torsdag 21 februari 2013

Minicupcakes i rosa och vitt

Här kommer två små minicupcakes som är bakade i cerise minimuffinsformar och dekorerade med sockerpasta. När man bakar muffins är ett tips att använda sig av en muffinsplåt för då håller de formen bättre. I butiken hittar man denna minimuffinsplåt.

Till dessa cupcakes har jag stansat ut dekorationer med en fjärilsutstickare samt en blomutstickare. Jag har även använt denna utstickare för att stämpla mönster i ett av locken. Fjärilen har fått sin bubbliga yta med hjälp av en mönsterkavel och såväl fjärilen som blommorna har försetts med pärlemoskimrandepärlor.

12 kommentarer:

Vardags-mirakel sa...

Så fina!

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack snälla =)

Josefin sa...

Så underbart söta små cupcakes, får en att tänka på våren!!

Hanna - Bakfnatt sa...

Många tack, vad kul att du tycker så =)

Underbara bakverk sa...

Blir så grymt inspirerad av din blogg!
Men undrar vad du tycker är roligast att baka?

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack snälla, så glad jag blev av din kommentar =) Vad jag tycker är roligast går nog lite i vågor, men allt som har med dekorering att göra är ju väldigt skoj =) Tårtor, cupcakes och dekorerade kakor hör helt klart till favoriterna!

Anonym sa...

Hur gjorde du locken? De är jättefina!

Hanna - Bakfnatt sa...

Hejsan och tack så mycket =)

Först har jag kavlat ut sockerpasta och sedan tagit ut formen hjälp av av en rund utstickare med vågig kant som påminner om dessa: http://roligarebakning.se/Utstickare/Runda-och-vagiga

Därefter har jag prytt det ena locket med blommor som jag gjort med hjälp av en utstickare. Det andra har jag gjort små blomavtryck i med hjälp av en annan utstickare. Om du tittar på de rosa länkarna i inlägget så ser du vilka redskap jag har använt =)

Johanna sa...

Ah, så snabbt du svarade på min fråga om locken! Tack :)
Tänkte fråga också, jag har sett att man kan köpa tyllar etc att använda när man spritsar men att det behövs kopplingar osv. Jag begriper inte riktigt vad jag behöver köpa och hur många och hur det fungerar - har bara använt "hörnklippt plastpåse" eller prits från Ica tidigare men vill ha en riktig att byta tyllar på... Vill du peka mig lite i rätt riktning ;)

Hanna - Bakfnatt sa...

Hej hej Johanna, självklart hjälper jag gärna till =)

Om man har spritspåsar utan något "färdigt hål" för tyllen så klipper man själv ett hål som passar storleken på den tyll man ska använda. Man behöver då inte ha någon koppling. Fördelen med att ha en koppling är att man kan byta tyll under arbetets gång utan massa klet eller att behöva använda flera spritspåsar.

Såväl spritspåsar som kopplingar finns här: http://roligarebakning.se/Spritstillbehor

När man spritsar frosting på cupcakes så är det smidigt att använda sig av stora tyllar och här är några sådana:
http://roligarebakning.se/Tyllar/Stjarntyll-14-mm
http://roligarebakning.se/Tyllar/Stjarntyll-16-mm
http://roligarebakning.se/Tyllar/Rundtyll-14-mm

Denna tyll är inte så stor, men är populär hos många: http://roligarebakning.se/Tyllar/Stjarntyll-Wilton-1M

Hoppas att det var ett liknande svar som du var ute efter och att det var till någon hjälp =)

Johanna sa...

Tack för svaret :)
Du har tre olika kopplingar i din butik - en liten en stor och en som funkar till både stor och liten... vad rekommenderar du att man väljer? Jag tänkte börja med grästyll och stjärntyll 16 mm... Passar de kopplingarna sedan till om jag i framtiden vill komplettera med tyllar som eventuellt inte finns i ditt sortiment?

Skulle önska ett inlägg där du kanske kan visa vilket spritsresultat de olika sorters tyllarna ger... Det är egentligen bara grästyllen jag på rak arm vet resultatet av ;)

Hanna - Bakfnatt sa...

Hej Johanna!

Om du vill använda dig av koppling och har tänkt använda dig av både stora
och små tyllar så skulle jag rekommendera den kombinerade kopplingen. Jag har testat ett par andra märken på tyllar (som inte finns i butikens sortiment) och de passar i kopplingen (men jag kan inte svara för samtliga märken).

Fint att du talar om vad för sorts inlägg du saknar, tack!

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥