söndag 31 januari 2010

På jakt efter den perfekta semlan

Min lillebror har varit mig hack i hälarna i snart en månads tid: "När skall du baka semlor?!" Inte nog med att brorsan påminner om hur gott det är, runt om på mat- och bakbloggar, på stan, utanför affärer, i bagerier.. ja, överallt florerar just nu "temlorna", som en viss Ture Sventon skulle ha sagt. För egen del har det resulterat i att semlesuget har satt in på allvar. Jag har länge nog försökt motstå frestelsen, men nu ger jag upp! Det är hög tid att ge sig ut på jakt efter en smakrik, luftig och saftig bulle, den perfekta balansen mellan inkråm och mandelmassa och ett tilltalande utseende.

5 kommentarer:

Tulipan´s bakverk sa...

Jamen visst längtar man efter semlor så här års ;)
Testa det receptet jag har på min blogg. Hittade det inne på matklubben och det är nog det bästa jag någonsin gjort. Dom blev så där härligt fluffiga och goda.
Det är recept på både deg och sen mandelmassan.
Inkråmet blandar man åxå med i mandelmassan.
Semlorna ska jäsa tre ggr så det är olika moment. Lite mer bök än när man gör dom på vanligt bulla vis. Men helt klart värt besväret ;)
Här kommer detta receptet att användas år efter år eller tills någon lyckas bräda det *S*
För jag blev då inte besviken iafl :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack för tipset. Vem vet, kanske jag tar och testar det där receptet.. Jag utgår ifrån att det är ett av recepten med högsta betyg?! ;-)

Tulipan´s bakverk sa...

Här hittar du receptet ;)

http://www.matklubben.se/matklubben/tulipan/kokbok/?id=4928578&recipeid=14780

väldigt många kommentarer :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack, tack =)

Anonym sa...

Hej som du beskriver här det här med vetedeg är jo som en djungel. Det bästa knepet som jag kom fram att ha degen i ugnen med plast överdrag på och helst lite värme på typ ca.50 grader och låt den jäsa tills det flöder över. blir mycket saftigare oxå.prova med fördeg i en halv timme först och sen resten.
fin blogg annars.

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥