söndag 31 januari 2010

Minisemlor

Jakten på den perfekta semlan har satt igång! Naturligtvis är såväl upplevelsen som bedömningen subjektiv, men för att inte riskera att vara ute och cykla helt och hållet så har jag tagit hjälp. Låt mig presentera Bakfnatts inte så stora semletestpanel: sambon Björn och brorsan Peter! Dagens minisemlor härstammar från ett recept jag följt från punkt till pricka. Resultatet? Kort och gott kan man väl säga att semlorna inte fick inte högsta betyg. De föll främst på att de var ganska så smaklösa. Såväl bullen, fyllningen och grädden tål att experimenteras med. Utmaningen för mig, som nästan alltid annars lutar mig tillbaka på redan färdiga recept, är att våga ta ut på svängarna och testa mig fram! Den dagen jag börjar känna mig tillfreds lovar jag att bjuda på receptet =)

15 kommentarer:

Hege Arvesen sa...

Hei
Så fin blogg du har. Jeg er en kakeglad nordmann og gleder meg til å se mer av det du lager. Hilsen Hege (min side er forresten www.kakedesign.blogspot.com)

KAKEMOMSEN AS sa...

Hei
Takk for hilsen på siden min. Har lagt deg til i blogglisten min slik at jeg finner lett frem til deg igjen, håper det er greit?
Du lager veldig mye godt, og alt ser så flott ut!:)

Hanna - Bakfnatt sa...

Hege: Tack för din fina kommentar, roligt att höra!

Mirjam: Tack till dig också! Självklart är det ok att du lägger upp mig på din blogglista - det är bara roligt =)

Viktoria sa...

Tycker semlorna ser otroligt goda ut! Har ett extremt sug efter semlor, men här i Kina har vi inga..

mumsfillibaba sa...

Gud vilka fina kärleksfulla semlor!!

Hanna - Bakfnatt sa...

Viktoria: Tack =) Ofta blir ju suget dessutom alldeles extra när man inte har möjlighet att komma åt det man är sugen på.. Hoppas du hittar någonting annat gott som kan lindra suget ;-)

Sofie: Hihi, tack =) I år ligger fettisdagen och alla hjärtans dag väldigt nära varandra. Tanken slog mig att man skulle kunna göra sådana semlor om man vill slå ihop dagarna =)

sana sa...

Hej! Hanna jag gilar din ide' med små hjärta på den godaste kakor.Det mer intesera än de valig semlor tycker jag och jag ska vänta på din recept :d

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack snälla Sana, dina kommentarer är alltid så fina!

Anna Wolf sa...

Åh, vilka söta semlor *heart*

Sandra drömkaka sa...

Åh såna söta semlor med hjärtan & massor av grädde, mmmmm så gott! Jag börjar nästan dreggla ;)

Linda sa...

Vilka söta semlor! Nu blir jag nyfiken, du måste dela med dig när du hittat det perfekta receptet! ;-)

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack Anna, Sandra och Linda! Roligt att semlorna läskar =) Har siktet inställt på att kunna presentera ett recept innan fettisdagen - nu är det bara att hoppas på det bästa!

Tove sa...

Vad gulliga semlor! Eller, fastlagsbullar som vi säger. Om du beställer en semla på ett café i Finland får du en ostfralla. :-)

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack Tove! Vad förvånad man skulle ha blivit om man beställde en semla i Finland, hihi!

sana sa...

min semlor är klart nu det godaste an jag köpt från kafe' heheh

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥