onsdag 8 december 2010

Bountybollar i år igen

Vissa godsaker har sedan länge haft en självklar plats på årets lista över julbak. Dessa underbart goda bountybollar är en av dem och jag säger detsamma som jag gjorde förra året: gillar du Bounty, så testa de här!

Kan avslöja att jag har några fler favoriter inplanerade, men det kommer också att bli en och annan nyhet för denna blogg. Vad är ett måste för dig att baka till jul? Finns det något som du ställer fram år efter år eller har du nyligen hittat någon ny favorit?

Bountybollarna dyker upp lite varstans så jag är långt ifrån ensam om att göra dem. Vill ni ändå ha receptet så finns det här!

30 kommentarer:

Tove sa...

Ja, de här minns jag ju att jag var sugen på redan förra gången du hade gjort dem! :-) Det är inte så mycket julgodis jag har tänkt göra men bountybollar måste det nog bli! Annars har jag inte så många "måsten", det är nog bara pepparkakor vi måste ha varje år, allt annat är mer eller mindre frivilligt. :-)

Cupcakesfluffan sa...

Här skall det också göras bountybollar, så gott :-)

Tulipan´s bakverk sa...

åhh dessa minns jag..*dregglar*

Pernilla sa...

Oj oj oj ja de ser sjukt goda ut!
Här hemma är det ett "måste" att göra mozartkulor och rocky road, annars blir min man och svärmor galna :) Själv gillar jag mariannetryffel och vit chokladtryffel, och allt ska göras i år. Och så kanske dina bountybollar då :D

Kaksmulan sa...

Visst är de vansinnigt goda, mina är redan slut så det får väl bli en omgång till innan jul.

Remsan sa...

De är väl värda att återkomma för de är ju så goda!

Filippa H. sa...

Ja, minst sagt ljuvliga godisbitar!
Ang strutarna - är det "tårtunderlägg" som du rullat ihop? om inte så gav du mig i alla fall i dén att göra på det viset, har funderat de senaste dagarna över något roligt och enkelt sätt att tillverka egna strutar på utan att ta vanligt presentpapper! kalas.

Hanna - Bakfnatt sa...

Tove: Hihi, kanske är dags att testa dem i år då! Pepparkakor hör ju verkligen julen till, så det kan jag förstå är ett litet måste =)

Cupcakesfluffan: Kul att du också skall göra dem, de är ju så goda!

Tulipan´s bakverk: Hihi =)

Pernilla: Kul att du delar med dig av vad som måste fram under julen hemma hos er och vilka dina egna favoriter är! Tack för din kommentar!

Kaksmulan: De har ju en tendens att försvinna ungefär lika snabbt som de går att göra.. Roligt att du också tycker de är så goda!

Remsan: Ja, jag tyckte att de förtjänade en plats även i år =) Tack för din kommentar!

Filippa: Ännu en till som verkar vara såld på dem, kul! Du har helt rätt, strutarna är gjorda av vanligt tårtpapper =)

Linda & Bengtssons Baksida sa...

De ser ju onekligen väldigt goda ut :) förutom klassikerna pepparkakor och lussekatter så har jag inget återkommande måste i julbaket,däremot försöker jag alltid testa minst ett nytt recept varje jul, kan undra om det inte blir bountybollar i år, har ju nog till och med alla ingredienser hemma :-)

En annan Tove sa...

Hänger på. Här skall provas myteribollar!

Helena Ljunggren sa...

Där är dom ju! Jag har helt glömt av dom...jag har köpt ingredienser men inte kommit till skott. Det där är det godaste hemmagodiset som finns :D

Hos mig, http://www.helenaljunggren.com/sophie-dahls-voluptuous-delights-utlottning/, har man möjlighet att vara med i utlottning om Sophie Dahl's nya kokbok Voluptuous Delights

Livsnjutaren sa...

Underbara du, dina tips blev min räddning. Jag skulle göra fudge efter ett recept. Det stod man skulle kunna rulla bollar. Haha NOT. Då kom jag att tänka på dina härliga tips. Så jag penslade choklad i ischokladformar och fyllde sedan med kletet;) Kolla min blogg vad bra det blev. Länkar till dig i inlägget.

Hanna - Bakfnatt sa...

Linda: Tack för din kommentar och för att du delar med dig! Det låter ju som en bra idé att testa dem om du ändå har allt hemma ;-)

Tove: Hihi, härligt!

Helena: Så kul att du tycker det! Vi är nog många som verkligen har fastnat för dem ;-)

Livsnjutaren: Vilken smart lösning! Så roligt att du kom tänka på pralinskalen och också gjorde något av det =) Resultatet ser verkligen gott ut! Tack för din kommentar!

Lätta och Goda recept sa...

De låter alldeles förträffligt goda. De kommer att finnas med bland mitt julgodis i år.

Jen sa...

Tack så jätte mycket!

Sockertussen sa...

Gud vad gott!Jag som älskar bounty. Det här är verkligen något för mig, tack för receptet =)

Jag har ganska nyligen startat en bakblogg, kom gärna förbi och kolla =)

Ha det bäst!

Sockertussen sa...

Tack för kommentaren på min sida Hanna!
Visst är det helt underbart med vitt på vitt =) Så elegant...

Ha en trevlig helg!

Hanna - Bakfnatt sa...

Susanne: Kul att höra! De är verkligen goda!

Jen: =)

Nellie: Ja, det låter verkligen som att detta godis är något för dig! Kan bara hålla med dig om att vitt på vitt är otroligt läckert! Vackert, elegant, fint.. =) Tack, önskar dig en fin helg också!

Idas Söta sa...

Vad gott det ser ut!!! Vill ha nu :) Får nog ta och prova de här rackarna!

Carro's Blogg sa...

Ser verligen supergoda ut... har redan skrivit ner ingredienserna på en inköpslista så att jag kan baka dem i eftermiddag!!!

Erika - Bakglädje sa...

Åh, jag skulle kunna göra hur mycket julgodis som helst. Det är så härligt på julen att plocka fram lite hemmagjort godis. :-)
Ser väldigt gott ut!

Anonym sa...

Jag älskar bounty så detta julgodis passar nog mig perfekt =) Har nu skrivits upp på min "Att göra inför jul"-lista =)

Hanna - Bakfnatt sa...

Ida: Hihi =) Tack för din kommentar!

Carro: Åh, trevligt, hoppas att du gillar dem!

Erika: Håller med dig! Det finns så mycket som skulle kunna passa fint och det är ju härligt att ha möjlighet att välja bland massa godsaker också! Tack för din kommentar!

Sockerrus: Det lär det göra då ;-) Kul att de finns med på din "att-göra-lista"!

Tixe sa...

Jag gjorde dessa för första gången i helgen. Kanske var lite tidigt, stor risk att de inte finns kvar till jul... ;) Jag tog lite baileys i halva smeten, har inte bestämt mig än om det var lyckat eller inte, men kul med lite variation.

Hanna - Bakfnatt sa...

Tixie: Hihi, ja det kan ju föra med sig vissa problem om man gör dem för tidigt ;-) Låter kul med lite variation och att du använde Baileys som ju är så gott i sig självt!

Julia sa...

Mycket bra recept och väldigt goda. dem går åt som smör här hemma å har redan gjort två satser.

Hanna - Bakfnatt sa...

Julia: Härligt att du också tycker om dem! Ja, visst har de en tendens att försvinna lite väl fort ;-) Tack för din kommentar!

..Carl-Astrid sa...

Doppar du dina två gånger i choklad, för mina blev inte så jäma och fina, man ser kokosen igenom chokladen typ.. Min sambo älskade iaf detta godis!!

Hanna - Bakfnatt sa...

Carl-Astrid: Jag doppar dem bara en gång. Försöker att gör dem så jämna som det bara går innan de åker ner i chokladen. Ibland blir de jämna och fina, ibland inte. Kul att din sambo älskade godiset =)

diana sa...

Ååh vad goda dom ser ut att vara! :) Skall absolut prova dessa! Kanske rentav under helgen ;). Måste bara tillägga att du har en helt härlig blogg! :)

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att kommentera ♥