måndag 1 november 2010

Bakfnatt 1 år!

Idag är det precis ett år sedan som jag startade bloggen! Aldrig hade jag då kunnat tro att bloggen skulle bli besökt och kommenterad av så många eller att jag skulle komma i kontakt med så många härliga människor som gör både bakandet som bloggandet till ett fantastsikt nöje! Det är svårt att förklara med ord, men alltsammans betyder i alla fall väldigt mycket för mig! Tusen tack till er alla! Tänkte idag bjuda på lite återblickar från året som har gått. Vill ni se mer från någon specifik månad är det bara att klicka på respektive månad ;-)

Under november förra året gjorde jag mina första cupcakes någonsin och jag testade också på att täcka en tårta med sugarpaste. Båda projekten gjorde att jag blev fast på direkten! Det visade sig bli många tårtor och cupcakes framöver ;-)

Från den 1-24 december bjöd bloggen på en riktigt söt julkalander. Det blev alltifrån traditionellt julgodis till tårtor med snögubbar i pulkabacken, i skidbacken och Pingu som firade jul:

Januari blev en månad med många småkakor och kondisbitar. Jag gjorde också min första tårta på ”uppdrag” och här har ni resultatet:

Under februari var jag på jakt efter den perfekta semlan och Alla hjärtans dag fick sin egen tårta:

Mars bjöd på flertalet cupcakes och tårtor. Jag fick bekantat mig med Luke Skywalker och läskiga Darth Vader när jag efter önskemål gjorde en Star Wars-tårta. Akvarietårtan har ända sedan den gjordes varit min egen favorit:

Under april påbörjades vår köksrenovering som visade sig bli riktigt utdragen. Påsken firades med denna tårta:

I maj gjorde jag gjorde ett försök att guida en läsare genom olika arbetssteg om man vill göra en enkel studenttårta:

Juni blev årets riktiga ”tårtmånad”! Bland annat blev det Sverigerullen, min egen 30-årståra, en Pippitårta och denna snorklartårta:

Under juli avnjöts flertalet bakverk innehållandes sommarns färska bär, bland annat denna minitårta:

Augusti bjöd på utmaningen att baka något veganskt. En föresenad födelsedagsfest kombinerad med årets kräftskivan utgjorde skäl att baka denna krabbrulltårta:

Under september testade jag på Oreo Pops, bakade rulltårtor med hösttema och gick på Scandinavian Cake Show. Det största för egen del var ändå att jag slutade på mitt dåvarande arbete. Mina före detta arbetskamrater blev då bjudna på dessa cupcakes:

Oktober detta år bjöd på olika bakverk och ett par steg-för-steg-beskrivningar. Nytt bland bakverken blev cupcakespraliner som tog sig lite olika uttryck, bland annat såhär:

Jag hoppas ni följer med Bakfnatt i framtiden! Kram på er alla!

42 kommentarer:

Tove sa...

Grattis på ettårsdagen! :-) Det har varit en sann glädje att följa din blogg och dina fina bakverk! Du skriver väldigt positivt och inspirerande, det är alltid skoj att titta in här. Jag kommer nog att läsa bloggen troget i framtiden också. :-)

Tulipan´s bakverk sa...

Grattar dig även här på ettårsdagen :) HIPP HIPP HURRA!!!
Tänk vilka otroligt underbart fina kreationer du har gjort detta året. Du är grym på att modellera och sätta alllt så där vackert perfekt ;)
Du är GRYM!... och jag ser framemot många många fina saker inkommande åren :)

Kram Stina

Milli sa...

Grattis på ett års dagen! Trodde du hade höllt på mycket längre ja :) Kul att se en liten återblick på vad du gjort tills nu =) Har visst följt din blogg ett bra tag hehe :) Tiden går fort ;)

Erika - Bakglädje sa...

Grattis på 1-årsdagen till bloggen! Jag hittade till din blogg under våren 2010 men har läst bakåt i bloggen så jag känner igen det du visar ovan.
Akvarietårtan är helt underbar. Och dykartårtan är jättehärlig. Och rulltårtstårtorna du gjort är jättefina och som sedan dök upp på var och varannan blogg efteråt. :-)
Ett härligt år helt enkelt!
Kram Erika

Carro's Blogg sa...

Grattis till ett års bloggande! Det är alltid lika roligt och inspirerande att kika in här då och då.

Tack för fina kreationer och jag ser fram emot ytterligare år med nya bakverk.

Sara sa...

Grattis på dagen :) Gud vad duktig du har blivit under endast ett år. Din blogg ger en nybörjare som jag en enorm insperation. Tack för alla tips som du delar med dig. Kommer troget följa din bak... Hahaha jag menar dina bak ;)
Kram Sara

Anna Wolf sa...

GRATTIS!
Vad roligt med jubileum! Känner du dig fortfarande lika baksugen?

Anna W

Hege Arvesen sa...

Gratulerer! bloggen din er veldig flott og du er kjempeflink! Det er moro når du får så mye positive tilbakemeldinger på noe du legger ned så mye arbeid i!
Lykke til videre. Gleder meg til å følge deg i fremtiden!

Anonym sa...

Grattis till årsdagen! Otroligt mycket fint man hittar här hos dig =) Är glad över att du föll för intresset att dekorera/baka!

Snygg header! =)

Linda & Bengtssons Baksida sa...

Grattis på ettårsdagen! Du har en jättefin och inspirerande blogg som jag precis har börjat följa, och kommer aldrig sluta med det känns det som, så mycket inspiration och godsaker som här finns!

Unknown sa...

Grattis på 1-årsdagen till bloggen! Det är alltid lika kul & inspirerande att följa din blogg, & du är verkligen duktig!!

Annelie sa...

Grattis på 1-årsdagen!!
Vad roligt med återblicken.
Jag hoppas få inspireras av dig många år framöver!

viktoriia Andersson sa...

jag med :D

Kaksmulan sa...

Grattis på ettårsdagen!! Din blogg är underbar och jag hoppas vi får glädjen att följa dig många år frammåt.

Maria sa...

Grattis till 1 år! Kul tillbakablick, jag har ju inte varit med så länge ;-)

Idas Söta sa...

Grattis på ettårsdagen! Det är verkligen en sant nöje att läsa din blogg, jag hoppas att du fortsätter många år till! Och vad fin sidan har blivit :) Ha en skön kväll! Kram/Ida

Cupcakesfluffan sa...

Grattis på 1-årsdagen, ser framemot att få följa dig under flera år till

Jenny. sa...

Grattis, grattis !!
Du är så himlans duktig att ibland törs man inte gå in här, man får ju komplex !! ;0).
Ha en skön kväll.

Hanna - Bakfnatt sa...

Tove: Tack så mycket för dina fina ord! Jag kan fortfarande minnas känslan jag bar på när min stora tårtidol (alltså du) varit inne på min blogg och lämnat ett avtryck första gången! Det kändes så stort och jag var så glad =) Jätteroligt att du varit en trogen läsare under större delen av Bakfnatts resa och att du vill följa med även framöver!

Stina: Tack snälla! Du har också varit med länge det har varit väldigt roligt att ha dig med på resan =) Dina ord värmer, kram!

Milli: Hihi, det har jag inte ;-) Känns helt galet att det redan gått ett år, på många sätt och vis känns det som att jag nyss har börjat med allt! Tack så mycket för din kommentar!

Erika: Tack så mycket, vad gulligt att du har läst bloggen bakåt i tiden! Jättekul att du berättar vad du tyckt om under året som ju har varit ett riktigt härligt "bak-år" hihi =) Kram på dig!

Carro: Tack för gratulationen och tack för dina fina ord! Känns fantastiskt att folk upplever bloggen som inspirerande, då är jag verkligen mer än nöjd! Jättekul att du ser fram emot fler kreationer =)

Sara: Tusen tack! Precis som jag skrev till Carro så känns det jättekul att kunna inspirera andra! Vad roligt att du uppskattar tips som jag delar med mig av! Var så säker, det kommer att komma mer av det framöver! Härligt att du vill följa mina bak framöver, kram!

Anna: Tack, ja det är jättekul! Känner mig fortfarande väldigt baksugen (eller framförallt sugen på att dekorera bakverk), men på ett annat sätt jämfört med när jag startade bloggen. Då kunde jag vakna på morgonen och tänka på tårta det första jag gjorde och jag kunde knappt släppa tanken på tårtor, haha. Ok, frågar du min sambo så får du nog svaret att jag inte kan det nu heller, men.. ;-) Det finns så otroligt mycket jag vill testa på, men just nu finns inte riktigt tiden! Förhoppningsvis får jag ta igen allt jag missar inom kort =)

Hege: Tack vad du är snäll! Det är som du skriver fantastiskt att få respons på allt arbete man lägger ner! Allt blir så mycket roligare då =) Vi som är inne i tårtsvängen vet ju att det inte ligger någon enstaka timme bakom tårtorna vi gör precis.. ;-) Tack för dina lyckoönskningar och jättekul att du hänger med även framöver!

Sockerrus: Tack, så glad du gör mig =) Kul att du reagerade på headern och också gillade den! Min sambo får ta åt sig äran för den ;-)

Linda: Dina ord värmer verkligen, tack så mycket! Hihi, välkommen att följa med i fortsättningen ;-)

Linda B: Tack så mycket för ditt fina avtryck =)

Annelie: Tack! Kul att du gillade återblicken och ännu roligare att du vill inspireras framöver!

Viktoria: =)

Kaksmulan: Dina ord berör mig, tack snälla!

Maria: Tack, tack! Kul att det blev lite "nya" bakverk att titta på då =)

Ida: Tack vad fint av dig! Med så härliga bloggläsare som er så kan man ju knappast bara lägga av ;-) Kul att du gillar den förnyade layouten, den skall fixas till ännu lite till =) Ha en fin kväll du också, kram!

Cupcakesfluffan: Tack snälla! Har inga som helst planer på att lägga bloggen på is, så ni får nog dras med mig framöver, hihi ;-)

Jenny: Tack!! Det var fint skrivet, men det är väl klart att du vågar dig in här ;-) Önskar dig en fin kväll också!

Tina N sa...

Grattis till 1 år på bloggen! :)

Du gör så fina tårtor, som är lagom dekorerade. Tårtor med stil helt enkelt! :)

Ditt senaste bidrag, Cupcakepraliner är ljuvliga. De ska jag också testa.

MM Cake Design sa...

He he det här kommer väll i rätt tid:
För att du har en så fin blogg fick du en
Cherry on Top Award av mig. Jag fick den av Caroline-goodcupcakesgood och är glad att jag klan della den med dig. Den finns här:

http://marimilocakedesign.se/tarta/cherry-on-top-award/
Marina

Remsan sa...

Hipp hipp hurra för Bakfnatt! Så mycket fint du gjort. Fortsätt med dina underbara bakverk!

Hanna - Bakfnatt sa...

Tina N: Tack så mycket för gratulationen och din väldigt fina kommentar! Kul att du vill testa på cupcakespraliner =)

Marina: Tack så mycket!

Remsan: Tack snälla! Jag planerar allt att fortsätta ;-)

Linda & Bengtssons Baksida sa...

Hej igen!
Glömde ju säga att jag startat en ren bakblogg nu, kunde inte hålla mig borta från det ;-)
Välkommen att kika in!
Linda
http://bengtssonsbaksida.blogspot.com/

Hoestblomma sa...

Grattis till årsdagen från bloggen!!!
Det är alltid inspirerande för mig här i Schweiz. :-)

Kram, Luzia

Sarah sa...

Grattis på 1-års dagen lite i efterskott. Tycker din blogg är jättehärlig och följer den gärna ett bra tag till :)

sana sa...

Grattis på ett års dagen! Du är min inspirera hehe eller min idol och jag tycker att du är ju riktigt grymt och underbar bakare ;)

Sandra drömkaka sa...

Oh grattis :)! Du gör så kreativa bakverk och jag blir extra sugen på att baka varje gång jag tittar in :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Linda: Jättekul att du startat upp en bakblogg! Klart jag kommer att kika in där ;-)

Luzia: Tack så mycket! Så kul att kunna inspirera ända bort till Schweiz =) Kram!

Sarah: Tack för gratulationen och tack för dina fina ord!

Sana: Du gör mig alltid så glad med dina fina ord, tack söta du!

Sandra: Tackar! Så roligt att du blir sugen på att baka, hihi =)

Erka Perka sa...

Du är verkligen helt otroligt duktig! Jämfört med dina ser mina tårtor ut som om jag vore 5 år när jag gjorde dem, samt använde vänster hand fastän jag är högerhänt.:-) Du är inte mindre än en konstnär.

Hanna - Bakfnatt sa...

Erka Perka: Vad skall jag säga?! Tack snälla för dina fina ord!! Och nej, jag kan inte hålla med om det du skrev om dina tårtor.. Exempelvis är din jordgubbsvåningstårta riktigt fin!!

J sa...

Hejsan.
Grattis i efterskott då får jag väl säga.
Måste bara fråga,hur får du till det underbara trycket i blommorna????

Hanna - Bakfnatt sa...

J: Hej och tack så mycket! För att få fram strukturen i blommorna har jag använt en blomform i silikon.

J sa...

Vart får man tag i sådant?

Hanna - Bakfnatt sa...

Hej igen =) Jag köpte min form på Tårtdecor, www.tartdecor.se

J sa...

Haha hej hej. Oj det varen djungel det du!
Vad heter de, hittar ingeting

J sa...

De blommor jag menar är ex de rosa blommorna som du har här på septembers (?) cupcakes.
Att det är mönster i själva blomman

Hanna - Bakfnatt sa...

J: Hej hej =) Vet att de har haft den på förstasidan förut, kanske att den kan vara tillfälligt slut eller så. Skickar en länk till en annan butik så kan du se hur den ser ut: http://www.strosselannat.se/pragel-set/blossom-silikonform.html?grp=563270 Kan inte svara på om det är en exakt likadan, men det ser så ut. Heter dessutom olika i olika butiker ;-)

J sa...

Tack så mycket! Ska ta och leta lite i de affärer här först annars får jag beställa.
Får jag låna en bild av dina färdiga blommor (refererar givetvis till dig)
och ha så man ser hur resultatet blir?

Hanna - Bakfnatt sa...

J: Ja, det är ok att du lånar en bild. Tack för att du frågar om lov =)

J sa...

Du får kika in, jag nallade dock 3 ;P kunde inte bestämma mig för vilken.
Kolla så det är okej

Hanna - Bakfnatt sa...

J: Det är ok =)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥