måndag 1 mars 2010

Frakta cupcakes

Skall man frakta cupcakes så är kartonger utformade för just cupcakes antagligen det mest optimala, men om man inte har några sådana får man hitta på annat! Tårtkartonger är också ett alternativ, men ett dyrt sådant med tanke på att man inte återanvänder dem. När jag själv har fraktat cupcakes har jag varvat mellan en springform och sockerkaksform - lagom höga att det gått att klä in dem i lite folie utan att skada frostingen. Hittade denna tårtbox på Netto för några tior och tror att den kommer bli utmärkt att frakta cupcakes i! Åtta stycken "normalstora" muffinsformar får plats. Fördelen är att "väggarna" hänger samman med locket så man kan obehindrat sätta ner samt plocka ut cupcakesen! Tyvärr kan jag inte svara på om Nettos utbud gäller samtliga butiker, eller hur länge de har kvar just denna produkt, men jag vill ändå passa på att flagga för den utifall någon är intresserad!


15 kommentarer:

sana sa...

wow!! det var fint jag vill gärna har en.

Tulipan´s bakverk sa...

Men duuu... vad läcker den tårtboxen var :)
Måste kika på Netto när jag är där.. den verkar vara kanon bra :)

Stina sa...

Det finns en box på kakburken.se som man kan ha cupcake i och även tårta.
Den är lite dyrare men den verkar väldig bra.


http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=2222

Anna Wolf sa...

Bra tips! Jag har också sett att det finns speciella kartonger för cupcakes, men jag har ingen aning om var man köper dem... tips?

sabina sa...

haha vad smidigt!! :D

Hanna - Bakfnatt sa...

Nu hoppas jag att boxen lever upp till förväntningarna - om inte så har den i alla fall inte kostat skjortan ;-)

Tack Stina för tipset - den boxen verkar vara kanon!

Anna: Kolla Stinas tips ovan om du är intresserad av en återanvändningsbar box! Om du är ute efter just pappkartonger så har jag än så länge inte stött på någon sida här i Sverige, men du kan alltid kolla in dessa (som har väldigt fina saker)!:

http://www.littlecupcakeboxes.co.uk/index.htm

http://www.cakescookiesandcraftsshop.co.uk/acatalog/Cupcake-Decorating.html

Annica sa...

Kakburken har precis nu fått in pappkartonger att frakta cupcakes i! Finns för 1, 2 (tror jag) 4 & 6 st! Helt underbara! Var tvungen att beställa ett gäng direkt! ;)

Hanna - Bakfnatt sa...

Tack för tipset Annica!

Anonym sa...

Hej Hanna,
Har set väll minst 20 blogar om cupcake men det är första gången jag skriver till nån. Jag är riktigt imponerad över alt du har jort och över att du delar av dig recept och liknande. Har inte bakat förut men är verkligen kreativ och kommer att skapa min kolektion men jag bakar gärna flera av dina. Imoron ska jag visa till mina arb.komp din modelerings kunskap och din fantastisk design. Gillar att du är originel. Vill inte vara anonim men tilhörde ingen profil. Snälla skriv till mig vad du har köpt dina finna muffinsformar, så att jag kan köpa de.
Tack för allt du gör, det är imponerade.

Ps. Ush...snälla redigera och stavkontrollera innan du publicerar,
sött och snäll sydeuropeisk tjäj som vill köpa formar
Marina

Hanna - Bakfnatt sa...

Hej Marina! Så glad jag blir över att läsa din fina kommentar!! Tycker det är roligt att du lämnar ett avtryck i min blogg (och jag publicerar din riktiga kommentar eftersom jag inte ändrar i mina läsares kommentarer) ;-) Muffinsformarna kommer från företaget Siluett of Sweden, och på www.klarafardiga.com kan man få tag i flera av dem. Lycka till med ditt bakande och välkommen att hälsa på i bloggen igen!

Hanna - Bakfnatt sa...

Tillägg: Muffinsformarna på bilden som hör till detta inlägg kommer inte från Siluett of Sweden - de är köpta på Netto. I övrigt bakar jag främst i Siluett of Swedens muffinsformar.

Anonym sa...

Så här gjorde jag:
http://bakalitenkaka.wordpress.com/2010/12/02/skolada-blir-cupcakelada/

Hanna - Bakfnatt sa...

Bakalitenkaka: Hihi, kul att du delar med dig! Gillar när folk är uppfinningsrika ;-)

Anonym sa...

Här kommer ett till tips:
http://bakalitenkaka.wordpress.com/2010/12/09/jaklar-i-min-lilla-lada/

Hanna - Bakfnatt sa...

Bakalitenkaka: Tack för ännu ett tips, det blev ju jättefint =)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥