Kladdiga chokladmuffins
Jappfluff
Dekorerade med sockerpärlor och snöflingor i sugarpaste
Pappa snögubbe föll mjukt och tappar inte humöret i första taget!
"Se upp i backen, annars får ni hål i nacken!"
Fluff är underbart gott att ha som fyllning i en tårta, eller att spritsa cupcakes med! Nedanstående recept räcker till ett lager fyllning i en tårta på ca 22 cm i diametern, eller till att spritsa 12-15 cupcakes.
♥ Ingredienser
180 g choklad (valfri sort)
3 dl vispgrädde
♥ Gör såhär
Hacka den valda chokladen i jämnstora bitar, gärna i små bitar eftersom nästa steg går snabbare då. Smält samman chokladen och vispgrädden på låg värme. Det får inte börja koka! Rör om då och då. Låt stå i kylskåp över natten. Vispa upp. OBS! Om blandningen börjar koka eller inte får stå kallt tillräckligt länge finns risken att det hela skär sig!
Nedan kommer jag att fylla på olika chokladsmaker jag har provat på. Detta inlägg kommer med andra ord att uppdateras emellanåt.
After Eight
Apelsinkrokant
Dubbelnougat
Dubbelnougat/wienernougat
Dumle
Japp
Mjölkchoklad
Riesenkola
Toblerone
Nu kände jag att det var det på tiden att baka lussekatter på nytt. Och pratar jag om lussekatter så skall det vara lussekatter med saffran i! Trots att saffran är riktigt dyrt i år (upp emot 80.000 kronor per kilo!) så får det vara värt varenda krona.
50 lussekatter
12-14 st normalstora cupcakes
♥ Ingredienser
150 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
1 st citron, skalet
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao av god kvalitet
1 nypa salt
♥ Gör såhär
Sätt ugnen på 220-225 grader (200 grader om du har en varmluftsugn).
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.
Grädda i 12-15 minuter.
(Receptet av Leila Lindholm är hämtat här).