fredag 18 december 2009

Chokladig nöttårta

Choklad + nötter blir vaddå? Jag vet inte vad ni associerar det till, men i mina öron klingar det i alla fall jul! Idag har jag provat ännu ett recept ur Leila Lindholms bok A pice of cake, en bok jag varmt kan rekommendera. Precis som det utlovades så blev tårtan saftig. Lite väl stark chokladsmak, enligt min mening, men en klick vaniljglass lättade upp den ganska så mastiga tårtan. Jag tror att själva tårtbotten skulle fungera bra som just tårtbotten, framförallt om man väljer någon inte så tung fyllning att ha till. Kanske vispad grädde och hallon skulle kunna vara gott?

Dekorerad med para-, hassel- och valnötter

4 kommentarer:

Indra sa...

Hej, och tack så jättemycket för din gulliga kommentar. Så roligt att höra det från någon som är så himla duktig som du själv är. Jag har suttit och kikat runt hos dig och blivit så inspirerad. Jag har länge tänkt prova göra fluff men det har aldrig blivit av. Nu ska jag testa något av dina recept. :-D

Må så gott! Jag kikar tillbaka igen.
Mvh//Indra

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack själv! Vad roligt att du blivit inspirerad, hoppas fluffen smakar =)

Sandra drömkaka sa...

Jo ut med dej & köp en godistermometer nu ;) för supergoda är de verkligen!

Den såg supergod ut dinchokladtårta, det riktigt vattnas i munnen :) Nu vill jag baka, igen! :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Sandra: Hihi, jag skall ta tag i införskaffandet av en baktermometer, lovar! Roligt att tårtan läskar! Om du inte redan gjort det, så sätt igång och baka nu så det finns mer gottigt att kolla in på din blogg =)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥