-30 minuter.
5. Tag upp degen på bakbordet, dela i två delar och knåda igenom dem. Kavla ut vardera degbit till en ganska tunn rektangel. Bred på ketchup, fördela pålägget över och täck med osten. Strö över lite kryddor och rulla ihop till en lång rulle. Skär i 3-4 cm tjocka bitar och ställ i pappersformar.
6. Sätt ugnen på 250 grader och låt bullarna jäsa övertäckta medan medan ugnen blir varm, ca 20 min.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
8. Sänk värmen till 225 grader när du satt in plåten mitt i ugnen. Grädda ca 15 minuter.
Receptet kommer från boken "Bakgrunder" från Hembakningsrådet.
En bild på Tildas egen lilla pizzabulle måste ju också få vara med. Vad den innehöll? En oliv =)
23 kommentarer:
Så söta och roligt med variation till vanlig pizza! Tildas blev ju fin med ett spännande innehåll :)
Vilken härlig pizzabulle! ;)
Om jag hade en större frys skulle jag också gjort pizzasnurror - perfekta mellanmålet!
Har ätit såna pizzamuffins som finns att köpa färdiga i affären, trode var findus? Iaf de tyckte jag var asäckliga men dessa som du bakat såg faktiskt väldigt goda ut. Kanske borde man göra dom själv och ge de ett nytt försök :)
De ser enormt lækre ud - og ja, de fleste børn er glade for at bage - det er en god måde at være sammen på.
Kul med variation! Tildas blev cool :)
Hovkonditorn: Hihi, ja visst blev den fin! Absolut ett kul alternativ till vanlig pizza, speciellt då de också var goda kalla =) Tack för din kommentar!
Sofie: Det skall Tilda få veta =)
Matarkivet: Du får passa på när det blir lite plats över, om det nu händer ;-) Det är verkligen toppen att ha färdiga godsaker att bara kunna plocka fram!
Milli: Så kul att du tycker de ser goda ut! Tycker nog att du kan ge hembakade ett försök ;-)
tempo.dk: Tack så mycket! Kan bara hålla med dig om att det är ett bra sätt att umgås på =)
Amy´s piece of cake: Hihi, håller med dig om att den blev häftig =) Tack för din kommentar!
Vad roligt med en så ivrig liten bagarkompis! Pizzarullorna ser jättegoda ut, och Tildas bulle är hur fin som helst. :)
Men det var väl en bra kategori! Pizzabullar, det är nostalgi för oss det!
ja de skulle vara perfekta att äta som mellanmål,riktigt bra idé och barnen skulle älska dessa.små och söta som passar perfekt till småttingarna
Tove: Ja, det är riktigt kul att hon gillar att vara med och hjälpa till! Kul att du tycker att det ser gott ut och visst är Tildas bulle fin!
Mårtenssons kök: Åh, härligt att ni tycker det! Kul att kunna bjuda på lite nostalgi =)
Smulansbakblogg: Kan tänka mig att det skulle vara ett populärt mellanmål! Tack för din kommentar!
mums :) me like
Haha, en oliv? Ja, det låter ju också som en fyllning ;)
Pizzasnurror gjorde min mamma en del förr, men jag har inte gjort det på länge, varför inte? Det är ju jättesmidigt att ha i frysen, bara ta fram när man blir sugen! Tack för nostalgin och receptet <3
Carola: =)
Alexandra: Hihi, japp ;-) Pizzabullar känns som en "kul-att-ha-grej" i frysen. Tack för din kommentar!
Söt hon är mitt hjärta är <3
Mumma! Sånna där går att trycka i sig hur många som helst av...nästan :D
Sv: Tack så mycket, fast långt ifrån lika imponerande som dina kreationer. Smarrig var den i alla fall :)
så enkelt och så syndigt gott
ny tävling hos mig där man kan vinna super fint tårtfat.
hoppas du vill vara med
http://tartpalatset.blogg.se/2011/november/vinn-underbart-tartfat-har.html
mums,så goda.
ja skriver även för jag hoppas du vill rösta på mig,ja är finalist i ankarsrum assistent tävling,och med mitt bidrag jordgubbskaka med jordgubbsfyllning hoppas jag på att vinna,min dröm att äga en assistent.hoppas du vill hjälpa mig.
http://www.facebook.com/Ankarsrum
ja är bidrag nr 8
Älskar pizzasnurror. Perfekt buffémat eller att bara ta som mellis :)
Vickan: Ja, visst är Tilda söt!
Helena: Hihi =) Tack för din kommentar!
Emilia: Tack så mycket för din kommentar =)
Chanette: Hihi!
Smulansbakblogg: =)
Caroflina: Helt klart =) Tack för din kommentar!
Mums vad gott!!!
Mauro
Tack för din kommentar Mauro =)
Skicka en kommentar
Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥