torsdag 16 september 2010

Rulltårta med igelkottar

Hej på er, hoppas ni har en fin höstdag! Nu kommer då sista rulltårtan med hösttema och förhoppningsvis är detta den sista tårta som är tillverkad utan att jag haft ett fullt utrustat kök! Ett icke fungerande kök är väl egentligen en bättre beskrivning. Kan avslöja att vi har hantverkare här hemma nu som löser bland det allra sista med köksrenoveringen!

Har jag berättat att jag tycker om att jobba efter teman? Om inte, så kan jag bara kort och gott säga att jag älskar det! Den konstnärliga friheten avgränsas av vissa ramar vilka samtidigt lämnar mycket över åt fantasin. Helt perfekt =) Det har varit väldigt roligt att göra en serie av rulltårtor med hösten som utgångspunkt och jag får tacka min arbetskamrat för detta härliga uppdrag!

Igelkottar hör ju inte bara hösten till, men jag har länge velat modellera sådana små sötnosar! Det är så roligt när man får en "anledning" att göra sådant man länge velat göra och inspirationen kommer från Tove, som gjort minst två varianter av igelkottar!

Också denna tårta är fylld med hallonsylt, vaniljkräm/grädde och hackade jordgubbar. När det kommer till färgval så blev nog denna tårta lite mer harmonisk än den som presenterades igår. Tycker att såväl det gröna som bruna bröt av det orange ganska så fint!

Avslutningsvis kommer här en av mina tankar kring modellering. Har kommit fram till att det är väldigt bra att göra flera exemplar av en och samma figur när man väl satt igång. Efter att ha gjort figur nummer ett är det många gånger lätt att inse hur man inte skulle vilja göra nästa gång, liksom vad som faktiskt fungerade fint. Med fördel tar man med sig sina insikter och kanske testar ett nytt tillvägagångssätt och/eller ändrar om i arbetsordningen när man skapar nästa figur. Om allt vill sig väl så kan den tredje figuren rulla på av bara farten! Tycker helt enkelt att man lätt hittar egna knep som effektiviserar modellerandet när man gör flera figurer av samma sort =)

24 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Vilket pilljobb,du är verkligen duktig.Kom gärna in hos mig och tävla.

Sarah sa...

Vilka söta igelkottar! :)

Erika - Bakglädje sa...

Vilka söta små igelkottar! De är ju helt underbara. Jag håller med om att det ofta är en fördel att modellera samma sak flera gånger. Roligt tema med höst, det kan innefatta så mycket. Dessutom är höstens färger väldigt vackra.

Thumman sa...

Återigen, så söta svampar! Igelkottarna är oxå bedårande. Bra gjort!!

Tove sa...

Jättesöta igelkottar, och vad glad jag blir över att bli omnämnd som inspiraton. :-) Den här rulltårtan var nog delad favorit tillsammans med den med höstgrenarna. :-)

Mingodasida sa...

Men vad du är duktigt! Så roligt att få se alla dina fina rulltårteskapelser! :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Livsnjutaren: Hihi, ja nog är det allt småpilligt emellanåt - och det är så kul! Tack så mycket för din kommentar!

Sarah: Tackar =)

Erika: Tack snälla! Kul att du tycker detsamma om modelleringen =) Jo, höstens absoluta fördel (enligt mig) är nog alla vackra färger!

Thumman: Tack så mycket för dina fina ord!

Tove: Tack! Du bjuder på så mycket inspiration Tove, så självklart skall det uppmärksammas! Kul att veta vilka dina favoriter är, just de tårtor du nämnde blev mina favoriter också ;-)

Min goda sida: Tack vad du är snäll! Så glad jag blir =)

kaksmulan sa...

Tack för all underbar höstinspiation! Får nog bli en Tårtrulle med hösttema till helgen :)Lycka till med köket, hoppas det blir klart snart.

Idas Söta sa...

Vilka underbara små igelkottar! Supersöta! Och väldigt fina färger på övriga dekorationer också :)

Annica - annicake sa...

Åh, så söta små igelkottar!! :)

Jennie sa...

Så söta igelkottar. Är också sugen på att "få" göra det. Måste testa att göra täckt rulltårta någon dag, låter jättegott!

Helena mitt i smeten sa...

Jättesöta igelkottar och svampen är också urgullig!

Hanna - Bakfnatt sa...

Kaksmulan: Tack själv för dina fina ord! Tycker helgens projekt låter som en finfin idé, så det ser jag fram emot att se =) Tack för att du "hejar på" med köket också! Snart, riktigt snart skall det allt vara klart!!

Ida: Tack så mycket! Kul att du gillade dem =)

Annica: Tack!!

Jennie: Tackar =) Det tycker jag absolut att du skall göra! Tycker de blir lite lyxigare med ett lock på och sedan är de roliga att göra också ;-)

Helena: Tack snälla =)

Tulipan´s bakverk sa...

men åhhhh så ljuvligt söta :)

Anonym sa...

åh...dem är bara otroligt söta dessa underbara igelkottar...
jättevackra tårtor Hanna...well done again.
längtar tills du får gjort färdigt köket så vi kan se på nya mästerverk.
Marleine

Tara sa...

Man får verkligen bakfnatt av din blogg då allting är så otroligt fint! Önskar att jag lär mig baka som du någon dag:D

Rebeka sa...

Vilka söta igelkottar! Det här är en av de gulligaste djuren du har modellerat, tycker jag! :-) Det är så roligt att kolla på dina bakverk med hösttema, skulle du inte kunna göra en vanlig rund tårta med liknande dekorationer? Jag tror att det skulle bli jättefint! Jag försökte mig på en hösttårta för någon vecka sen (du kan se på min blogg) som jag blev ganska nöjd med, men jag har inte vågat mig på att modellera djuren än. ;) Fast efter att ha kikat på dina senaste tårtor så blev jag allt lite sugen! Det får väl bli en tårta nu i helgen! :D

Apan sa...

Fan va du är ball!

Black Iris sa...

Hej Hanna!

Nu har jag länkat för första gången och det gick alldeles utmärkt.
Söta små igelkottar du pillat till.

Kram Maidi

Hanna - Bakfnatt sa...

Tulipan´s bakverk: Tack =)

Marleine: Tack, tack! Snart, riktigt snart är köket färdigt =) Längtar jag också!!

Tara: Hihi, så kul att bakfnattet smittar av sig =) Tack snälla för dina fina ord!

Rebeka: Så kul att du tycker det! Tack så mycket =) Det hade varit kul att göra en vanlig tårta i hösttema också, får se om jag hittar någon som är villig att äta en sådan! Tycker absolut att du skall ta och testa på att modellera lite djur! Har man väl börjat, så vill man knappt sluta ;-)

Apan: Hihi, kul att du verkar gilla det jag gör =) Tack för din kommentar!

Maidi: Hej! Så fint att det gick bra, kul att jag kunde vara till hjälp ;-)Tack för dina ord om de små djuren!

Venke sa...

Hej! Gud vilka fina tårtor du gör, jag är nybörjare inom detta men jag har samlat inspiration både här och där och fick ihop en riktigt fin tårta till min son som fyllde 3 år här om dagen! Jag lånade många av dina ideer på hans rulltårta med igelkottar, svampar och höstlöv men fixade även till en liten traktor som plöjde och lite pudrade snirklar... Tack för inspirationerna! och hoppas det är ok att "låna" ideerna! Du har rätt i att har man börjat kan man knappt sluta...

Hanna - Bakfnatt sa...

Venke: Tack så mycket! Så roligt att höra att du fick till en fin tårta till din son! Låter väldigt gulligt med en traktor på =) Självklart är det ok att låna idéer, jag tycker det är väldigt roligt att få reda på att folk låter sig inspireras =) Man kan kan allt fastna om man inte passar sig, roligt att du också gillade det ;-)

Camilla sa...

Vilken bra idé att dekorera rulltårta!

Hanna - Bakfnatt sa...

=) Tack så mycket för din kommentar!

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥