måndag 29 mars 2010

Star Wars

I helgen fyllde en kollegas barnbarn år och jag kände mig hedrad över förfrågan om att göra en tårta =) Temat skulle gå i Star Wars, Stjärnornas krig och önskemålen var att Darth Vader skulle fäktas mot Luke Skywalker, att Dödsstjärnan på något sätt skulle vara med och det fick gärna finnas med ett par stycken Stormtroopers. Tårtan visade sig bli min hittills största utmaning inom tårtskapandet, och det svåraste var helt klart att skapa figurer som "finns". Jag hoppas verkligen att födelsedagsbarnet kände igen figurerna! Utan det gröna ljussvärdet hade nog Luke kunnat vara vem som helst, så jag är glad att han hade något slags attribut.. Darth Vader har ju tack och lov ett lite mer säreget utseende om man säger så.. ;-) Tårtan är gjord som en prinsesstårta, täckt med marsipan/sugarpaste. Dekorationerna är gjorda i sugar dough, sugarpaste samt modelleringspasta. Tårtbrickan, som enligt mig förhöjer känslan av "lyx", kommer från Siluett of Sweden.

12 kommentarer:

Tulipan´s bakverk sa...

ÅHhh såååå fina!... du e så jäkla duktig gumman :)

Tove sa...

Jättejättefint har du lyckats! Det är svårt med "riktiga" figurer men precis som du säger är det allt bra tur att det oftast finns kännetecken att ta fasta på. Gissar nog att födelsedagsbarnet var supernöjt!:-)

Black Iris sa...

Barnbarnet var mer än nöjd. Han sken som en sol men jag blev lite förvånad för han ville äta upp gubbarna. Efter en stor bit tårta så orkade han inte gubbarna och de finns kvar än.
Jättetack Hanna

Therese - Pyssel och Design sa...

Åh vad häftiga! Min äldsta kille skulle ha älskat det där, han är Star Wars-fan utan dess like just nu :)

Birgitta sa...

Vad duktig du är Hanna! Kul med lite ovanliga figurer o inte bara dom supersöta kreationer du gör annars. Den "vita" gubben var ju riktigt söt. Han ser förvånad ut tycker jag!

sana sa...

Wow...mycket söt!! du är fantastisk stilful..

Kim sa...

Som far till födelsedagsbarnet kan jag berätta att sexåringen var mer än nöjd. De två första tuggorna innehöll varsin Stormtrooper och efter en ganska rejäl bit tårta orkade han dock inte stoppa i sig Luke och Darth. Han var supernöjd med tårtan och den överträffade all förväntan. Black Iris (farmor) tyckte att Luke var lite bred över rumpan... :)

Stort tack för tårtan och den fina cupcake som jag fick.

Mvh Kim

Hanna - Bakfnatt sa...

Tusen tack till er alla! Era kommentarer gör mig så himla glad och det är så roligt att få ta del av vad ni tycker =)

Maidi (Black Iris) och Kim: Så roligt att tårtan blev uppskattad!! Det är en underbar känsla att kunna bidra med lite glädje! Skoj att få höra om reaktionen och tårtätandet också! Jo, både Darth och Luke blev väl lite mer "satta" än de egentligen är ;-) Tack själva för att jag fick baka =)

Remsan sa...

Jag har en kille här hemma som hade blivit såå glad om han fått en sån tårta på 5-års dagen!

Hanna - Bakfnatt sa...

Remsan: =)

Erka Perka sa...

Vilken underbar tårta! Vilken konstnär du är, jättemånga fina bakverk!

Hanna - Bakfnatt sa...

Erka Perka: Tack snälla för dina fina ord!! Vad glad jag blir =)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥