söndag 3 oktober 2010

Blommig 30-årstårta

För snart en vecka sedan gjorde jag denna tårta till Johanna som i veckan fyllde 30 år! Jag fick utforma tårtan precis hur jag ville och efter många funderingar fram och tillbaka valde jag att ta fasta på Johannas nya ålder!

Tårtan är fylld med hallonsylt, vaniljkräm och grädde. Den är täckt med kavlingsmarsipan och dekorationerna är gjorda av rosa figurmarsipan som jag färgat röd.

Siffrorna är gjorda av en mängd småblommor och några av dem har en minisockerpärla i mitten. Tycker att det kan vara ganska så effektfullt med massor av blommor (eller för den delen andra dekorationer) på ett begränsat område! Har använt samma stil på denna tårta och inspirationen kommer från början från en tårta som Tove, en av mina stora inspirationskällor står bakom =)

Det finns så många olika sätt att göra kantdekorationer på och de kan verkligen liva upp hela tårtan! Denna gång lät jag blommor till hälften vara placerade på tårtan, hälften på tårtbrickan. Tycker att det många gånger kan vara effektfullt att låta dekorationerna få fortsätta lite utanför själva tårtan och det finns många olika sätt att arbeta med det på =)

27 kommentarer:

mmCakeDesign sa...

Roligt ide att skriva boksäver med blommor!

Carro's Blogg sa...

Som alltid är dina tårtor lika fina!

Själv försökte jag mig på cup cakes här om dagen, de fick inte ens komma med på bild så fula blev de! Jag använde ditt recept på fluff, men blandade grädden med schweizernötchoklad, visade sig att det inte gick att spritsa eftersom nötterna fastnade i spritsen. Men nu vet jag det till nästa gång!

Idas Söta sa...

Vilken vacker tårta i all sin enkelhet! Jättefint med blommorna som bildar siffrorna!

KakaPåKaka sa...

Jättefin! Otroligt effektfullt med siffror av massa blommor. Den känns både stilren och "gullig" på samma gång, bra jobbat!

Annica - annicake sa...

Verkligen effektfullt med alla blommorna!
jättesöt blev den!

Hur är det med marsipan vs sugarpaste vad gäller "svettning"? Jag brukar för säkerhets skull pensla liiite flytande margarin på sp´n, och då har den hållt sig flera dagar utan att svettas, men hur funkar det med marsipanen?

Bakverk och Fikastunder sa...

Jättemysig idé!

Tulipan´s bakverk sa...

Men åhhhh så söt :)

Erka Perka sa...

Stilren och snygg

Erika - Bakglädje sa...

Vilken härlig tårta, gillar verkligen sättet du gjort siffrorna på med blommor och pärlor. Väldigt vackert med bara vitt och rött, blir väldigt effektfullt.

Jennie sa...

Måste hålla med. Jättefint med blommor som formar siffrorna. :-)

Kaksmulan sa...

Som vanligt en underbart fin tårta ;) Tycker det blev jättesnyggt med alla småblommorna! Du är så himla duktig!

Hanna - Bakfnatt sa...

mmCakeDesign: Det får vi tacka Tove för, jag gillar också idén ;-)

Carro´s Blogg: Tack vad du är snäll! Så kul att du testade att göra cupcakes =) Hoppas att du i alla fall tyckte att de smakade gott! Det är rätt inställning Carro, man får ta med sig sina lärdomar ;-)

Ida: Tack så mycket!

KakaPåKaka: Hej, så roligt med en ny besökare - så vitt jag vet i alla fall ;-) Tack för dina fina ord! Jättekul att höra vad du tyckte om tårtan =)

Annica: Tack så mycket! Tycker att det hela ibland känns lite som en gåta då man hör olika saker från olika håll.. Personligen har jag inte någon erfarenhet av att någon tårta har svettats nämnvärt, men jag spacklar så gott som alltid tårtorna med smörkräm (också denna tårta), oavsett om de täcks med sp eller marsipan. Har förstått det som att sp som innehåller gelatin bättre står emot svettningar jämfört med sp utan gelatin. När det gäller marsipan så har jag några gånger spacklat tårtor med grädde och sedan täckt dem med marsipan (utan att fodra locket) och det har fungerat fint, men då har de också ätits samma dag! Ett tjockare lock lär ju också stå emot svettningar bättre än ett tunt lock. Vet inte om du blev klokare av mitt svar.. Hoppas att det var till någon hjälp i alla fall ;-)

Bakverk och Fikastunder: Tack =)

Tulipan´s bakverk: Tack, tack!

Erka Perka: Så roligt att du tycker det, tack för din kommentar!

Erika: Tack så mycket! Kul att veta vilka delar av tårtan du fastnade för =)

Jennie: Kul att veta vad också du fastnade för, tack för din kommentar!

Kaksmulan: Tack snälla, dina ord gör mig så glad!

Helena mitt i smeten sa...

Vilken fin tårta! Man blir verkligen glad av att titta på den!

Tove sa...

Tårtan är jättesöt och väldigt välgjord! Som du säger är det fint att låta dekorationerna fortsätta lite utanför tårtan. Det måste jag pröva på själv nåt tag. :-) Och jätteroligt att höra att jag kunnat inspirera, blev glad av att läsa det! :-)

Tina sa...

Jättetjusigt med kantdekorationen!! ;) väldigt sött :)

Cupcakesfluffan sa...

Jättefin tårta, blev så snyggt med alla blommorna

sana sa...

Du gör alltid fina tårtan ;) din tårta är ljuvligt med blommor tycker jag.

Maria sa...

Oj att du orkar göra så många blommor! Bara det är imponerande :-) Men riktigt fin blev den, enkel och snygg!

Hanna - Bakfnatt sa...

Helena: Tack! Så roligt att du blev glad av den =)

Tove: Tack så mycket! Ja, det med att låta dekorationerna fortsätta utanför själva tårtan tål nog att experimenteras med ;-) Du inspirerar på så många olika sätt och jag hoppas att du förstår vilken betydelse det haft för mig!

Tina: Så roligt att du gillade kantdekorationen, tack för din kommentar =)

Cupcakesfluffan: Tack så mycket!

Sana: Så glad jag blir, tack tack!

Maria: Hihi, ja det blev ju ganska så många blommor till slut! Tycker det är roligt så det går av bara farten ;-) Tack för din kommentar!

Anna Wolf sa...

Kul idé med årtalet i blommor! Men himlans pyssligt.....

Annica - annicake sa...

Tack för svaret om marsipanen & sp´n!!

Nog blev jag klokare allt! Har inte gjort så mycket i ren marsipan, och ofta äts det ju upp samma dag men det är nog inte fel att spackla, man vill ju inte riskera svettiga tårtor! :)

Hanna - Bakfnatt sa...

Anna: Hihi, jo det var allt lite pyssligt ;-) Tack för din kommentar!

Annica: Det var så lite så, bara kul att kunna hjälpa till! Nej, kan man undvika svettiga tårtor så är man ju glad ;-) Äter man tårtan samma dag så tror jag inte att det är några problem att ha exempelvis grädde under, men bäst är det väl att testa sådant då man inte skall ha tårtan till något speciellt tillfälle ;-)

Rebeka sa...

Vilken bra idé med blommorna och perfekt timing på inlägget! Jag har en beställning på en 50-års tårta nästa helg, kan tänka mig att det blir något liknande. ;)

Hanna - Bakfnatt sa...

Rebeka: Kul att inlägget kom så lägligt i tiden för din del =) Så spännande med en beställning på 50-årstårta! Denna idén fungerar ju fint oavsett vad man fyller ;-)

Tove sa...

Tack Hanna för dina fina ord ovan, jag blev nästan rörd av dem, men framför allt väldigt glad. :-)

Madde sa...

Jätte fint det blev med "30" i blommor. Super snyggt!

Hanna - Bakfnatt sa...

Tove: Sanningen är att om jag inte hade snubblat över din blogg för snart ett år sedan (fråga mig inte hur jag kom in på den, för då hade jag inget intresse av tårtor..) så hade jag förmodligen inte sysslat med detta idag. Så tack! Tusen tack =)

Madde: Tackar =) Kul att du gillade det!

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥